Hír: Az utánpótlás is elkezdte
(Kategória: UTÁNPÓTLÁS)
Küldte: Méhes Tamás
2020 március 07 - szombat, 16:45


U12-től U19-ig e hétvégétől már mindenki pályára lép.banner_pse.jpg

U12-es csapatunk eddigi hét győzelme mellé három vereség csúszott be, harmincegy lőtt, illetve mindösszesen kilenc kapott gól mellett. Huszonegy gyűjtött pontunkkal a negyedik helyről várjuk a folytatást. A tabella élén a MOL Fehérvárnak és a PMFC-nek is huszonhét egysége van, a harmadik Veszprém pedig huszonnégy pontot gyűjtött mostanáig. Az ötödik helyen a Siófok követ minket tizenhét ponttal.
 
U13-as gárdánk 6-1-3-as mutatója és harminchat szerzett találata, a csekély kilenc elszenvedett gól mellett - ha osztanának téli elismerést - bronzérmet ért volna. Az első helyezett MOL Fehérvárnak harminc, a második Puskás Akadémiának huszonhét pontja gyűlt össze. A mögöttünk álló, negyedik helyezett PMFC-nek szintén tizenkilenc egysége van.
 
upelk20b.jpg
 
U14-es együttesünk becsülettel tapossa az első évét a legmagasabb osztályban, miután tavaly nyáron emlékezetes és magabiztos meccseket követően vívta ki a feljutást a legjobbak közé. Az ősszel szerzett nyolc egységünk a tizenhatodig helyre rangsorolt bennünket a téli pihenőre. 2006-os születésű játékosaink már két fordulón is túl vannak a tavaszi idényből. Idegenben 2-1-es győzelmet arattunk az Illés Akadémia-Haladás ellen, viszont a múlt héten idehaza a Várda Labdarúgó Akadémia 3-0-val vitte el a három pontot otthonunkból. Sikeres kezdésünknek köszönhetően azonban a vereség is beleférhetett. Tizenegy egységgel két helyet javítottunk a tabellán, a DVSC-DLA-t és a MOL Fehérvár FC-t előzzük jelenleg.
 
U15-ös csapatunk szintén a számára új, első osztályú mezőny tagja a 2019/2020-as évadtól. A téli szünetig lejátszott tizenöt meccs 5-2-8-as mutatót hozott, a tizenhét ponttal pedig a stabil középmezőnyben zártuk a 2019-es naptári évet. A tavaszi nyitány eddig felemás eredményeket hozott. Az Illés Akadémia-Haladás ellen elszenvedett vereséget egy 2-2-es döntetlen követte a Várda Labdarúgó Akadémiával. Így két pozíciót rontottunk a tabellán, de továbbra is bízunk a sikeres folytatásban.
 
upelk20a.jpg
 
U16-os korosztályunk a pihenőben csupán három pontra volt a dobogótól: nyolc győzelem, négy döntetlen, három vereség, harmincöt szerzett, húsz kapott gól és huszonnyolc pont. Itt a tavasz február 22-én, egy Budai Futball Club SE elleni győzelemmel indult, amit egy 1-1-es pontosztozkodás követett a Grosics Akadémia ellen. A tabellán elfoglalt helyünk nem változott, és továbbra is csak három egység választ el bennünket a jelen pillanatban bronzérmes Kecskeméttől, akiket a DVTK és a MOL Fehérvár előz.
 
U17-es és U19-es együttesünk kifogástalan őszt produkált, hiszen mindkét korosztályunk a bajnoki tabella listavezető pozíciójában telelt tizenöt-tizenöt összecsapást követően, harminchét-harminchét egységet szerezve. A szimbiózis pedig a múlt hónap közepén, a nyitófordulóban, a Budai Futball Club SE ellen is folytatódott, a fiatalabbak 1-4-es sikert, míg az idősebbek 4-0-s győzelmet könyvelhettek el. A győzelmi szériát a 2003-asok a Grosics Akadémiával szemben is folytatták a múlt héten (3-1), megőrizve ezzel a listavezető helyüket. A 2001-esek viszont sajnos nem bírtak a gyulaiakkal (3-3), ezt pedig a PMFC kihasználta, és két ponttal beelőzött minket a tabellán.
 
Innen indul/indult útjára tehát az utánpótlás-bajnokság a téli szünetet követően, melyről természetesen továbbra is folyamatosan hírt adunk klubunk felületein. Hajrá, Paks!
 
upelk20.jpgEzen hír származási helye: PAKSI FUTBALL CLUB
( http://paksifc.hu/news.php?extend.8857 )