vasrajt22a.jpg

Vas Gábor kiváló állapotban!

2022. aug. 09.  -  NB I.
Fiatal tehetségünknek áttörés lehet ez a szezon, érzi is ennek lehetőségét.
Fiatal tehetségünknek áttörés lehet ez a szezon, érzi is ennek lehetőségét.
banner_magy1.jpg
 
Személy szerint hogyan, milyen érzésekkel indítottad a 2022/23-as évadot? 
 
Annak ellenére, hogy már az elmúlt két szezonban a felnőtt csapattal készülhettem, éreztem, ez az idény más lesz, mint a többi - kezdte beszélgetésünket tizennyolc éves tehetségünk, aki mind a Fehérvár, mind a Vasas ellen kiváló teljesítményt nyújtott. Két éve nehezebb dolgom volt, hiszen két évvel még fiatalabb voltam, mostanra azonban, úgy gondolom, sokat fejlődtem és jobb állapotban is vagyok. A szezon előtti héthetes felkészülés maximálisan elegendő volt számomra, hogy a rajtra mindennel meglegyek. 

A kétgólos Fehérvár elleni sikerünkből Te is maximálisan kivetted a részed. Hogy láttad azt a találkozónkat a saját szemszögedből?
 
Monitoroztuk vendégeink Ekl-selejtező meccseit, tudtuk, milyen erőt képviselnek, és mennyire erős játékosokból áll a keretük. Parádésan játszottunk, két gólunkra egyet sem kaptunk válaszként, ez magáért beszél. Számítottunk rá, hogy a széleken próbálnak majd megbontani bennünket, illetve személy szerint arra is felkészültem, talán egy kicsit többet erőltetik az én oldalam. Így is lett, próbáltam mindent megoldani, amit csak lehetett, persze akadtak hibák, ezeknek a kijavításán dolgozom éppen, illetve az előrejátékban is még többet nyújtanék a jövőben.

Az Illovszky Rudolf Stadionban a szünet után léptél pályára, és a második mérkőzésünk után is dicséretet kaptál…
 
A Vasas ellen az oldalam stabilizációjához Sajbán rengeteg segítsége is kellett. Szinte végig egymás mellett játszottunk, így azért még könnyebben ment minden. A meccs eleje - véleményem szerint - sokkal nyíltabb volt, mint a második félidő, a vége pedig már igazi adok-kapokra sikerült.
 
vasrajt22b.jpg

Hetven perc után negyvenöt. Kívülről úgy tűnik, erőnlétileg meg sem kottyant, igaz ez belülről is?
 
Kifejezetten jól állok a kondival. Úgy érzem, a másfél évvel ezelőtti, elhúzódó COVID-betegségem mostanra hevertem ki teljesen. Még a tavalyi szezonban sem éreztem magam ennyire jól, mint most. Ez a nyár kellett ahhoz, hogy újra százszázalékos legyek. Hála Istennek nagyszerűen bírom az edzéseket és a meccstempót is. 

Milyen célokkal vágtál neki az új évadnak, változtak-e ezek az első két bajnokit követően?
 
A szezon előtt azért nem gondoltam volna, hogy rögtön ennyi lehetőséget kapok az első fordulókban, ugyanakkor, ahogy a kezdésig teltek-múltak a hetek, éreztem a bizalmat a szakmai stáb részéről. A nyitó fordulóban aztán rögtön kezdőként léptem pályára, így innentől a célom, hogy megerősítsem ezt a pozícióm, és minél több időt tölthessek a pályán. Ott van még továbbá az U21-es válogatottság, kiöregedve az U19-ből, szeretném bejátszani magam a legidősebb nemzeti csapatunkba is, ehhez viszont rendre, stabilan bizonyítanom kell az első osztályban. 

Milyen a személyes kapcsolatod az új szakmai stábbal?
 
Úgy gondolom, felettébb jó! Az elején - mikor még sokan voltunk - nem ismertek bennünket annyira, ez azonban már teljesen megváltozott. A kezdettől fogva sokat segítenek, rendre külön is foglalkoznak velünk, elmondják, mit, hol, hogyan csináljunk máshogy vagy még pontosabban, jobban. Aztán persze, ahogy annak rendje, el is várják, hogy megvalósítsuk az átadott információkat.

Végül: a következő fordulóban a Honvédhoz látogatunk. Milyen mérkőzést vársz vasárnap este?
 
Minden találkozónk alkalmával az a célunk, hogy nyerjünk, illetve ezúttal szeretnénk elmondani, jól kezdtük a szezont, ehhez győzelemre lesz szükségünk a Bozsik Arénából. Persze nem lesz könnyű dolgunk, a hazaiaknak eddig kettőből semmi, így biztos szívni fogják magukat. Nekünk ezzel nem szabad foglalkozni, a saját játékunkra kell koncentrálnunk, és akkor meglehet a győzelem. Három meccsből hét pontot kivenni nem lenne rossz, utána pedig ezt szépen építhetnénk tovább…

Legyen így! Hajrá, Paks! A magyar csapat.
 
vasrajt22c.jpg
Nincs

PFC TV

KEZDŐRÚGÁS

BOLT

Aktuális tabella

OTP Bank Liga 2024/2025
Hely   Csapat Mérk. P
1 PAKSI FC 0 0
2 Nyíregyháza 0 0
3 Győri ETO FC 0 0
4 ZTE FC 0 0
5 MTK Budapest 0 0
6 UTE 0 0
7 Puskás Akadémia FC 0 0
8 DVTK 0 0
9 Kecskeméti TE 0 0
10 Fehérvár FC 0 0
11 DVSC 0 0
12 Ferencvárosi TC 0 0
. forduló erdeményei

Kapcsolat információk

Paksi Futball Club

7030 Paks, Fehérvári út 29.
+36-75-510-618
iroda@paksifc.hu
Szerkesztő:Méhes Tamás, sajtófőnök