gusz1.jpg

Rákosi Gusztávval beszélgettünk

2019. szept. 04.  -  NB I.
Volt szakosztályvezetőnkkel felidéztük a ’80-as évek végét, mikor kivívtuk másodosztályú tagságunk.
Volt szakosztályvezetőnkkel felidéztük a ’80-as évek végét, mikor kivívtuk másodosztályú tagságunk.
galabanner.jpg

Milyen érzésekkel gondol vissza azokra az időkre?
 
Elsősorban természetesen jó szívvel. Érdekes feladat volt, amire 1988-ban Jákli Péter, az akkori tanácselnök kért fel, miután az előző esztendőben nem sikerült a csapatnak megszereznie a második helyet, tehát a feljutást az NBII-be. A felkérés alapja pedig pont ez volt, tehát garantálnom kellett, hogy másodligás együttessé válunk a következő évben. Ebben az időszakban nemcsak a társadalomban, hanem a sportban is nagy átalakulások mentek végbe, ez nem könnyítette meg a feladatom. Az akkori hagyományos egyesületi felállással szakítottam, kidolgoztam egy teljesen új prémiumrendszert - amit a játékosok a munkahelyük mellett kaptak -, valamint a teljes csapat profi felöltöztetését is elvártam, hiszen addig kopott mezekben, régi és rossz cipőkben futballoztak játékosaink. Létrehoztunk egy baráti kört, amin keresztül minden törvényesen működött. További érdekes pikantéria, hogy a városban az atomerőmű csapata is erősen jelen volt, olyannyira, hogy ketten futottunk versenyt a bajnoki címért.
 
gusz2.jpg
(Rákosi Gusztáv)

Mi volt az a plusz abban a csapatban, aminek köszönhetően az NBIII bajnoka lett?
 
Az egyik az, amit már említettem, a jól kidolgozott, új prémiumrendszerünk, a másik pedig a kiváló csapategység. Utóbbi a városon belüli két kiváló csapat közti rivalizációból adódott, ez kétségtelenül pozitív hatással volt ránk. Fontos, hogy nem szabad elfeledkeznünk a remek szakmai munkáról sem, ez egyáltalán nem az én érdemem, sokkal inkább Vábró Józsefé és Leskó Lászlóé.

Milyen volt a klubbal kapcsolatos visszhang az aranyérem után?
 
Óriási ünneplés volt. Traktorral és személyautókkal jártuk körbe a várost ünnepelve, nagyon jó hangulatban. Természetesen a közönség részéről is nagy boldogság volt, hiszen egy régi álom teljesült Pakson, akkor először kerültünk fel a másodosztályba, amit a lakosság nagyra értékelt.
 
gusz3.jpg

Tartja még a kapcsolatot az akkori játékosokkal, szakmai stábbal, vezetőkkel?
 
Már nem nagyon, mivel az utóbbi időben nagyrészt visszavonultam már. Hosszú ideig aktívan dolgoztam, aztán, ahogy teltek az évek, inkább hátraléptem. Nem az az ember vagyok, aki szeret sütkérezni a rivaldafényben...

Követi a jelenkort?
 
Természetesen! Internetezem, TV-ben követem a mérkőzéseket és szurkolok a csapatnak. 

Mi jutott elsőként eszébe, mikor értesül róla, hogy klubunk gálamérkőzést szervez a kerek évfordulóra való tekintettel?
 
Sok minden, hirtelen az összes emlék feltört, ami akkor történt. Kezdve attól, miket kellett véghezvinni, hogy megvalósítsuk a céljainkat, egészen odáig, hogy csupa pozitív érzés fogott el az akkori vezetőtársaimmal, játékosainkkal kapcsolatosan. Összegezve, nagyon jó volt belegondolni az akkori történésekbe, és bízom benne, hogy sokan kíváncsiak lesznek és kilátogatnak majd a gálamérkőzésre pénteken.
 
gusz4.jpg
Nincs

PFC TV

KEZDŐRÚGÁS

BOLT

Aktuális tabella

OTP Bank Liga 2023/2024
Hely   Csapat Mérk. P
1 Ferencvárosi TC 30 68
2 PAKSI FC 30 53
3 Fehérvár FC 30 50
4 Puskás Akadémia FC 30 46
5 DVSC 30 45
6 MTK Budapest 30 43
7 DVTK 30 41
8 ZTE FC 30 39
9 Kecskeméti TE 30 38
10 Újpest FC 30 34
11 Kisvárda Master Good 30 28
12 Mezőkövesd ZSÓRY FC 30 20
30. forduló erdeményei
  -   1:0
  -   1:2
  -   2:1
  -   0:0
  -   1:0
  -   1:0

Kapcsolat információk

Paksi Futball Club

7030 Paks, Fehérvári út 29.
+36-75-510-618
iroda@paksifc.hu
Szerkesztő:Méhes Tamás, sajtófőnök