fiaertsz1.jpg

Így látta 20/21-et Szendrei, Debreceni és Vas

2021. máj. 27.  -  NB I.
Fiataljaink szemünk előtt építik jövőjüket. 
Fiataljaink szemünk előtt építik jövőjüket. 
banner_magy2.jpg
 
Sokszor taglaltuk már csapatunk 2020/21-es eredményeit vagy elért rekordjait, ezen teljesítményekből a nemrég mögöttünk hagyott évadban már egyre több fiatal labdarúgónk is kivette részét. Szendrei, Debreceni, Vas és Szabó akár kezdőként (mert bizony ilyen is nem egyszer előfordult), akár csereként kaptak lehetőséget, a bizalmat mindannyiszor meghálálták, pályafutásuk pedig tagadhatatlanul elindult felfelé. 

„Nagy öröm volt számomra a nemrég lezárt szezon, hiszen gyarapodó játékperceim mellett megszereztem első, majd később második NBI-es gólom, melyek karrierem hatalmas mérföldkövei lettek” - kezdte a tizennyolc éves Szendrei Ákos, aki hat NBI-es és két kupameccsen összesen kétszázharmincegy percet töltött a pályán a tavalyi kilencvenkettővel szemben. „Ugye az előző évadban mutatkoztam be az első osztályban, így a 2020/21-es kiírásnak már úgy vágtam neki, hogy bíztam benne, egyre több lehetőséget kapok. Szerencsére ez sikerült, innentől kezdve pedig remélem, szépen így folytatódik majd minden szezonról szezonra” - fogalmazott fiatal és kétségkívül tehetséges támadónk. 
 
fiaertsz2.jpg

„Már óvodás koromban csak erre tudtam gondolni, hogy egyszer ott leszek a pályán a legmagasabb osztályban” - ezek már a tizennyolc esztendős Debreceni Ákos szavai, aki idén a parányi NBI-es bemutatkozáson túl a kupában kétszer is lehetőséget kapott. Első meccsén bő fél óra jutott számára Hatvanban, amit gólpasszal hálált meg, majd két kanyarral később, Csákvárott végigjátszotta a teljes találkozót. „Úgy érzem, nagyon sokat fejlődtem ebben a szezonban, melyben nagyon sokat segített, hogy végig a felnőtt csapattal edzettem. Az első osztályú bemutatkozás még tizenhét évesen ért a Fradi pályán, talán mondanom sem kell, hatalmas élmény és megtiszteltetés volt. A második kupameccsen kapott kilencven percem pedig visszajelzésként élem meg. Innentől már minden erőmmel azon vagyok, hogy egyre több lehetőségem legyen bizonyítani” - így az ifjú bal oldali védőnk. 

Vas Gábor szintén idén debütált a NBI-ben, sőt, premierjét további négy OTP Bank Liga meccs követte összesen százhatvannégy játékminutummal. Tizenhét éves labdarúgónk ezt fejelte meg még további három MOL Magyar Kupa-találkozóval, ahol százkilenc percet tölthetett a pályán. „A focit még U7-ben, Tolnán kezdtem, majd 2011-ben kerülhettem a klubhoz. Onnantól kezdve végigharcolva a korosztályokat idén sikerült aztán beverekedni magam a legnagyobbak és a legjobbak közé. Ami ezt a szezont illeti, felemásként értékelem. Míg az őszöm nagyon jól sikerült, hisz’ bemutatkozhattam az NBI-ben és kupameccseken is szerepet kaptam, úgy éreztem, a játék is megy, a tavaszt viszont egy sérüléssel kezdtem. Alig, hogy felépültem, a koronavírus döntött le, körülbelül egy, másfél hónapja tudunk ismét edzeni. A következő szezont szeretném újult erővel onnan kezdeni, ahol tavaly abbahagytam” - fogalmazott szélsőnk. 
 
fiaertv.jpg
 
Saját nevelésű fiataljainkon túl pedig Szabó Bálinttal is büszkélkedhetünk. A szintén szemtelenül fiatal, székesfehérvári nevelésű támadó középpályásunk tavaly nyáron érkezett csapatunkhoz, majd fél év kaposvári vendégjáték után tavasszal már zöld-fehér mezünkben bizonyított. Bognár György vezetőedzőnktől hat NBI-es és két Magyar Kupa meccset kapott, előbbin kétszáznyolcvankettő, utóbbin százötvenöt perccel gazdálkodhatott. 
 
Jól figyeljünk tehát rájuk a következő évadban is, hiszen jelenleg Ők azok, akik a legközelebb állnak ahhoz, hogy folytassák a többek közt Szabó János, Fiola Attila, Ifj. Haraszti Zsolt, Hahn János vagy akár Böde Dániel nevével fémjelzett büszkeség listánk sorát. 
 
Szép volt, srácok! Így tovább!
 
fiaertsz.jpg
Nincs

PFC TV

KEZDŐRÚGÁS

BOLT

Aktuális tabella

OTP Bank Liga 2023/2024
Hely   Csapat Mérk. P
1 Ferencvárosi TC 30 68
2 PAKSI FC 30 53
3 Fehérvár FC 30 50
4 Puskás Akadémia FC 30 46
5 DVSC 30 45
6 MTK Budapest 30 43
7 DVTK 30 41
8 ZTE FC 30 39
9 Kecskeméti TE 30 38
10 Újpest FC 30 34
11 Kisvárda Master Good 30 28
12 Mezőkövesd ZSÓRY FC 30 20
30. forduló erdeményei
  -   1:0
  -   1:2
  -   2:1
  -   0:0
  -   1:0
  -   1:0

Kapcsolat információk

Paksi Futball Club

7030 Paks, Fehérvári út 29.
+36-75-510-618
iroda@paksifc.hu
Szerkesztő:Méhes Tamás, sajtófőnök