serultmarc21c.jpg

Teljes helyzetjelentés sérültjeinkről

2021. márc. 18.  -  NB I.
Haraszti, Böde, Balogh, Lenzsér, Windecker, Szélpál - nem akármilyen névsor.
Haraszti, Böde, Balogh, Lenzsér, Windecker, Szélpál - nem akármilyen névsor.
banner_magy1.jpg

Lenzsér Bencét a székesfehérvári Sóstó Arénában kellett fél óra után kényszerűségből lecserélnie edzői stábunknak, majd kihagyta a Mezőkövesd és a Ferencváros elleni találkozónkat is. „A jobb combomban gyűlt össze folyadék, ami rendkívül feszített. Volt már korábban is sajnos ilyen, így rögtön tudtuk, mit kell csinálni. Eddig rehabilitáltunk, most pedig úgy számolunk, hogy a jövő héten már ismét a többiekkel tréningezhetek” - mesélte érdeklődésünkre Bence.  

Haraszti Zsolt a huszonnegyedik fordulóban nem akármilyen meccset produkált Székesfehérváron, majd a következő kanyarban, a Mezőkövesd ellen is remekül játszott, legutóbb viszont nem láthattuk a Groupama Arénában. „Még a ’kövesdi meccsen kaptam egy rúgást a bal bokámra, melynek következtében felszakadt rajta a bőr és mély seb keletkezett, ezt pedig csonthártyagyulladás követte. Sajnos az FTC elleni meccsig nem jött rendbe a dolog, talán csak még egy nap kellett volna… Most már viszont teljes értékűen tudok edzeni, tehát a következő bevetésen újra ott tudok majd lenni” - így Haraszti.

Böde Dániel fontos szerepvállalása a hátsó sorunkban szintén igencsak hiányzott a Ferencváros elleni találkozónk során. „A Mezőkövesd elleni mérkőzésen kezdett húzódni a jobb combom, majd teljesen be is állt, így jobbnak láttuk kihagyni a Fradi-meccset. Még egy kicsit érzem, de bízunk benne, hogy az MTK ellen már minden rendben lesz” - adott bíztató helyzetjelentést állapotáról kapitányunk.
 
 serultmarc21a.jpg

Windecker József jobb térdének keresztszalagja kicsivel több mint négy és fél hónapja szakadt el, kemény rehabilitációja viszont - mint arról már többször, részletesen beszámoltunk - szépen halad. „Hála Istennek eddig minden jól alakul. Már futok, sőt, elkezdtük az irányváltoztatásokat, ugrálásokat és a labda is előkerült már. Jelenleg heti tíz(!) edzésem van, a hétvégére mindig kellően elfáradok, de nemcsak én, a lábam is. Jó úton vagyunk, már focispecifikus tréningeket végzünk. Szombaton lesz egy fontos kontroll, ha ott mindent rendben találnak, óvatosan rátehetünk még egy lapáttal, jöhetnek az ívelgetések, előkészíthetjük a lövéseket. Két hét múlva térek vissza Paksra, addigra már olyan fázisba érek, hogy ott folytathatom a rehabilitációt. Nagyon jót tenne a lelkemnek és az önbizalmamnak, ha a szezon utolsó heteiben már a csapat mellett edzhetnék. Végül, de egyáltalán nem utolsó sorban, nem győzőm hangsúlyozni, mennyire hálás vagyok Radó Krisztinának és az OSP-ben dolgozó összes szakembernek ezekért a hónapokért” - avatott be bennünket napjaiba, heteibe technikás középpályásunk.

Balogh Balázs és nagyszerű játéka szintén felettébb hiányzik csapatunk tengelyéből, idén még nem láthattuk a pályán. „A januári, Szentlőrinc elleni edzőmeccsünkön kaptam egy durva úgynevezett medvepuszit a bal combfeszítőmre. Ezt követően egy nagy vérömleny keletkezett, melyről azt gondoltuk, pár hét elég, és már nyoma sem lesz. Mikor azonban eltűnt, három-négy napnyi edzés után mindig visszatért. Most egy kéthetes, aktív rehabilitáción és kezelésen vagyok túl, valamint a múlt héten már a csapattal is tudtam edzeni. Remélem, a következő két hétben, a válogatott szünet alatt pontot teszünk az egész végére, és bevethető leszek az MTK ellen” - fogalmazott Balogh.

Szélpál Norbert az idei év első napjaiban tett pontot egy rég húzódó fájdalmára, elszakadt csípő labrumát artroszkópos műtéttel varrták vissza. A védelmünkbe extra stabilizációt hozó játékosunk felépülését szintén végigkövettük eddig, lássuk a legfrissebb helyzetjelentést: „Egyre jobban állok, egyre több mindent tudok már csinálni. Elkezdtük már a labdás edzéseket is, viszont még külön a csapattól. Ezek egyelőre még rövidke tréningek, de legalább már labdával zajlanak, melyek gyógytornával és konditermi erősítésekkel egészülnek ki. Úgy érzem, jó úton haladok, de a visszatéréssel még azért sajnos várni kell egy kicsit, konkrét időpontot viszont nem mondanék. Fájdalmam nincs, és ez nagyon jó.”
 
Kitartást, srácok! Hajrá!
 
serultmarc21b.jpg
Nincs

PFC TV

KEZDŐRÚGÁS

BOLT

Aktuális tabella

OTP Bank Liga 2023/2024
Hely   Csapat Mérk. P
1 Ferencvárosi TC 32 71
2 PAKSI FC 32 55
3 Fehérvár FC 32 53
4 Puskás Akadémia FC 32 52
5 DVSC 32 48
6 DVTK 32 44
7 ZTE FC 32 43
8 MTK Budapest 32 43
9 Kecskeméti TE 32 42
10 Újpest FC 32 37
11 Kisvárda Master Good 32 31
12 Mezőkövesd ZSÓRY FC 32 20
32. forduló erdeményei
  -   4:3
  -   1:0
  -   1:1
  -   1:3
  -   2:0
  -   0:3

Kapcsolat információk

Paksi Futball Club

7030 Paks, Fehérvári út 29.
+36-75-510-618
iroda@paksifc.hu
Szerkesztő:Méhes Tamás, sajtófőnök