szabint22tabor1.jpg

Szabó: zökkenőmentes csapategység, kiváló tábor

2022. júl. 19.  -  NB I.
Ikonunkkal a Szlovéniában töltött hétről és a közelgő bajnoki rajtról beszélgettünk.
Ikonunkkal a Szlovéniában töltött hétről és a közelgő bajnoki rajtról beszélgettünk.
banner_magy2.jpg
 
Véget ért a tábor, újra itthon vagytok, akárcsak egy éve, idén ismét Zrecében készült a csapat az OTP Bank Liga 22/23-as szezonjára. Milyen volt a múlt hetetek?
 
Akárcsak tavaly, idén is kiváló körülmények között készülhettünk Szlovéniában - kezdte ikonunk, akinek első osztályú meccsszámlálója immáron 318-nál jár. - A szállás, a pályák…, minden rendben volt. Ami az edzéseket illeti, most már inkább a taktikáról szóltak. Most már nem volt sok futás, a stratégia került előtérbe, ugyanakkor élvezetes, jó hangulatú tréningek voltak. 

Összesen kilenc felkészülési mérkőzést abszolváltunk már két döntetlennel és hét sikerrel. A tábor alatt egy 5-2-es győzelemmel kezdtünk a montenegrói csapat ellen, majd 1-1-et játszottunk a cseh topgárdával, végül pedig kétgólos hátrányból fordítottunk 3-2-re. Hogy láttad az utolsó három összecsapásunk?
 
Az Arsenal Tivattal szemben rögtön az első napunkon léptünk pályára. Előtte délután érkeztünk tehát, aztán már jött is meccs, nem csoda, fáradtak voltunk, de egységesek, ez pedig hozta a győzelmet. 
 
A Sparta Praha egy felettébb erős csapat, ezt érezhettük is. Megannyi helyzetet kidolgoztak, ám végül mégis döntetlenre hoztuk a találkozót. Sokat védekeztünk, viszont célját ez a mérkőzésünk is maximálisan elérte. 
 
A Sigma Olomouc ellen a második félidő már nagyszerűre sikeredett. A szünetben, 0-2-nél átbeszéltük, mit hogyan kellene másképpen csinálni, aztán teljesen más szellemiségben léptünk fel, ami működött, és sikerült megfordítani a találkozót. Összességében mi jobban uraltuk a második negyvenöt percet, mint a csehek az elsőt. 

Négy fiatalunk kapott profi szerződést, és hárman érkeztek az átigazolási időszakban, némiképpen megmozdult a keret…
 
Az edzőtábor kicsit mindig arra is jó, hogy az új játékosok könnyebben beilleszkedjenek, bár aztán velünk nagyon könnyű megtalálni a közös hangot. Egyáltanán nem vagyunk nehéz közeg, sőt…, Mindenki jó fej, zökkenőmentes tehát a csapategység! 

Fiataljaink munkáját hogy láttad?

Le a kalappal, tették becsülettel a dolgukat mind a hétköznapokban, mind pedig az edzőmérkőzéseken. Az szépen látszott, van bennük potenciál. Lehet rájuk számítani, így maximálisan beleillenek a csapatunkba.
 
szabint22tabor2.jpg
 
Szűk két hetünk maradt a rajtig, megleszünk?

Rendbeteszünk mindent, minden puzzle darab a helyére fog kerülni. Jön a frissítés ideje, e hétvégén főpróbát tartunk, és reméljük, addigra minden működni fog. Ha azonban egy-két dolgon még csiszolnunk kellene, semmi gond, további egy hetünk lesz a Fehérvár elleni első bajnokinkig. Úgy vélem, jó úton, jó szinten vagyunk. 

Rögtön a Fehérvár ellen csapunk bele újra a lecsóba…

Nyilván nehéz ellenfél, de pont előttünk utaznak a Gabalához, így még talán pont jókor is találkozunk velük a bajnokságban. Jó lenne végre hosszú idő után győzelemmel indítani a szezont, ami egy lökést is adna az évadra, ez biztos. Nem lesz könnyű dolgunk, de mindent megteszünk majd, hiszen hazai pályán, saját közönségünk előtt mindig extrán szeretnénk teljesíteni. 

A tizenhetedik szezonodra készülsz. Hogy vagy, hogy érzed magad?

Várom már a kezdést, ennyi idő után is izgatott vagyok. Ilyenkor azért csináljuk ezeket a heteket, hogy aztán az éles meccseken learassuk a gyümölcsét. Ezúttal összességében hét hetet melózunk az első fordulóig, úgy érzem, minden rendben halad, jó lesz tehát. Az biztos, nemcsak én, mindenki tett eleget, hogy az egész ősz alatt legyen erőnlétünk. 
 
banner_pse.jpg
Nincs

PFC TV

KEZDŐRÚGÁS

SHOP

Aktuális tabella

OTP Bank Liga 2022/2023
Hely   Csapat Mérk. P
1 Ferencvárosi TC 24 50
2 Kecskeméti TE 24 42
3 Puskás Akadémia FC 24 36
4 PAKSI FC 24 35
5 DVSC 24 34
6 Kisvárda Master Good 24 33
7 ZTE FC 24 30
8 Mezőkövesd ZSÓRY FC 24 29
9 MOL Fehérvár FC 24 27
10 Újpest FC 24 27
11 Budapest Honvéd 24 25
12 Vasas 24 19
24. forduló erdeményei
  -   2:3
  -   5:1
  -   1:0
  -   1:1
  -   1:2
  -   2:0

Kapcsolat információk

Paksi Futball Club

7030 Paks, Fehérvári út 29.
+36-75-510-618
iroda@paksifc.hu
Szerkesztő:Méhes Tamás, sajtófőnök