debzaldeb1.jpg

Zseniális debütálás Debreceni Zalántól

2022. okt. 03.  -  NB I.
Fiatal játékosunk első NBI-es mérkőzésén győztes gólunk kulcsszereplője volt.
Fiatal játékosunk első NBI-es mérkőzésén győztes gólunk kulcsszereplője volt.
banner_magy1.jpg
 
Megannyi NBI-ben debütáló fiatal elmondta már, a nagy nap előtt különös sugallatuk volt. Te is így voltál ezzel az OTP Bank Liga 9. fordulója előtt? 
 
Egy ideje éreztem már, egyre közelebb a lehetőség, hogy pályára léphessek - kezdte a sárga-kékek otthonában első NBI-es mérkőzését játszó húszéves bal szélsőnk. - Erőnlétileg, úgy gondolom, korábban is készen álltam a bemutatkozásra, de mint mondani szokták, ami késik, nem múlik. Szerencsére a múlt hétvégén, Mezőkövesden szerepet kaphattam, aminek nagyon örülök. 

Az ötvenötödik percben léptél pályára, mit tudhatunk, milyen tanácsokkal látott el vezetőedzőnk, Waltner Róbert bállásod előtt?
 
Ami elmondható, különösebb extra kérése nem volt. Kiemelte, bátran csináljam, amit tudok. Kellenek a beadások, és hozzam minimum azt a formát, amit az edzőmérkőzéseink során megismert tőlem. Igyekeztem ezeknek megfelelni, úgy érzem, jól ment a játék. 

A Szombathely, valamint a Nyíregyháza színeiben összesen harminchét NBII-es találkozót abszolváltál, mielőtt nyáron Paksra érkeztél. Hogy vetted észre ebben a több mint fél órában, miben más az OTP Bank Liga?
 
Azért az NBI-ben a játék minősége érezhetően magasabb szinten van. A másodosztályban - meglátásom szerint - a fizikai párharcok az erősek, míg az első osztályban emellé még erőteljesen kapcsolódik a technika és a taktika szerepe. Az is feltűnt továbbá, hogy itt már kicsit szabadabban is lehet futballozni.
 
 
Győztes gólunkból igencsak kivetted a részed, kulcsmomentum volt a veszélyes beadásod fordításunkkor…
 
Igen, felettébb jó érzés rögtön az első mérkőzésen ilyen élménnyel gyarapodni. Igazából a mai napig nem fogtam fel, hogy mennyit tudtam segíteni azzal a beadással a csapaton. Számomra igazán eufórikusra sikeredett a debütálásom.

Ezek után a gratulációk sem maradhattak el!
 
Persze! Akivel csak találkoztam azóta, gratulál, sőt, még a mai napig kapok dicsérő üzeneteket. A teljes csapat és a szakmai stáb folyamatosan segít a hétköznapokban, valamint most Mezőkövesden is végig mellettem voltak a pályán és a pályán kívül egyaránt, ami szintén ugyanolyan jól esik, mint aztán a gratuláció. Ezt a hozzáállást ezúton is köszönöm nekik.

Hogyan tovább, mik lettek a múlt hétvége után a következő elérendő mérföldköveid?
 
Természetesen innentől kezdve nem lehet más célom, mint egyre több időt, lehetőséget kiharcolni a pályán, aztán pedig stabil kezdőjátékossá válni. Szeretnék Pakson alapember lenni, és mindig jó játékkal segíteni a klubot, hogy minél jobb eredményeket érjünk el. Gólpasszokkal és gólokkal pedig a válogatott szakemberek figyelmét is felhívnám. 
 
Képek: www.sportphoto.press
 
debzaldeb2.jpg
Nincs

PFC TV

KEZDŐRÚGÁS

SHOP

Aktuális tabella

OTP Bank Liga 2023/2024
Hely   Csapat Mérk. P
1 PAKSI FC 15 31
2 Ferencvárosi TC 14 27
3 Fehérvár FC 15 24
4 DVSC 15 24
5 Puskás Akadémia FC 15 24
6 MTK Budapest 15 21
7 Kecskeméti TE 15 20
8 DVTK 15 20
9 Újpest FC 15 20
10 Mezőkövesd ZSÓRY FC 14 14
11 ZTE FC 15 14
12 Kisvárda Master Good 15 11
15. forduló erdeményei
  -   1:2
  -   0:3
  -   0:0
  -   1:2
  -   3:1
  -   0:0

Kapcsolat információk

Paksi Futball Club

7030 Paks, Fehérvári út 29.
+36-75-510-618
iroda@paksifc.hu
Szerkesztő:Méhes Tamás, sajtófőnök