kinyin1.jpg

Kinyik Ákos a stabil védőmunka mellett gólokat is szerezne

2021. júl. 30.  -  NB I.
Interjú.
Interjú.
banner_magy2.jpg

Június 25-én, tehát már a felkészülés első napján megérkeztél. A Te szemszögedből hogy telt a rajt előtti hathetes időszak? 
 
Úgy érzem, az öltözőben sikerült maximálisan elfogadtatnom magam a srácokkal, beilleszkednem. Meglátásom szerint egy új játékosnak ilyen téren könnyű dolga van Pakson, hiszen itt mindenki magyar, mindenki könnyen tud beszélgetni mindenkivel, ami felgyorsítja az ilyenkor szokásos folyamatokat. Emellett egy nagyszerű, befogadó szemlélet uralkodik a csapat körül, ami gyorsan beszippantja az embert. Ami a munkát illeti, keményen bekezdtünk bő egy hónapja, majd az edzőtábor azon túl, hogy rendkívül hasznos volt, kis változatosságot is hozott a felkészülés monoton ritmusába. Kizökkentünk a mindennapokból, és a Szlovéniában vívott edzőmérkőzéseink is remekül sikerültek. Persze a játékunkban kijött pár hiba a felkészülés során, de ez természetes, sokkal fontosabb viszont, hogy úgy vélem, ez már a múlté, és a rajtra orvosoltuk őket. Bízom és az egész csapat bízik benne, ismételten egy jó szezon elé nézünk. 

Akkor fizikálisan minden rendben? 
 
Teljes mértékben! Nagyon vártam már a kezdést, hiszen én is azon játékosok népes táborát erősítem, akik sokkal inkább favorizálják a mérkőzéseket, mintsem a felkészülést. Persze az alapozási időszakot is becsülettel végig kell dolgozni, hogy aztán egy teljes szezonon át bírjuk a tétmeccsek terheléshullámait. 

Mennyire volt új és milyen gyorsan tudtad elsajátítani Bognár György és most már csapatunk támadó filozófiáját? 
 
Nyilván az első egy-két edzésem nekem is ráment arra, hogy átálljak az úgymond előrefelé gondolkodásra. Mostanra viszont már kellően rögzült bennem is, az a legfontosabb, hogy minél több gólt lőjünk, és akkor jó eséllyel a mérkőzést is megnyerjük. Úgy érzem, ez a felfogás illeszkedik az én játékomba, és remélem, sokat fogok tudni segíteni a csapatnak és a klubnak. A sikerekkel együtt pedig megannyi örömöt okozunk majd a szurkolóinknak. 
 
kinyikerk2.jpg

Te milyen típusú játékos vagy, mennyire nézel előre a mérkőzések sokaságában? 
 
Én mindig csak az adott feladatra, a következő mérkőzésre fókuszálok. Nyilván van olyan, hogy adódik egy olyan sorsolás, mikor úgy jönnek egymás után a találkozók, hogy lehet sakkozni azzal, ha abban a periódusban meghúzzuk és jól szerepelünk, az nagy lökést adhat a továbbiakra, akár egy nehezebb etapra. Ilyen például a rajt, ami, ha jól sikerül, akár az egész szezonra kihatással lehet, azon vagyunk, tehát, hogy repülőrajtot vegyünk.

Mit tudhatunk az egyéni céljaidról? 
 
A stabil védőmunka mellett egy-két gólt is szoktam magamnak kitűzni egy szezonra, amit, ha elérek, természetesen folyamatosan többet szeretnék, hogy mindig lebegjen a szemem előtt valami. A legfontosabb azonban a fő feladatom, hogy hátul ne hibázzunk, ha ezt rendre hozzuk, megkönnyítjük a csatáraink dolgát, miszerint nem biztos, hogy öt gól kell a győzelemhez. 

Végül nem hagyhatjuk ki beszélgetésünkből a harmadik fordulót, mikoris a DVSC látogat városunkba… 
 
Profik vagyunk, tehát, ahogy elkezdődik a mérkőzés, ezzel nem foglalkozunk. Persze jó lenne a kilencven perc után győztesen zrikálni kicsit a volt csapattársakat…
 
banner_pse.jpg
Nincs

PFC TV

KEZDŐRÚGÁS

BOLT

Aktuális tabella

OTP Bank Liga 2023/2024
Hely   Csapat Mérk. P
1 Ferencvárosi TC 30 68
2 PAKSI FC 31 54
3 Fehérvár FC 31 53
4 Puskás Akadémia FC 31 49
5 DVSC 30 45
6 MTK Budapest 31 43
7 ZTE FC 31 42
8 DVTK 31 41
9 Kecskeméti TE 31 39
10 Újpest FC 31 37
11 Kisvárda Master Good 31 28
12 Mezőkövesd ZSÓRY FC 31 20
31. forduló erdeményei
  -   0:0
  -   ?:?
  -   1:2
  -   4:2
  -   7:0
  -   4:0

Kapcsolat információk

Paksi Futball Club

7030 Paks, Fehérvári út 29.
+36-75-510-618
iroda@paksifc.hu
Szerkesztő:Méhes Tamás, sajtófőnök