gvayujra22marc1.jpg

Gévay: próbáltam minden percét kiélvezni

2022. márc. 06.  -  NB I.
Klubikonunk egy év után tért vissza az NBI-be, és nagyszerűen helyettesített!
Klubikonunk egy év után tért vissza az NBI-be, és nagyszerűen helyettesített!
banner_magy2.jpg 
 
Rutin felsőfokon! Ahogy arról már jó fél éve beszámoltunk, klubikonunknak, Gévay Zsoltnak az elmúlt egy évben új szerepköre lett. Manapság tartalékcsapatunk igazi vezéreként próbálja fiatal tehetségeinknek átadni azt a hatalmas tudást, amit 2005-től 2021-ig, 221 első osztályú mérkőzésen magába szívott kiváló karrierje során. Gévayt a legutóbbi, Mezőkövesd elleni mérkőzésünk előtt utoljára 2021 március 14-én láthattuk a pályán az OTP Bank Ligában. Tegnap a 4-0-ra megnyert találkozónk alkalmával Bognár György a kezdő tizenegybe nevezte rutinos játékosunkat.   

„Kedden természetesen követtem csapatunk kazincbarcikai kupamérkőzését, melyen két sajnálatos sérülés is adódott védőinknél. Ákos és Olivér lecserélését követően éreztem, szükség lehet rám a hétvégi bajnokin. A találkozó után este hívtak is, hogy szerdától ismét csatlakozzak az első osztályú csapat keretéhez” - mesélte a hét közepéről ikonunk, majd azt is elmondta, milyen érzés volt újra az NBI-ben pályára lépni. „Persze ilyenkor extra motiváció van az emberben, hogy megmutassa, még mindig képes a legmagasabb szinten hozni a formáját. Ezek mellett a Szabó Jani és Lenzsér Bence kettőssel már több száz meccsünk van egymás mellett, ez is segítette a szerepvállalásom a Mezőkövesd ellen. Kívülről ismerjük egymás gondolatát, ami rettentően megkönnyítette a dolgunkat.”  
 
gvayujra22marc2.jpg
 
A mérkőzést követően csapatunk eredményessége mellett mindenki egyöntetűen kiemelte Gévay játékát is. Lássuk, tapasztalt labdarúgónk hogyan élte meg a ’kövesd elleni kilencven percet. „Hoztuk a bátor, nyílt, támadó játékunk, amiben benne van, hogy adódik egy-két lehetősége az ellenfélnek is, ezúttal azonban kapusunknak, Gerinek szinte csak lábbal kellett játékba avatkoznia. Folyamatosan nyomás alá helyeztük a Mezőkövesdet, így nem véletlenül hibáztak, teljesen megérdemelten tartottuk aztán itthon a három pontot. Első gólunk megszerzése idő kérdése volt, továbbá kulcsfontosságú mozzanat volt, hogy a második játékrészt is ugyanolyan elánnal kezdtük, ahogy az elsőben futballoztunk. Ami engem illet, jól éreztem magam, kicsit már-már nosztalgikus érzések is kerülgettek, de megpróbáltam minden pillanatát kiélvezni, sosem lehet tudni, lesz-e még ilyen lehetőségem. Pozitivitással töltött el az is, hogy gól nélkül hoztuk le a mérkőzést. Sok üzenetet kaptam, amikben gratuláltak, illetve olvastam vezetőedzőnk értékelését, melyben kiemelt, ezek persze rettentően jól esnek” - fogalmazott védőnk honlapunknak.

Szép volt, Zsolti! Hajrá, Paks! A magyar csapat.
 
gvayujra22marc3.jpg
Nincs

PFC TV

KEZDŐRÚGÁS

BOLT

Aktuális tabella

OTP Bank Liga 2023/2024
Hely   Csapat Mérk. P
1 Ferencvárosi TC 32 71
2 PAKSI FC 33 58
3 Puskás Akadémia FC 33 55
4 Fehérvár FC 33 54
5 DVSC 33 48
6 DVTK 33 45
7 MTK Budapest 33 44
8 ZTE FC 32 43
9 Kecskeméti TE 32 42
10 Újpest FC 32 37
11 Kisvárda Master Good 33 31
12 Mezőkövesd ZSÓRY FC 33 21
33. forduló erdeményei
  -   ?:?
  -   ?:?
  -   2:1
  -   4:1
  -   0:0
  -   1:1

Kapcsolat információk

Paksi Futball Club

7030 Paks, Fehérvári út 29.
+36-75-510-618
iroda@paksifc.hu
Szerkesztő:Méhes Tamás, sajtófőnök