kindlert23dec2.jpg

A reálisan elvárt dolgok teljesítve az NBIII-ban

2023. dec. 12.  -  NB III.
Második számú csapatunk tizenhét fordulót követően a hetedik helyen telel - Kindl István vezetőedzőnkkel összegeztük az őszt.

Banner Pse

Összességében hogyan értékeli a szezon első felét?

Vegyes érzelmeim vannak, a nyári felkészülés és a szezon első meccsei talán a vártnál is jobban sikerültek, azonban ezt követően minket sem kerültek el a hullámvölgyek. Természetesen ez benne van a sportban, ugyanakkor talán én magam is túlértékeltem a keretünk lehetőségeit és a munkánkat. Ennek függvényében, ha figyelembe vesszük a csapat fiatal átlagéletkorát és a néha hullámzó teljesítményeket, akkor egy héttel a bajnokság vége után már úgy gondolom, vállalható eredményt értünk el.

Akkor realitás a hetedik helyezés a tabellán?

A legfőbb célunk az volt, hogy a kieső zónától minél távolabbra kerüljünk, tehát ne fenyegessen minket a kiesés veszélye, illetve ne kényszerüljünk élet-halál harcot vívni tavasszal a bennmaradásért. Elsősorban mindig az adott mérkőzésekre koncentráltunk, és hogy azon minél jobban teljesítsünk, minden alkalmat megragadjunk, hogy nyertesként távozzunk a pályáról. Véleményem szerint a lehetőségeinkhez mérten ezt sikerült megvalósítani, tehát nem vagyok elégedetlen. Azt sem szabad elfelejteni ugyanakkor, hogy fontos feladataink közé tartozik, hogy fiataljaink a felnőtt tétmérkőzéseken minél több tapasztalatot és játékpercet gyűjtsenek.

Kindlert23dec1

Melyik mérkőzés/periódus tetszett a legjobban a tizenhét forduló alatt?

Nyilván számos pozitív pillanatot ki lehet emelni ennyi mérkőzésből, nehéz lenne kifejezetten egyet megnevezni. Utólag az ember már jobban átlátja a helyzeteket, és könnyebben levonja a tanulságot, hiszen akadt olyan meccs is, ahol nem tudtuk a legjobb teljesítményt nyújtani. Ahogy említettem is, a bajnokság elején jól szerepeltünk, ezt a Dunaújváros elleni mérkőzés is bizonyítja, ahol nagy különbséggel sikerült nyernünk. Azt biztosan egy meghatározó alkalomként könyvelhetjük el a csapat életében, és mondanom sem kell, számomra is egy örömteli élmény marad.

Mennyire elégedett a fiatalok teljesítményével?

A reálisan elvárható dolgokat sikerült teljesíteniük, szerencsére több olyan játékosunk is van a csapatban, akik a mérkőzéseken igazán kimagasló teljesítményt nyújtottak. Nyilvánvalóan előfordul, hogy egy-egy alkalommal felfedezhető némi hiányosság, de azért dolgozunk, hogy ezeknek a hibáknak a valószínűségét minél kisebbre csökkentsük. Részemről is szükségszerű, hogy türelemmel és realitással tekintsek a helyzetekre, hiszen még a fejlődési folyamat elején tartanak, ugyanakkor ezt figyelembe véve, a megfelelő módszerrel könnyen megtalálható az az út, amely a teljesítményük és a fejlődésük fellendülését eredményezi.

Mit vár a tavasztól?

Az ősz egyik pozitívuma, hogy Horváth Kevin és Pesti Zoltán is a keretünket erősítette, azonban - nagy örömünkre - az év végén már a felnőtt csapatnál is többször lehetőségeket kaptak, így az NB III-as mérkőzéseken már kevesebbszer voltak jelen. Természetesen érezhető a hiányuk, ennél fogva ki kell alakítanunk egy olyan rendszert, amivel továbbra is fejlődünk, valamint sikereket érünk el, emellett pedig szüntelenül arra törekszünk, hogy minél több fiatal játékosunkra figyeljenek fel az első osztályból.

PFC TV

KEZDŐRÚGÁS

BOLT

Aktuális tabella

OTP Bank Liga 2023/2024
Hely   Csapat Mérk. P
1 Ferencvárosi TC 29 65
2 PAKSI FC 30 53
3 Fehérvár FC 29 50
4 Puskás Akadémia FC 30 46
5 MTK Budapest 29 43
6 DVSC 29 42
7 DVTK 30 41
8 ZTE FC 30 39
9 Kecskeméti TE 30 38
10 Újpest FC 29 34
11 Kisvárda Master Good 29 25
12 Mezőkövesd ZSÓRY FC 30 20
30. forduló erdeményei
  -   ?:?
  -   ?:?
  -   2:1
  -   0:0
  -   ?:?
  -   1:0

Kapcsolat információk

Paksi Futball Club

7030 Paks, Fehérvári út 29.
+36-75-510-618
iroda@paksifc.hu
Szerkesztő:Méhes Tamás, sajtófőnök