serultek22nov4.jpg

Körkép sérültjeinkről

2022. nov. 16.  -  NB I.
Műtétek tömkelege volt az elmúlt időszakban csapatunk háza táján.
Műtétek tömkelege volt az elmúlt időszakban csapatunk háza táján.
banner_magy1.jpg
 
Sajnos azt semmiképpen sem lehet mondani, hogy a 2022-es év őszén a sérülések elkerülték volna gárdánkat. Pechünkre elég nagy hullám alakult ki e téren, volt tehát mivel megbirkóznunk az amúgy is feszített tempójú és kiélezett bajnoki menetelés első felvonásában a téli pihenőig.

Haraszti Zsoltot sajnos a nyolcadik és a kilencedik fordulóban, majd az utolsó három összecsapásunk alkalmával kellett nélkülöznünk. Csatárunknál az elsődleges hasfalhúzódás után a következő vizsgálatok lágyéksérvet állapítottak meg, amit november kilencedikén meg is műtöttek. „Minden jól sikerült, jelenleg pihenek, meg kell várni a varratszedést, ami tíz-tizenkét nap, utána kezdhetek el mozogni. A rehabilitációs idő gyors, kettő és négy hét közé tehető, utána újra a csapattal edzhetek.”

Osváth Attila meglepetésre az évadzáró, Újpest elleni mérkőzésünket hagyta ki. „A hétközi Fradi-meccs hatvanadik percében kezdtem el fájdalmat érezni a bal lábamban. A másnapi ultrahang vizsgálat kimutatta, tizennyolc milliméteres szakadás van a közelítőmben, így célszerűbbnek tartottuk kihagyni az utolsó bajnokit. Úgy számolok, a november 28-ai első edzést már a csapattal kezdem.”

serultek22nov1.jpg

Szélpál Norbert az Újpest elleni mérkőzésünk harmincegyedik percében kért kényszerű cserét. „A bal lábam szárkapocscsont környékére kaptam egy rúgást. Fájt, zsibbadt, és ahogy haladt az idő, éreztem, nem javul, így inkább a csere mellett döntöttünk. Még érzem, fáj, de nem gondolnám, hogy hosszabb kihagyást kell eszközölnöm, főleg, hogy épp’ elkezdődött a szünet.”

Windecker Józsefet az október közepi kupamérkőzésünk alkalmával láthattuk utoljára a pályán Balatonfüreden. „A Fehérvár elleni mérkőzésünk előtti edzésen egy lövés után újra előjött az a fajta szapora szívverés, amit a kecskeméti bajnokink alkalmával a bemelegítéskor tapasztaltam először. Egyértelműen ki kellett tehát vizsgálni a dolgokat. Minden lehetséges terhelési felmérést elvégeztek, melyek közben már nyugtattak is az orvosok, hiszen a leletek sorra negatívak lettek. A biztonság kedvéért elektrofiziológiai vizsgálatot is végeztünk, ami egy jóindulatú, esztétikai elváltozást mutatott. Kihangsúlyoznám, nem szívbetegségről van szó, ilyen sok embernél előfordul, csak az élsportolóknál a nagyobb terhelés miatt okozhat kisebb gondokat. A múlt héten katéter segítségével, ablációs megoldással már kiküszöbölték a problémát. Minden rendben ment, másfél hét múlva, az alapozás kezdetekor újult erővel csatlakozhatok a csapathoz.”

Vas Gábor a szeptember végi válogatott szünetben, a Siófokon játszott edzőmérkőzésünk alkalmával esett rosszul, minek következtében vállsérülést szenvedett. „Elsőre nem gondoltam volna, hogy végül hathetes kihagyás vár rám, de sajnos ennyi lett. Közben persze dolgoztam, erősítettem, bicikliztem.  Ugyan még megy a gyógytorna, de a vállammal már minden rendben. Most még maradok az NBIII-as csapatnál, ahol három mérkőzés van vissza az idényből, remélem, ezeken minél többet tudok majd játszani, hogy az erőnlétem szépen visszaépüljön. Az ünnepek előtt már újra visszatérnék az NBI-es edzésekhez.”

Lenzsér Bencét a mezőkövesdi győzelmünk után vesztettük el hosszabb időre, miután egy edzésen a jobb térdében szakadtak el a szalagok. A műtétre október tizedikén került sor. „Éppen most voltam kontrollon, eddig minden a terv szerint halad, stabil a lábam. Ennek tükrében rátehetünk egy lapáttal a gyógytornán. A járás már térdmerevítő nélkül megy, a következő lépcsőfok a biciklizés lesz, amit a százharminc fokos hajlítószögnél kezdhetek, most százhúsznál járok. Ezt jó lenne már a héten vagy a következő hét elején elérni.”

serultek22nov2.jpg

Nagy Richárdot a DVSC elleni találkozónkon kellett hordággyal levinni a pályáról. A bal külső térdszalagja szakadt a szárkapocscsont tapadásánál, szeptember 15-én műtötték. „Éppen ma két hónapos az operációm. A tervekhez képest jó ütemben haladunk, és amennyiben a következő napokban az orvosok is megerősítik, nagyobb intenzitásra kapcsolhatunk a gyógytornában. Ha minden továbbra is ilyen jól megy, január közepére talán már újra jó lesz a lábam, bekapcsolódhatok a csapat edzéseibe, persze még csak óvatosan. Fájdalmam szerencsére nincs, erősítek, maximális lelkiismerettel végzem az ilyenkor szokásos gyakorlatokat.” 

Lorentz Mártonnál végre meglett a diagnózis! Védőnket az idei szezonban még nem láthattuk a pályán. „Lágyékrészi, kétoldali sérvvel műtöttek múlt szerdán. Szerencsére ennek gyors a rehabilitációja, így nagyjából három hét múlva ismét mindent maximálisan tudok csinálni. Most biciklizek, jövő héten futhatok, aztán fokozatosan visszatérhetek a társak mellé az edzésekre.”

Gyurkits Gergő a Honvéd elleni találkozónkon esett nagyot egy elkésett belépőt követően. „A földre érkezéskor a csípőlapátnál található izmom szakadt be a jobb oldalon. Sajnos egyelőre még nem javul, de folyamatosan kezeléseket kapok, és bízom benne, hogy az alapozás kezdetére rendbe jövök.”

Debreceni Zalán a Honvéd elleni mérkőzésünk utáni edzésen szenvedett sérülést, így nem lehetett ott a Fradi- és az Újpest-meccsünk keretében. „A hétfői tréningen egy lövés után szakadt be a bal oldali combfeszítőm négy centire. A vizsgálatok után háromhetes pihenőt jósoltak, ennek a fele már eltelt. Lesz még egy kontroll ultrahang, ha ott minden rendben, megkezdhetem a különmunkát, és remélem, az újrainduló edzéseken mihamarabb csatlakozhatok a többiekhez.”   
 
A lista - mint látszik - nem rövid, a téli szünet azonban egy hónappal hosszabb a szokásosnál, így van idő a rehabilitációra, visszatérésre. Reméljük, a tavaszi idényt már egy jóval kisebb felsorolással indítjuk majd.

Kitartást, srácok! Hajrá, jobbulást!

serultek22nov3.jpg
Nincs

PFC TV

KEZDŐRÚGÁS

BOLT

Aktuális tabella

OTP Bank Liga 2023/2024
Hely   Csapat Mérk. P
1 Ferencvárosi TC 33 74
2 PAKSI FC 33 58
3 Puskás Akadémia FC 33 55
4 Fehérvár FC 33 54
5 DVSC 33 48
6 Kecskeméti TE 33 45
7 DVTK 33 45
8 MTK Budapest 33 44
9 ZTE FC 33 43
10 Újpest FC 33 37
11 Kisvárda Master Good 33 31
12 Mezőkövesd ZSÓRY FC 33 21
33. forduló erdeményei
  -   2:0
  -   2:1
  -   2:1
  -   4:1
  -   0:0
  -   1:1

Kapcsolat információk

Paksi Futball Club

7030 Paks, Fehérvári út 29.
+36-75-510-618
iroda@paksifc.hu
Szerkesztő:Méhes Tamás, sajtófőnök