upkozp.jpg

UP: Tehetségközpont lettünk!

2021. aug. 03.  -  Utánpótlás
Péter Norbert up-szakág vezetőnkkel klubunk új titulusáról és a következő szezonról beszélgettünk.
Péter Norbert up-szakág vezetőnkkel klubunk új titulusáról és a következő szezonról beszélgettünk.
banner_pse.jpg

Hogy zajlott a nyár az utánpótlás szekcióban?
 
Nem kis változások történtek, hiszen az új besorolás szerint a megye kiemelt klubja lettünk, mellyel tehetségközpont titulust kaptunk, ami már az akadémiák alatti lépcsőfok. Komoly felügyelői és szakmai szerepünk lett tehát. 

Mivel járt az új szerepkör és hogy kamatozik majd ebből klubunk? 
 
Még több főállású edzőt kellett alkalmaznunk, főleg a kisebb korosztályoknál, illetve szakmai, operatív és programokért feleleső személyeket is kellett alkalmaznunk. Ezeken felül a kisegítői, orvosi hátterünk is bővült. Folyamatosan fejlődő utánpótlásbázisunkban ezek segítségével pedig az eddiginél egy még magasabb és hatékonyabb szintű munkát lehet végezni.

Ez nem kis átalakítás lehetett. Az edzések kezdetéig minden a helyére került?
 
A sok új személy ellenére a rendszerünk gyorsan felállt, hiszen a klubvezetéssel karöltve rengeteget dolgozunk rajta. Július elsejével indultunk, ugyanakkor, mivel még minden friss, így az elején itt-ott formálni kell a dolgokat. A legfontosabb, hogy a szakmai munkát maximális erőbedobással el tudtuk kezdni. A későbbiekben pedig ehhez kell bekapcsoljuk az oktatási intézményekkel való kapcsolatkialakításokat, kommunikációt, ami a plusz foglalkozások, edzések zökkenőmentes működtetését teszi majd könnyebbé. 

Mi a legnagyobb előnye utánpótlásnevelésünk új, magasabb szintű besorolásának?
 
Tehetséggondozó funkciónk többek közt azért is kiváló, mert minél hamarabb találunk meg egy ígéretes játékost, annál könnyebben adjuk meg számára a megfelelő utat a paksi NBI-es debütáláshoz. 

Ezzel kapcsolatosan, ha jól tudom, most is hatalmas munkában vagytok...
 
Igen, egy egységes programelv kidolgozásán munkálkodunk, amit az óvodásoktól kezdve egészen a legidősebb up-csapatunkig mindenki követ majd. Fontosnak tartjuk, hogy az összes gárdánk egy játékstílusban és felfogásban pallérozódjon, így már kis korban a klubra jellemző filozófiát sajátítsák el a játékosok. Szeretnénk, ha ez a játékhoz való hozzáállás már az ősszel minden együttesünkön látszódna a bajnokik alkalmával. 

Térjünk is rá a csapatokra, minden gárdánk elkezdte az alapozást?
 
Első körben a nagyobb korosztályok kezdték meg a munkát július 12-én, a kisebbeknek 26-án indult a felkészülés. A kölyök szekciónkban még kisebb volumennel működünk többek közt a nyaralások miatt, de minden együttesünk készül már a következő szezonjára. 
 
up21jun8b.jpg

Mit lehet tudni a bajnokságokról?
 
Az előzetes tervek szerint úgy néz ki, szeptember elején elindulnak a pontvadászatok. Az U14-ünk, az U15-ünk és az U16-unk maradt a kiemelt, top tizenkét csapatot magába foglaló ligában, az U17 és az U19 pedig az első osztály alapcsoportjában harcol majd. Ismét jó mérkőzéseket fogunk tehát játszani. Fel van adva a lecke, de ezt szerettük volna, így tudnak fejlődni a gyerekek.

A lebonyolítás ugyanakkor változik majd, nem?
 
Igen! Komoly feladat lesz, mivel a csapatok mostantól egymástól teljesen függetlenül játsszák majd a mérkőzéseiket. U14-es csapatunk például egy teljesen új besorolásban fog részt venni, majdhogynem Bozsik-rendszerben lett náluk felosztva az ország. Egy ugyanakkor biztos, mindenhol erős meccsek lesznek. 

Ha már fel van adva a lecke, mik az elvárások?
 
Tavaly is minden csapatunk kiválóan helytállt, idén is ezt várjuk. Meg kellene tartani minden korosztályunknál az első osztályú tagságunk. Ugyanakkor továbbra sem a csapatok helyezését szeretnénk elsődlegesen nézni, sokkal fontosabb, hogy fiatal labdarúgóink fejlődnek, és minden korcsoportban találjunk és neveljünk tehetségeket, akik később odaérnek az NBI-es mezőnybe. 

Végül azt se hagyjuk ki, hogy fejlesztések segítségével nagyobb terük lett fiataljainknak…
 
Pontosan! Ahogy utánpótlásbázisunk folyamatosan fejlődik, úgy az infrastruktúránk is rohamosan növekszik. Van két új pályánk, ami az előző évekhez képest hatalmas ugrás és fejlődés.
 
 upjun1.jpg
Nincs

PFC TV

KEZDŐRÚGÁS

SHOP

Aktuális tabella

OTP Bank Liga 2023/2024
Hely   Csapat Mérk. P
1 PAKSI FC 15 31
2 Ferencvárosi TC 14 27
3 Fehérvár FC 15 24
4 DVSC 15 24
5 Puskás Akadémia FC 15 24
6 MTK Budapest 15 21
7 Kecskeméti TE 15 20
8 DVTK 15 20
9 Újpest FC 15 20
10 Mezőkövesd ZSÓRY FC 14 14
11 ZTE FC 15 14
12 Kisvárda Master Good 15 11
15. forduló erdeményei
  -   1:2
  -   0:3
  -   0:0
  -   1:2
  -   3:1
  -   0:0

Kapcsolat információk

Paksi Futball Club

7030 Paks, Fehérvári út 29.
+36-75-510-618
iroda@paksifc.hu
Szerkesztő:Méhes Tamás, sajtófőnök