bogin4.jpg

Bognár I.: Ugyanolyan, mintha más irányítana bennünket!

2020. nov. 09.  -  NB I.
Technikás játékosunknak speciális a helyzete, hiszen vezetőedzőnk az édesapja, másodedzőnk pedig a testvére.
Technikás játékosunknak speciális a helyzete, hiszen vezetőedzőnk az édesapja, másodedzőnk pedig a testvére.
banner_magy1.jpg

Interjúnkban így a csapat és a saját teljesítményén túl természetesen erre a nem mindennapi helyzetre is kitértünk. Megtudhatjuk továbbá, hogy tizennégyes számú labdarúgónk mit szól posztja másfajta elhelyezéséhez, valamint, hogy mostantól jönnek-e a távoli Bognár-bombák. 

Te hogyan látod, minek köszönhető az elmúlt hetek menetelése?
 
Jó szériában vagyok, het meccsen tizenhat pontot gyűjtöttünk, ez azért elég ritka teljesítmény, ha kivesszük a listából a Ferencvárost és a Fehérvárt. Ezt a formát viszont jól meg kell lovagolnunk, hogy ha lesz ínségesebb időszakunk, akkor se legyen gondunk. Ugye stílust is váltottunk, már az ellenfél térfelén próbálunk labdát szerezni, apu magával hozta tehát a tőle megszokott filozófiát. A csapat pedig hihetetlen gyorsan átvette ezt a szemléletet, melyben jól is érezzük magunkat.

Ha már édesapád említetted, érkezését Te hogy tudtad meg?
 
Igazából semmi különös nem volt. Nyilván azt tudtam, hogy van róla szó, de szándékosan nem beszéltünk erről egymás között. Nem szándékozott megzavarni, nekem pedig nyilván nem ezzel a kérdéskörrel kell foglalkoznom. Végül a testvéremmel beszéltem, mikor elindultak Paks felé. Úgy gondolom, profin kezeltük és kezeljük ezt a helyzetet a mai napig.
 
bogin2.jpg

Ő sokszor elmondta már, természetesen ugyanolyan teljesítményt vár tőled, mint a többiektől, profizmus van, nincs kivételezés senkivel semmi miatt…
 
Persze, maximálisan fontos, hogy ez a dolog a csapatban ne szüljön semelyik irányban negativitást, de még egyszer mondom, véleményem szerint maximálisan jól kezeljük ezt a szituációt. Soha nem lehet sem előnyöm, sem hátrányom abból, hogy édesapám a csapat vezetőedzője. Szerencsére az összes csapattársam kiválóan áll a dologhoz, így nincs is miről beszélnünk. Ugyanolyan a helyzetem, mintha más irányítana bennünket.

De mégis, hogy zajlanak a futballszakmai dolgok odakint, a stadiontól távol?
 
Ha külön van kérdésem, bármikor összeülünk és megbeszéljük, itt általában a kritikákról van szó, dicsérni nem szokott (nevet), de ez sem privilégium, bárki mehet hozzá meglátásokkal, kérdésekkel, segít, magyaráz. Volt már nem egyszer, hogy egy családi étkezésnél ment bele, mit hogyan kéne másképp csinálnom, és egyébként utána ezt az öltözőben is elmondta a többieknek, tehát tényleg teljesen korrektül kezeli a szituációt. Ugyanolyan játékos vagyok számára, mint a többiek.

Épp kezdtél talán formába lendülni, mikor jött a pozitív teszt, ami hosszú hetekre elszigetelt. Most viszont, visszatérésed után két héttel már két gólt is szereztél. Mit gondolsz a teljesítményedről?
 
Persze mondhatnám, hogy nem jött jókor a vírus, de ezt a Földön nagyon sok futballista, egyéb sportoló, sőt, az összes ember elmondhatja, úgyhogy ezzel a részével nem szeretnék foglalkozni. Próbálok mihamarabb ismét kiváló teljesítményt nyújtani, segíteni a csapatnak. A Honvéd ellen még nem sok dinamikám volt, aztán a kupameccsen százhúsz percet játszottam, emiatt kicsit fáradtabb voltam Budafokon. Hiába szereztem Budapesten győzelmet érő gólt, szerintem a kupában, Nyíregyházán jobban ment a futball, viszont az biztos, hogy a mostani válogatott szünet sokat fog jelenteni.
 
bogin1.jpg

Mostanában kicsit hátrébb láthatunk a pályán. Mi ennek az oka, hogy tetszik?
 
Ugye az eredeti posztom a klasszikus tízes hely, ahol rengeteget játszom, de apu csapatainál ez általában kicsit hátrébb van a játék folyamatossága miatt. Érkezésével számítottam arra, hogy ez itt is így lesz, de nincs ezzel semmi gond, így is szeretem ezt a helyet. Sokkal többet érek a labdába, a futómennyiséget pedig meg tudom csinálni. Így is maximálisan élvezem a játékot. Ugyan egy leheletnyit távolabb vagyok a kaputól, de ez nem gond, sőt, jobban tudom mozgatni a csapatot.

Egy olyan győztes gól után, amit Budapesten szereztél, várhatunk több távoli próbálkozást tőled a jövőben?
 
Ezek a lövések mindig szituációfüggők. A budafoki lövés is sok más tényezőből állt össze végül góllá, például, ha Hahn Janó nem egyből passzolja tovább Balogh nagyszerű felívelését, befognak a védők, és nemcsak a gól nem születik meg, lövésig sem jutottam volna. Egyébként ami a jövőt illeti, apu is és én is úgy gondolom, talán még többet kell vállalkoznom távolról, sokkal több kísérletem lehetne a meccseink alkalmával. Igyekszem, meglátjuk, hogy sül majd el. 
 
bogin3.jpg
Nincs

PFC TV

KEZDŐRÚGÁS

BOLT

Aktuális tabella

OTP Bank Liga 2023/2024
Hely   Csapat Mérk. P
1 Ferencvárosi TC 30 68
2 PAKSI FC 30 53
3 Fehérvár FC 30 50
4 Puskás Akadémia FC 30 46
5 DVSC 30 45
6 MTK Budapest 30 43
7 DVTK 30 41
8 ZTE FC 30 39
9 Kecskeméti TE 30 38
10 Újpest FC 30 34
11 Kisvárda Master Good 30 28
12 Mezőkövesd ZSÓRY FC 30 20
30. forduló erdeményei
  -   1:0
  -   1:2
  -   2:1
  -   0:0
  -   1:0
  -   1:0

Kapcsolat információk

Paksi Futball Club

7030 Paks, Fehérvári út 29.
+36-75-510-618
iroda@paksifc.hu
Szerkesztő:Méhes Tamás, sajtófőnök