upert22osz1.jpg

UP: Rendre a legjobb nyolc csapat közt

2022. dec. 14.  -  Utánpótlás
Edzőink is értékelték az őszi etapot.
Edzőink is értékelték az őszi etapot.
banner_pse.jpg
 
U19: Alap csoport - 11 forduló után

Helyezés: 8 - a teljes tabella és a fordulónkénti eredményeink IDE kattintva érhetőek el.

Mutató (gy-d-v): 4-1-6

Gólvágónk: Zoltán Rafael 5 találat

Nagy István (vezetőedző): Nagyon nehéz értékelni a félévet, mivel a sok játékosmozgás miatt szinte egyszer sem tudtunk ugyanazzal a csapattal felállni, ezért egy kicsit hektikus volt a teljesítményünk. Boldogságra ad okot azonban, hogy sokkal tudatosabban fociztunk, mint nyáron, amikor elkezdtük a közös munkát. Elsősorban a játékosok egyéni fejlődésével foglalkozunk. Sok játékosunknak még előre kell lépnie a nyomás alatti futballban, támadásban és védekezésben egyaránt. Ez az eredményeinkben meg is látszott, főleg a kapott góloknál, de még egyszer mondom, fő irányunk a játékosok fejlesztése.

U17: Kiemelt csoport - 11 forduló után

Helyezés: 8 - a teljes tabella és a fordulónkénti eredményeink IDE kattintva érhetőek el.

Mutató (gy-d-v): 4-2-5

Gólvágóink: Palóka Dávid 5 találat, Szabó Attila 5 találat

Haraszti Zoltán (vezetőedző): A tavalyi szezonban az alap csoport tagjai voltunk, ahol célként tűztük ki a visszajutást a kiemelt bajnokságba, amit a szezon végére abszolváltunk is. A legjobb tizenkét csapat között kezdtük tehát az idényt. A bajnokság előtt bizakodóak voltunk, hiszen jól sikerült a felkészülésünk, és többen az NBIII-as csapatunk edzésein is részt vehettek. Az edzéseket megfelelő létszámban látogatták a srácok, és minőségi munkát tudtunk folytatni. Az első hat fordulóban rendkívül jól teljesítettünk, mindösszesen egyszer találtunk legyőzőre, aminek köszönhetően megalapoztuk a bentmaradásunk is. Az idény második fele kevésbé sikerült eredményessé, több alapemberünk nélkül kellett a pályára lépnünk, akik beverekedték magukat klubunk második számú csapatának a kezdőjébe a felnőttek között. Hat 2006-os születésü gyerekünk mutatkozott be az NBIII-as bajnokságban. Mindenkinél előrelépést tapasztaltunk.

U16: Kiemelt csoport - 11 forduló után

Helyezés: 8 - a teljes tabella és a fordulónkénti eredményeink IDE kattintva érhetőek el.

Mutató (gy-d-v): 5-1-5

Gólvágónk: Galambos János 10 találat

Wiesner József (vezetőedző): A nyári felkészülési időszakban több dolgon is változtattunk. Igyekeztünk többet „adni” a gyerekeknek, egyénileg is jobban fejleszteni őket. Az elméleti képzés mellett rendszeresen egyéni és posztspecifikus képzésen vettek részt. A legfőbb célunk az volt, hogy a gyerekek önmagukhoz képest fejlődjenek, és a játék minden fázisában előre tudjanak lépni az előző évhez képest. A bajnokságot nem kezdtük jól, hiszen a Puskás Akadémia és a Kisvárda ellen vereséget szenvedtünk. Az utána következő időszakban azonban kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott a csapat. Több bravúros győzelmet is arattunk, hazai pályán a Budapest-Honvéd elleni 3-1-es és a Ferencváros elleni 1-0-s, illetve idegenben a DVTK elleni 1-0-s győzelmünk is bravúrnak számít. A bajnokság végére sikerült az ország legjobb nyolc csapata közé kerülni, ami, úgy gondolom, minden előzetes várakozásunkat felülmúlta. Kiemelném, hogy a gyerekek egész szezonban kiváló mentalitással edzettek, ami alapja volt a további fejlődésüknek. A bajnoki mérkőzéseken játékban sikerült előrelépnünk a tavalyi évhez képest, nem kényszerültünk a mérkőzések nagyobb részében védekezésre, és labdabirtoklásban is sikerült fejlődnünk. A tavaszi szezonban a kiemelt akadémiák között nehéz mérkőzések várnak ránk, de remélem, egyénileg és csapatként is tovább tudnak fejlődni a gyerekek. Örömteli még, hogy a csapatból Éger Zsombor, Galambos János, és Soós Flórián is bemutatkozott a korosztályos válogatottban.
 
up22szept27c.jpg

U15: Alap csoport - 11 forduló után

Helyezés: 4 - a teljes tabella és a fordulónkénti eredményeink IDE kattintva érhetőek el.

Mutató (gy-d-v): 5-4-2

Gólvágóink: Wiesner Balázs 9 találat, Jankó Bence 5 találat

Köllő Roland (vezetőedző): A nyári átigazolási időszakban sikerült mennyiségben és minőségben is megerősíteni a keretet. Tudtunk kapust, védőt, középpályást és támadót is igazolni, ők az elmúlt félévben bebizonyították, hogy jó döntést hoztunk a leigazolásukat illetően. A mögöttünk álló félévben a súlyos sérülések sem kerülték el a csapatot. Apróbb betegségek miatt többen hagytak ki edzéseket és mérkőzéseket az ősz során. Egy teljesen új összetételű bajnokságban indultunk az idén. Hazai pályán remek a mérlegünk, hat alkalommal játszottunk otthon, öt győzelem mellett egy döntetlent értünk el. Szerencsésnek mondható, de nem érdemtelen győzelmet értünk el a szezonnyitó, Szeged elleni mérkőzésen, gólarányjavító mérkőzéseken vertük a Monor, a Békéscsaba és a Zalaegerszeg gárdáját. Kiélezett mérkőzésen gyűjtöttük be a három pontot a Gödöllő ellen, egyedül a Nyíregyháza tudott tőlünk pontot csenni.  Sajnos idegenbeli statisztikánk már nem ilyen fényes, hiszen nem tudtunk győzelmet szerezni: öt mérkőzésen kétszer kikaptunk és három döntetlent értünk el. Fehérvárról és Kecskemétről pont nélkül tértünk haza, Gyirmóton, a Kelen ellen és Veszprémben is csak egy-egy pontot értünk el. Összességében elégedettek lehetünk a megszerzett 19 ponttal, ami mellé 26-10-es gólarány párosul. Hiányérzetem azonban van, a négy döntetlennel túl sok pontot vesztettünk, Kecskemétről ponttal kellett volna távoznunk, Veszprémben és a Nyíregyháza ellen nyerni kellett volna, sajnos három-öt pont véleményem szerint benne maradt a gárdában. Több fontos tényezőben is sikerült előrelépni az elmúlt időszakban. Jórészt saját erőből értük el az őszi eredményt, feljátszó játékosokra nem volt szükség, és az U16-ból sem szorultunk már olyan szintű segítségre, mint tavaly.  Megtanultuk megbecsülni a labdát, tudunk labdát birtokolni, viszont a labdaszerzések utáni átmeneteket még lassan oldjuk meg. Több mérkőzésen is megvolt a labdabirtoklási fölényünk, de ez eredményességgel nem igazán párosult. Ebben mindenképpen előre kell tudni lépni a jövőben, csakúgy, mint a felállt védelem elleni játékban. Sok esetben a pontatlanságunknak köszönhetően nem tudtunk eredményesek lenni, a végjátékok minőségi megoldásaiban kell fejlődnünk. Amiben még előrelépést szeretnék látni: nyomás alatti minőségi játék, labda nélküli támogató mozgások növelése, rögzített szituációk eredményességének növelése.

U14: Alap csoport, nyugat - 13 forduló után

Helyezés: 8 - a teljes tabella és a fordulónkénti eredményeink IDE kattintva érhetőek el.

Mutató (gy-d-v): 6-2-5

Gólvágóink: Köllő Domos 6 találat, Marosi Máté 6 találat

Osztermájer Gábor (vezetőedző): A nyári felkészülés július közepén indult. Nagy változás volt a korosztály számára, hogy a 8+1-es felállást és az 5x2-es kaput, valamint a két tizenhatos közötti pálya méretét felváltották a nagypályás labdarúgás szabályai. Az átállás nem volt gördülékeny… A nehézségek ellenére elkezdtünk kialakítani egy játékstílust, amit a bajnokságban képviseltünk.Szeptembertől új időszámítás indult, a játék dinamikája, a motorikus képességek emelkedtek, a játékosok egyre jobban kezdtek hozzászokni a pálya méreteihez, és kezdték, "belakni” posztjukat. Voltak nagyon jó meccsek, amikre szívesen emlékszem vissza. A Videoton (3-2), a III. Kerület (4-1) és a ZTE (2-4) elleni mérkőzésünket is ide sorolnám, de voltak gyenge mérkőzések is (Veszprém, Tatabánya). Nagyon nehéz volt megverni minket, igaz mi is nehezen győztünk. Ebből fakadóan szoros meccseket játszottunk, de úgy érzem, a mérkőzések fordulópontjaiból többször rosszul jöttünk ki, gondolok itt arra, hogy ártalmatlan szituációkban kaptunk gólokat, vagy nehéz helyzetekben is felvállaltuk a labdakihoztalt (Mosonmagyaróvár, ZTE). Nagy pozitívum, hogy helyzetekig a legjobb csapatok ellen is eljutottunk, sőt, ki-ki mérkőzéseket játszottunk, de aztán sajnos nem tudtuk feltenni azt a bizonyos pontot az i-re. Összességében, ha tovább szeretnénk fejlődni, továbbá a táblázaton egy-két helyet javítani, akkor a szeptembertől megkezdett hozzáállást kell folytatni.
 
up22szept27b.jpg

U13: Dél-Nyugat - 13 forduló után
 
A fordulónkénti eredményeink IDE kattintva érhetőek el.

Gólvágónk: Nagy Norbert 6 találat

U12: Dél-Nyugat - 13 forduló után
 
A fordulónkénti eredményeink IDE kattintva érhetőek el.

Gólvágóink: Mráz Marcell 11 találat, Sallai Soma 11 találat

Mácsik Attila (vezetőedző): Július 25-én kezdtük a felkészülést huszonkét játékossal, abból tizenketten új igazolások voltak. Lehetett azonban sejteni, hogy nagyon ügyes srácok érkeztek a csapathoz. Az ismerkedés és a beilleszkedés gyorsan ment, szinte négy hét alatt összeért a csapat. Mondhatom, szinte minden mérkőzésen két hasonló erősségű sorral is ki tudtunk volna állni. Az első körben hibátlan teljesítményt nyújtottunk. A második kanyarban már játszottak az U13-as korosztályban is játékosaink. Ekkor becsúszott két balszerencsés vereség, de úgy gondolom, ennek ellenére is nagyon jól teljesítettek a játékosok.  Az alapokat leraktuk, de természetesen szeretnénk tovább fejlődni.
 
banner_magy1.jpg
Nincs

PFC TV

KEZDŐRÚGÁS

BOLT

Aktuális tabella

OTP Bank Liga 2023/2024
Hely   Csapat Mérk. P
1 Ferencvárosi TC 27 61
2 PAKSI FC 27 50
3 Fehérvár FC 27 46
4 Puskás Akadémia FC 27 40
5 DVSC 27 39
6 MTK Budapest 27 39
7 DVTK 27 36
8 ZTE FC 27 35
9 Kecskeméti TE 27 34
10 Újpest FC 27 34
11 Kisvárda Master Good 27 21
12 Mezőkövesd ZSÓRY FC 27 20
27. forduló erdeményei
  -   1:0
  -   1:2
  -   5:0
  -   1:1
  -   1:2
  -   1:5

Kapcsolat információk

Paksi Futball Club

7030 Paks, Fehérvári út 29.
+36-75-510-618
iroda@paksifc.hu
Szerkesztő:Méhes Tamás, sajtófőnök