zsombu16val2.jpg

Futószalagon érkeznek az utánpótlás-válogatott behívók!

2022. okt. 08.  -  Utánpótlás
Klubunk nevelőközpontjának fejlődése továbbra is töretlen, sőt… 
Klubunk nevelőközpontjának fejlődése továbbra is töretlen, sőt… 
banner_pse.jpg
 
Szinte nem telik el úgy hónap, hogy ne adnánk hírt utánpótlás-válogatott behívó érkezéséről. U15-től U21-ig, ha kerethirdetés történik, immáron árgus szemekkel kereshetjük paksi tehetség nevét a játékosnévsorokban. 
 
Az egyre szembetűnőbb tendenciáról utánpótlás-szakág vezetőnkkel beszélgettünk. „Mostanra igazán a kirakatba kerültek a csapataink” - kezdte Péter Norbert. „Kiemelt bajnokságban játszik az U17 és az U16 is, továbbá utánpótlásbázisunk nemrég a tehetségközpont titulust is elnyerte, így mindenki szem előtt van. A szövetség felé történő kommunikációban szintén előreléptünk, ami ugyancsak kedvez annak, hogy labdarúgóink előtérbe kerülhessenek. Az utóbbi időben igazán fókuszba kerültek a csapataink, a szakemberek pedig látják, mekkora fejlődésen megy keresztül klubunk up-képzése. Emellett az is aláhúzandó, gárdáink rendre jól szerepelnek bajnokságaikban. Szinte minden korcsoportban vannak húzóembereink, akiket így a válogatottba is behívnak. Az pedig további öröm, hogy játékosaink rendre megállják helyüket a legjobbak között.” 

pnintstart2223.jpg
 
Éppen, hogy elkezdődött a 2022/23-as szezon, de már a legjobbak között bizonyíthatott Galambos János (U15), Soós Flórián (U15), Szécsi Patrik (U19), Pesti Zoltán (U18), Debreceni Ákos (U21) és Éger Zsombor (U16). Szakemberünket teljesítményükről is megkérdeztük. „Abszolút pozitív, amit a srácok a nemzeti csapatokban véghez visznek. Zoli és János már jó ideje billegett, hiszen sokáig biztonsági tartalékok voltak, ám mikor eljött az idejük, kiválóan éltek a lehetőséggel. Jól sült el a debütálásuk, hiszen mindketten az első mérkőzésükön góllal segítették a válogatottat. Találataikon kívül örömteli, hogy beilleszkedésük is zökkenőmentes volt, ezt már a kollégák mesélték érdeklődésemre. Zsombor is végül odaért az U16-os gárdánkból, és neki is minden adott az jó teljesítményhez. Ha mindenki továbbra is ilyen léptékben fejlődik, hosszútávon számíthatnak a válogatott behívókra, de mellettük, további tehetségeink is kaphatnak még szerepet a nemzeti csapatokban” - így Péter. 
 
Jó lesz tehát ismerkedni a nevekkel, hiszen az elmúlt években egyértelműen látható, érezhető, sorra van fiatal generációnk, aki kopogtathat azon a bizonyos ajtón, ami a felnőtt labdarúgás csúcsát jelenti. „Jelenleg úgy látom, a folyamatosság ilyen téren is biztosított a klubnál. Ehhez rettentő nagy segítség fiatal NBIII-as csapatunk, ami kiváló híd az U19 és az első osztály között. Bizakodóak lehetünk, hiszen nagyszerű tartalékcsapatunk a rutint és az érettséget maximálisan biztosítja tehetségeink számára az NBI-es debütálás előtt. Persze ígéretes játékosainknak rengeteget kell dolgozniuk, hogy belépjenek az nagy csapat kapuján, de úgy véljük, minden lehetőséget biztosítunk számukra. Elég rendre megnézni első csapatunk keretét, évről évre folyamatosan odaérnek tehetségeink, és bízunk benne, hogy ez a sorozat mindig folytatódni fog.” 
 
Így tovább, fiatalok! 

Hajrá, Paks! A magyar csapat.

banner_magy1.jpg
Nincs

PFC TV

KEZDŐRÚGÁS

BOLT

Aktuális tabella

OTP Bank Liga 2023/2024
Hely   Csapat Mérk. P
1 Ferencvárosi TC 31 71
2 PAKSI FC 31 54
3 Fehérvár FC 31 53
4 Puskás Akadémia FC 31 49
5 DVSC 31 45
6 MTK Budapest 31 43
7 ZTE FC 31 42
8 DVTK 31 41
9 Kecskeméti TE 31 39
10 Újpest FC 31 37
11 Kisvárda Master Good 31 28
12 Mezőkövesd ZSÓRY FC 31 20
31. forduló erdeményei
  -   0:0
  -   5:1
  -   1:2
  -   4:2
  -   7:0
  -   4:0

Kapcsolat információk

Paksi Futball Club

7030 Paks, Fehérvári út 29.
+36-75-510-618
iroda@paksifc.hu
Szerkesztő:Méhes Tamás, sajtófőnök