adamrol1.jpg

Ádám Martin bombaformában

2022. febr. 24.  -  NB I.
Mindenki gólgyárosunkról beszél.
Mindenki gólgyárosunkról beszél.
banner_magy2.jpg
 
Minden túlzás nélkül kijelenthető, centerünk bomba formában van. Ádám Martin legalább olyan hatásfokkal termeli a gólokat az idei OTP Bank Liga kiírásában, mint városunk erőműve az áramot. A góllövő listát utcahosszal vezeti, és többen már most odaadnák számára a gólkirályi címet. Így nem csoda, csatárunk a válogatott küszöbén áll. Marco Rossi nem titkoltan hónapok óta figyeli játékosunkat, és az is elképzelhető, hamarosan megérkezik végre a behívó székházunkba nemzeti csapatunk március végi felkészülési mérkőzéseire. Martin teljesítménye immáron hosszú hónapok óta rendre napi téma a magyar sportéletben, ennél fogva nem ért bennünket meglepetés, bárkit kerestünk fel, szívesen elmondta meglátásait támadónkról. 

Hajdú. B. István (kommentátor - M4 Sport): Nyilván a Paks játékából következik, aki legelöl van, sok gólt szerez, így volt ezzel a tavalyi szezonban Hahn János is. Ádám Martin egy más stílusú játékos, fizikailag erősebb, ezért akár nemzetközi szinten is maradandót alkothat, és szinte biztos vagyok benne, a válogatottba is behívót kap. Érdemes megfigyelni, Martin nemcsak sok gólt lő, sokszínűeket is. A harmincméteres bombagóloktól kezdve a finom perdítéseken át az ötösön belüli fejesekig gyakorlatilag nagyon széles skálán mozog. Láthatóan mindent megtesz annak érdekében, hogy hétről hétre jobb játékos legyen, mint az előző fordulóban, ez sikerül is neki. Jelenleg olyan gólszámmal rendelkezik, melyet, ha tart, harminc találat közelébe kerülhet. Ennyi góllal gólkirály pedig még a nyolcvanas évek legelején Nyilasi Tibor volt, az Ő fantasztikus teljesítményét érheti utol tehát. Fontos azonban, hogy se a COVID, se sérülés ne hátráltassa! Nagy kérdés, hogy egy ilyen szezon után továbbra is a magyar bajnokságban fog-e játszani, ha igen, képes lehet jövőre is hasonló számokkal előrukkolni, hiszen vélhetően a Paks játékfelfogása nem fog változni. Ha úgy dönt, és külföldi kérője is akad, nemzetközi szinten is megállhatja a helyét, mivel a tizenhatoson belül Őt elnyomni nem lehet. Kiterjesztve ezt a magyar válogatottra, azt is meg kell nézni, hogy Maguire, Süle és Chiellini ellen ki tud pozíciót fogni, neki van hozzá fizikuma. Sokan mondják már, hogy Szalai Ádám pótlását idővel mag kell oldani, Ádám Martinban benne lehet ez, viszont egy magyar gólkirályt nem olyan egyszerű beintegrálni a válogatottba. Más stílust kell játszani és az ellenfelek is mást képviselnek, de a puding próbája az evés. Egy biztos, igazi centerre, aki megtartja fenn a labdákat, mindenhol szükség van. A klubfutballra visszatérve tipikus Championship (angol másodosztály - a szerk.) alkatú futballista, párharcerős, sőt, a könyöklésnél, harcosságnál és gyömöszölésnél - amik ott jellemzőek - Ő sokkal ügyesebb. Ilyen magassága és termete mellett, ha kicsit még gyorsabb és még ügyesebb lenne, Ibrahimovicnak hívnák. 

Papp Gábor (Ádám Martin menedzsere - Champ Sport): Régóta dolgozunk együtt Martinnal, immáron öt éve, és nagyon vártuk már ezt a szezont, az áttörést. Megért erre a teljesítményre, ami mellett elegendő tapasztalatot is gyűjtött az elmúlt években. Rettentő magabiztos a kapu előtt, így volt ez a szezon elején is, most meg aztán már pláne, erre ékes példa a Ferencvárosnak rúgott gólja. Hiszünk benne, hogy ezt a teljesítményt a válogatottba is el tudja majd vinni az első meccsekre, és aztán a többire. Úgy gondoljuk, ha továbbra is ilyen játékkal rukkol elő mind Pakson, mind pedig a válogatottnál, a Premier League-et és talán a La Ligát leszámítva bármelyik komoly bajnokság szóba jöhet számára Európában, és ott vannak a komoly célokkal rendelkező orosz és török gárdák is. Az biztos, még több ajtót a remélhetőleg mihamarabbi, kiváló válogatott teljesítménye nyithat ki előtte. 

Hahn János (labdarúgó - gólkirály 2021 - PAKSI FC): Nagyon örülök Martin teljesítményének, egy kiváló labdarúgó és egy nagyszerű ember. Tavaly folyamatosan támogatott engem a gólkirályi cím elérésében, ezt sosem fogom elfelejteni, majd mikor eligazoltam, meghagytam neki: remélem, az idei szezonban övé lesz a következő gólkirályi cím. Ezt egy percig sem szántam poénnak, teljesen komolyan gondoltam! Elképesztő teljesítményt nyújt, végig kiegyensúlyozottan, formahanyatlás nélkül játszik az egész évadban. Minden meccs után írok neki, bár mostanában már átálltam arra, hogy csak akkor üzenek, ha kettőt vág, hisz’ az egy már snassz. Borzasztóan örülök, valamint rettentően szurkolok neki és természetesen a teljes csapatnak. Kívánom, hogy Ő is bemutatkozhasson a válogatottban, mivel az egy fantasztikus élmény, amit igazán megérdemelne.  
 
adamrol2.jpg

Simon Attila (labdarúgó - gólkirály 2014 - PAKSI FC): Várhatóan egymás után a második évben adhatja a Paks az első osztály gólkirályát, ami a klub munkáját és az öltözői miliőt dicséri. Példaértékű közeg van Pakson, amik hozzák az eredményeket. Martin teljesítménye önmagáért beszél. Bízom benne, hogy a hátralévő még egy teljes bajnoki körben jóval tovább növeli majd a góljai számát. Látom, hogy élvezi Bognár György bizalmát és ezt a szerepkört. Munkáját a csapat támadó szellemisége segíti, hiszen bárki ellen bátran felvállalják a letámadásokat, persze ez az Ő érdemeit egyáltalán nem kicsinyíti. Ámulatba ejtő gólokat szerez, le a kalappal, szerintem a gólkirályi címet már most oda lehetne adni neki, viszont ennek ellenére nem szabad megelégednie ennyivel. Hallom, hogy ott áll a válogatott kapujában, így ebből a szezonból számára egy szép sikersztori kerekedhet. A válogatott bemutatkozásán túl, úgy gondolom, a harminc gólt is elérheti, ami után akár topbajnokságban folytathatja. Megkockáztatom, egy Bundesliga lehetőség is összejöhet számára, ahol fizikális adottságait rendre továbbra is kamatoztathatná. Tiszta szívemből minden jót kívánok neki. 

Kálnoki-Kis Attila (újságíró - 24.hu): Ádám Martin lenyűgöző teljesítményt nyújt! Mindenekelőtt üdvözlöm azt a játékstílust, amit a Bognár György vezette Paks képvisel, és ezáltal tavaly Hahn János huszonkét góllal lett gólkirály, Martin pedig egy teljes bajnoki körrel a vége előtt már majdnem ott tart. Hosszú évtizedeken keresztül nem volt olyan gólkirálya a ligának, aki ilyen számokkal rukkolt volna elő. A csapat és az Ő játéka is közönségszórakoztató. Tizenkét forduló van vissza, ha tudja a közel meccsenkénti egygólos átlagát tartani, európai szinten is megsüvegelendő produktum lesz a végére, amire réges régen nem volt példa a honi labdarúgásban. Úgy gondolom, aki ilyen teljesítményt nyújt, a minimum, hogy válogatott kerettag legyen, ezt Marco Rossi is megerősítette már, ráadásul a posztján nincs is sok alternatíva. Válogatottunk programjában két felkészülési mérkőzés következik, véleményem szerint mindkét alkalommal kipróbálják majd. A nyári átigazolási időszakban is kelendő lehet, hiszen huszonöt-harminc gólra azért mindenhol felkapják a fejüket, egy középbajnokságban vagy egy topbajnokság másodosztályában mindenképpen helye lehet. Ha pedig ott is teljesít, simán még feljebb is ívelhet karrierje. 

Somogyi Zsolt (újságíró - Nemzeti Sport): Mivel szegedi születésű vagyok, az onnan - vagy a környékéről - induló játékosokat természetesen külön figyelemmel követem. Így volt ez Szabics Imrével, Laczkó Zsolttal, Szélpál Norberttel, illetve Ádám Martinnal is. Martin már a Vasasban történő felbukkanásával felhívta magára a figyelmet, látszott, egy új Böde Dániel van születőben. Erőteljes, veszélyes támadó lett belőle. Személy szerint egy kicsit meglepett, hogy elment Kaposvárra, de utólag azt mondom, a karrierépítése szempontjából jó döntés volt. Abban a csapatban, akik alig mentek át a felezővonalon, szállította a helyzeteket, gólokat rúgott, ezek után nem volt meglepő, hogy a csapat kiesése után Ő NBI-es maradt. Kiváló döntése volt az is, hogy nem egy idegenlégiósoktól hemzsegő, fővárosi gárdához igazolt, hanem egy olyan közeget keresett, ahol jól érezheti magát. Paksra menni nagyszerű igazolás volt mind a klubvezetés, mind a játékos szempontjából. Bognár György érkeztével az egész csapat megindult, ami rá is jól hatott, hiszen az a filozófia, hogy mindig az ellenfél tizenhatosánál tartsák a labdát, fekszik számára. Rendre meg lehet játszani, és a labdát is nehéz elvenni tőle, mivel érvényesül a fizikai ereje. Martin mostani produkciója számomra maximálisan igazolja az elképzeléseim, miszerint a labdarúgásban sosem hirtelen jönnek a sikerek. Lépésről lépésre meg kell dolgozni érte, Ő is így csinált. Tudatosan felépítette a karrierjét, kellett neki a Vasas, a Kaposvár és a tavalyi szezon a Paksban, mire idén minden összeállt. Jó és szórakoztató nézni a játékát, a következő lépcsőfok a válogatottban történő helytállás lehet. Az elmúlt negyven évben húsz fölé jutó gólkirályból sem volt sok, Martin idén újra magasra teheti a mércét. 

Simon Zoltán (főszerkesztő - NBI.hu): Megdolgozott érte, rászolgált, hogy nemcsak a szakma, a szurkolók is - csapatszimpatizáláson túl - kiemelten foglalkozzanak vele, és szeressék azt, hogy Marco Rossi behívja a válogatott keretébe. Meccsről meccsre alázatot és eredményes játékot láthatunk tőle a pályán, továbbá rendre alárendeli magát a csapat érdekeinek. A sikeréért még az étkezési szokásain is hajlandó volt változtatni, ami, azért valljuk be őszintén, nem mindannyiunknak menne könnyen. Ha Bognár György kezei alatt továbbra is ilyen alázatos lesz és megtapasztalhatja a válogatott körüli miliőt, valamint mentálisan ugyanilyen fitt és erős marad, még tapasztaltabb lehet. Számomra meglepetés lenne, ha a három legtehetősebb magyar klub - akármelyik osztályban is van éppen - nem próbálná nyáron magához édesgetni. Külföld tekintetében a Bundesligában látom a helyét, egy jó, fizikai alapokra helyezkedő csapatban, akik álma, hogy a nemzetközi helyezésekért játszanak, és szükségük van egy olyan játékosra, aki hátán két védővel is beviszi a labdát a kapuba. Egy esélyt mindenképpen megérdemelne Németországban, és szerintem csalódást sem okozna. Meggyőződésem, Martin ott még tovább is tudna fejlődni, nem csak elevickélne. Hasonló megbecsülést kívánok számára, mint ami Szalai Ádámot övezi.
 
adamrol3.jpg
Nincs

PFC TV

KEZDŐRÚGÁS

BOLT

Aktuális tabella

OTP Bank Liga 2023/2024
Hely   Csapat Mérk. P
1 Ferencvárosi TC 32 71
2 PAKSI FC 32 55
3 Fehérvár FC 32 53
4 Puskás Akadémia FC 32 52
5 DVSC 32 48
6 DVTK 32 44
7 ZTE FC 32 43
8 MTK Budapest 32 43
9 Kecskeméti TE 32 42
10 Újpest FC 32 37
11 Kisvárda Master Good 32 31
12 Mezőkövesd ZSÓRY FC 32 20
32. forduló erdeményei
  -   4:3
  -   1:0
  -   1:1
  -   1:3
  -   2:0
  -   0:3

Kapcsolat információk

Paksi Futball Club

7030 Paks, Fehérvári út 29.
+36-75-510-618
iroda@paksifc.hu
Szerkesztő:Méhes Tamás, sajtófőnök