bsz3.jpg

Hazatértek a Srácok!

2020. febr. 01.  -  NB I.
Bertus Lajossal és Szakály Dénessel beszélgettünk.
Bertus Lajossal és Szakály Dénessel beszélgettünk.
banner_magy2.jpg

Sokszor elmondtátok már, úgy érzitek, hazatértetek. Mi ennek az érzésnek a mozgatórugója? 
 
Bertus Lajos: Már az első időszakomban is nagy szeretettel fogadott mindenki a klubvezetéstől a szakmai stábon át a szurkolókig, pedig akkor úgymond még idegen voltam. Az a családias és szeretetteljes légkör, amit itt az egész családom és én is kaptam anno, nagyon jól esett. 
 
Szakály Dénes: Ezt nekem is könnyű megindokolni, és talán már el is mondtam, mindenki ugyanúgy fogadott, mint mikor legutóbb betértem az öltözőbe. Persze egy-két új arccal több lett, de ettől még azért tényleg az az érzés fogott el, hogy hazatértem. 
 
bsz1.jpg

Lassan egy hónapja vagytok itthon, milyen most a kedvetek, hangulatotok? 
 
B.L.: Kiválóan érzem magam, és úgy gondolom, a felkészülés is jól sikerült. Folyamatosan javuló tendenciát mutatunk, most pedig itt az ideje, hogy ez eredményekkel is párosuljon. Személy szerint bizakodó vagyok a hátralévő meccsekre nézve. 
 
Sz.D.: Pozitív, de ez teljesen akkor fog kiteljesedni, ha majd a kezdőben találom magam. Jól és kiegyensúlyozottnak érzem magam, és valami azt súgja, így lesz ez a jövőben is. Szép dolgok elébe nézhetünk. 

Hogy fogadott a város Titeket, milyen visszajelzéseket kaptatok kívülről a bejelentéseteket követően? 
 
B.L.: Én elsősorban üzeneteket kaptam a fanatikusoktól, miszerint mennyire örülnek, hogy visszatértem, valamint, hogy bíznak bennem. Ez felemelő érzés, a pályán pedig minden pillanatban azon leszek, hogy megháláljam ezt a szeretetet. 
 
Sz.D.: Igazából a törökországi tizenkét napos edzőtábor miatt, azért még olyan sokat nem voltam a városban, de talán most már egyre több időm lesz. Természetesen páran a szurkolók közül írtak kedves üzeneteket, ennek nagyon örültem, jól esett. 
 
bsz2.jpg

Fontos volt, hogy már az edzőtábor előtt csatlakozzatok a többiekhez, ez meg is történt. Hogy sikerült a felkészülés? 
 
B.L.: Professzionális körülmények között készülhettünk Törökországban, és tudomásom szerint mindent meg tudtunk csinálni, amit a szakmai stáb eltervezett. A rövid idő ellenére jó erőben vagyunk, mely a gyors, pörgős tréningeknek köszönhető. 
 
Sz.D.: Rövid időnk volt a két idény között, de én igazából ezt preferálom. Így nem kell sokat várakoznunk az újbóli tétmérkőzésre, remélem, ez a következő szezonokban is így lesz. Bízom benne, hogy az edzőtáborban átélt kisebb betegséggel egy időre letudtam a láz és a levertség velejáróit. Ugyanakkor a végleges választ, miszerint, hogy sikerült, majd az eredmények mutatják meg. 

Milyen távlati tervekkel, egyéni ambíciókkal érkeztetek újra városunkba? 
 
B.L.: Ebben a szezonban meg kell őriznünk az NBI-es tagságunk, majd azután tervezhetünk igazán hosszú távra. 
 
Sz.D.: Igen, sajnos, ha ránézünk a tabellára, először rövidtávúakról kell beszélnünk. Ha stabilan kivívjuk a biztosan bent maradó helyek egyikét, jöhetnek a hosszú távú tervek. Ilyenek például a Magyar Kupában figyelemreméltó helyezés megcsípése, elérése, vagy jövőre harcolni a tabellán az Európa-liga helyekért. 

zte20live3.jpg

A közeli jövőben azonban egy kő kemény február vár ránk… 
 
B.L.: Sok minden eldőlhet, igazán komoly meccseink lesznek. Ha jól jövünk ki belőlük, sajnos megnyugodni akkor sem lehet ebben  a kiélezett bajnokságban, de kicsit tekinthetünk előrefele is. 
 
Sz.D.: Igen, de én ezzel is úgy vagyok, hogy inkább meccseket játszom, mint edzem, hiszen mégiscsak az a csúcsa a sportnak. Ha visszaemlékszem, bárhol is fociztam, nekem feküdt a szerda-szombat ritmus. Nyilván ilyenkor fáradtabbak vagyunk, de sportolók vagyunk. Hiszek benne viszont, hogy ez a hónap sok csapatnak negatívan sikerül, ugyanakkor mi jól jövőnk majd ki belőle.  

Mik azok a dolgok, amikben változást tapasztaltok az egy, másfél évvel ezelőttiekhez képest? 
 
B.L.: A városban eddig annyira nem láttam nagy változást, minden ugyanúgy szerethető és szép. Ami a létesítményünket illeti, nagyot nőttünk. Ugyan egyelőre az ideiglenes ölözőkben készülünk, de talán a kis mérete jobban összekovácsol minket. Persze, ha végleg minden elkészül, gyönyörű stadionunk lesz, melybe igazán élmény lesz kijönni játékosnak és szurkolónak egyaránt. 
 
Sz.D.: Számomra nagyon kedves az edző személye. Osztermájer Gábor már akkor jó ideje a klubnál dolgozott, mikor először itt játszottam, viszont mostani, vezetőedzői státusza nekem kifejezetten tetszik és inspiráló tény.
 
zte20live2.jpg
Nincs

PFC TV

KEZDŐRÚGÁS

BOLT

Aktuális tabella

OTP Bank Liga 2023/2024
Hely   Csapat Mérk. P
1 Ferencvárosi TC 30 68
2 PAKSI FC 30 53
3 Fehérvár FC 30 50
4 Puskás Akadémia FC 30 46
5 DVSC 30 45
6 MTK Budapest 30 43
7 DVTK 30 41
8 ZTE FC 30 39
9 Kecskeméti TE 30 38
10 Újpest FC 30 34
11 Kisvárda Master Good 30 28
12 Mezőkövesd ZSÓRY FC 30 20
30. forduló erdeményei
  -   1:0
  -   1:2
  -   2:1
  -   0:0
  -   1:0
  -   1:0

Kapcsolat információk

Paksi Futball Club

7030 Paks, Fehérvári út 29.
+36-75-510-618
iroda@paksifc.hu
Szerkesztő:Méhes Tamás, sajtófőnök