nagyhaza3.jpg

Nagy Geri: magas fokú motiváció van előttem

2021. júl. 13.  -  NB I.
Régi-új kapusunkkal hazatéréséről és motivációjáról beszélgettünk.
Régi-új kapusunkkal hazatéréséről és motivációjáról beszélgettünk.
banner_pse.jpg

Másfél éves légióskodás után Te hogy élted meg, hogy fogtad fel a hazaköltözést? 
 
Egy karrierben mindig vannak új dolgok, ahogy új dolog volt külföldre igazolni, úgy visszatérni egy klubba is újdonság számomra - kezdte Nagy Gergely a beszélgetést. 
 
Úgy gondolom, teljesen mást éltem meg, mint alaphelyzetben a légiósok, hiszen a koronavírus-járvány miatt mindentől - még a családomtól is - teljesen el voltam zárva. Minden túlzás nélkül mondom, az elmúlt időszakban nettó két napot voltam itthon karácsonykor. A többi időt, előtte hat hónapot és utána hat hónapot kint töltöttem egyedül. Szóval nagyon kemény volt, talán ezért is húzott haza könnyebben a szívem.

Ugyanakkor még egy év visszavolt a szerződésedből… 
 
Pontosan, de az ott töltött másfél év alatt azért azt észrevettem, ha egy játékos vissza, haza szeretne igazolni, a tulajdonos engedékeny. Mérlegeltem, és úgy döntöttem, jobb lesz nekem Magyarországon, így hazajövök. Ebbe a PAKSI FC-be pedig kifejezetten örömmel, boldogan igazoltam újból. Az Elnök úrral könnyen megállapodtunk, valamint az elmúlt években a Pakson történő infrastrukturális fejlődés is igencsak megkönnyítette a döntésem. Úgy látom és érzem, itt most minden adva van a jó és sikeres szezonokhoz. 

Milyen motivációval érkeztél újra klubunkhoz? 
 
A csapat tavalyi negyedik helyezése nem véletlen, és igazán imponáló volt a játék is. Örülnék, ha a következő szezonban legalább ugyanezt élhetném át. Kevésen múlt az európai szereplés, jó lenne, ha most azt is megcsípnénk. 
 
nagyvissz6.jpg
(Nagy Geri a Budaörs elleni felkészülési mérkőzésünk alkalmával) 

Akkor ezek szerint láttad, hogy teljesen megváltozott a játékfelfogásunk, ahhoz képes, mint mikor még anno nálunk védtél legutóbb… 
 
Természetesen kint is figyelemmel kísértem a történteket, és láttam az új filozófia kialakulását. Bátor, támadó felfogású és eredményes stílusa lett a csapatnak, nagyon kíváncsian várom, ebbe hogyan tudok majd beilleszkedni. Bognár Györggyel érkezésemkor beszéltem először, nem dolgoztam még vele, ugyanakkor az egyértelmű, mindig teljesítményorientáltan rakja össze a csapatot. Könnyen belenyúl a kapusposztba is, hisz’ tavaly például mindhárom kapus védett. Ez egy nagyon magasfokú motivációt tart előttem, és felettébb várom a munkát. Egészen biztos tehát, mindig a maximumot kell majd nyújtsam, hogy én védhessem a gólvonalunkat. 

Hogy érzed, milyen állapotban érkeztél? Ha jól tudom, a görög bajnokság fordulóinak más az időbeosztása… 
 
Gyakorlatilag végig védtem a tavalyi évet, huszonnyolc meccset játszottam tehát, ami felettébb jót tett. Igen, a görög futball teljesen más, mint a hazai, elég, ha csak azt mondom, náluk nincs téli szünet, játszanak karácsony és szilveszter tájékán is. Ellenben hosszú, nyolchetes nyári felkészülési időszak van, szeptemberben kezdenek, viszont előbb is végeznek, már május elején. Jó erőnlétben érzem magam, de hosszú szünet van mögöttem, amit rövid idő alatt át kell ugranom, de erre kiváló a jelenlegi, szlovéniai edzőtáborunk. Most meghúzom, és gyorsan utolérem a csapattársaim. 

Legyen így! Hajrá, Geri! Hajrá, Paks! 
 
nagyvissz7.jpg
(Természetesen a szlovéniai edzőtáborunkba már Nagy Geri is elutazott a csapattal)
Nincs

PFC TV

KEZDŐRÚGÁS

SHOP

Aktuális tabella

OTP Bank Liga 2023/2024
Hely   Csapat Mérk. P
1 PAKSI FC 15 31
2 Ferencvárosi TC 14 27
3 Fehérvár FC 15 24
4 DVSC 15 24
5 Puskás Akadémia FC 15 24
6 MTK Budapest 15 21
7 Kecskeméti TE 15 20
8 DVTK 15 20
9 Újpest FC 15 20
10 Mezőkövesd ZSÓRY FC 14 14
11 ZTE FC 15 14
12 Kisvárda Master Good 15 11
15. forduló erdeményei
  -   1:2
  -   0:3
  -   0:0
  -   1:2
  -   3:1
  -   0:0

Kapcsolat információk

Paksi Futball Club

7030 Paks, Fehérvári út 29.
+36-75-510-618
iroda@paksifc.hu
Szerkesztő:Méhes Tamás, sajtófőnök