haraupmag1.jpg

Haraszti Zsolt: Vannak további tartalékok és töltetek a csapatban

2021. dec. 21.  -  NB I.
Ügyvezetőnkkel beszélgettünk. 
Ügyvezetőnkkel beszélgettünk. 
banner_magy2.jpg

Fontos, 4-1-es győzelemmel zártuk az évad őszi idényét. Ez az idegenben aratott siker árnyalja egy kicsit azt a hullámvölgyet, amivel a naptári év végén küszködtünk? 
 
Inkább úgy fogalmaznék, egy nyugalmasabb téli felékszülési időszakot adott számunkra az utolsó bajnoki találkozónkon, az MTK-pályán aratott sikerünk. 
 
Hullámzóra sikeredett ez az ősz, voltak benne nagyon szép részek, de rossz periódusok is. Nyáron úgy fogalmaztam, szeretnénk a felsőházban, az első hatban végezni, persze, azon belül is a lehető legjobb helyezést kihozni magunkból. Erre egyébként a szezon végére továbbra is teljesen reális lehetőséget látok. 

Az első négy ugyan elhúzott egy kicsit, de azt már jól tudjuk, a tizenkét csapatos bajnokságban elég három-négy mérkőzés, és bármi változhat… 
 
Pontosan, ez így van! Például egy meccsen belül vagyunk az ötödik helyezett Zalaegerszegtől, ráadásul tavasszal éppen ellenük kezdünk idehaza. Úgy érzem, csapatunkban megvan a kellő erő és tartalék, hogy a szezon végeztével feljebb zárjunk. 

Ha a teljes naptári évet nézzük, szurkolóink igazán büszkék lehetnek csapatunkra. A tavalyi bajnokságot a negyedik helyen zártuk, nem sokkal lemaradva a dobogótól, továbbá egy egész ország felfigyelt új és eredményes játékstílusunkra, fazonunkra. Ön is így látja? 
 
Abszolút, ahogy nyáron is fogalmaztam, újra országos szinten eladható a paksi labdarúgás, amire nagyon büszkék vagyunk. A tavalyi szezontól még egy kicsit többet is kaptunk, mint amit gondoltunk. Az egy igazán napsütéses időszak volt. Az idei szezonkezdet sem volt rossz, hiszen sokáig a harmadik helyen vagy annak közelében mozogtunk. Az év végére jött egy kis hullámvölgy, de aztán, úgy gondolom, újfent kiegyenesedtünk. Átélve ezt a rossz periódust a hetedik téli helyezés rendben van, viszont, ha a képességeket nézzük, nincs. Sok pont bent maradt az év második felében… 

Kihagyhatatlan a 21/22-es szezonban debütáló Ádám, Böde ikertornyok helyzete elöl… 
 
Igen, ez vezetőedzőnk egyik nagy húzása. Gyurinak rendre vannak olyan taktikai elemek a fejében, amiket azán jól is alkalmaz. Ilyen két csatárra talán még nem készült fel az NBI. Mindketten nagy mesterei a gólszerzésnek és a tizenhatoson belüli játéknak. 

Ha már játékosok. Mire számíthatunk a téli átigazolási időszakban? 
 
Nagyon nagy mozgások nem várhatóak, persze biztos, lesz egy-két távozó vagy éppenséggel érkező. Nyugodt a légkör, hiszen - ahogy már mondtam - tudjuk, van ebben a keretben még töltet. Bízunk benne, ez tavasszal ki is fog jönni. Ha tovább tud javulni a játékunk, valamint a teljes keret egészséges lesz, rendben leszünk. 

Végül semmiképp ne menjünk el szó nélkül tartalékcsapatunk nagyszerű őszi produktuma mellett! 
 
Kiváló munka folyik az NBIII-ban, és szép jövő elé néz onnan jó pár labdarúgónk. Többeknek egyre reálisabb az esélyük, hogy bemutatkozhassanak az első osztályban. Nyáron szeretnénk további játékosokat onnan az NBI-es kerethez csatlakoztatni. Az a fajta munka, amit pár éve elkezdtünk, kezd szépen beérni, és már ott tartunk, hogy az egész országból sokan szeretnének Paksra jönni. Ugyanakkor arra maximálisan figyelünk, hogy a helyi kötődésűek egy erős magot alkossanak.
 
banner_pse.jpg
Nincs

PFC TV

KEZDŐRÚGÁS

BOLT

Aktuális tabella

OTP Bank Liga 2023/2024
Hely   Csapat Mérk. P
1 Ferencvárosi TC 30 68
2 PAKSI FC 30 53
3 Fehérvár FC 30 50
4 Puskás Akadémia FC 30 46
5 DVSC 30 45
6 MTK Budapest 30 43
7 DVTK 30 41
8 ZTE FC 30 39
9 Kecskeméti TE 30 38
10 Újpest FC 30 34
11 Kisvárda Master Good 30 28
12 Mezőkövesd ZSÓRY FC 30 20
30. forduló erdeményei
  -   1:0
  -   1:2
  -   2:1
  -   0:0
  -   1:0
  -   1:0

Kapcsolat információk

Paksi Futball Club

7030 Paks, Fehérvári út 29.
+36-75-510-618
iroda@paksifc.hu
Szerkesztő:Méhes Tamás, sajtófőnök