debnovekvoidok3.jpg

Debreceni: Sok meccset kell lejátszanom, hogy mindenről képet kapjak

2022. nov. 07.  -  NB I.
Fiatal játékosunk egy hónapja mutatkozott be az NBI-ben, azóta viszont rendre bizonyíthat. 
Fiatal játékosunk egy hónapja mutatkozott be az NBI-ben, azóta viszont rendre bizonyíthat. 
banner_magy2.jpg

Szeptember 30-án, Mezőkövesden debütáltál az OTP Bank Ligában. Bő egy hónappal később, mikor az érzések, az érzelmek már leülepedtek, hogyan emlékszel arra a lehetőségedre?
 
Még mindig sokszor gondolok vissza az első NBI-es mérkőzésemre, és jó érzéssel tölt el, ami több mint valószínű, örökké így lesz. Vesztes állásnál kaptam lehetőséget, majd sikerült fordítanunk, és hozzájárulnom a győztes találathoz, ez filmszerű. Persze korántsem elégedhetek meg ennyivel, ahogy jönnek a további lehetőségek, úgy szeretnék egyre jobb és jobb lenni.

A további lehetőségek pedig jönnek, hiszen azóta minden mérkőzésünkön szerepet kaptál, ráadásul egyre növekvő játékidővel. Mit tapasztaltál az elmúlt hetekben? 
 
Minden meccs teljesen más, már rögtön a mezőkövesdi mérkőzésünk után tapasztalhattam, a Puskás Akadémia jelenleg nagyobb falat. Érzem tehát a különbségeket, és azt is, hogy sok-sok meccset kell még ahhoz lejátszanom, hogy teljes képet kaphassak az első osztály csapatairól, összecsapásairól. Úgy vélem, az alkalmazkodással nincs gondom, továbbá minden találkozónkra úgy megyek ki, ha lehetőséget kapok, szeretném a legjobbamat nyújtani és segíteni a csapaton. Érzem a bizalmat is, amivel természetesen mindig élni szeretnék.

debnovekvoidok2.jpg

Zalaegerszegen és a Vasas elleni hazai bajnokinkon már egy teljes félidőt a pályán töltöttél. Hogy szolgált az erőnléted?
 
Nyilván minél több időt kap az ember, annál jobban fogja bírni az NBI iramát. Pont a Mezőkövesd elleni meccsünk előtt voltam beteg, azelőtt pedig sérült, így volt mit visszaépíteni, amit szeptember környékén elvesztettem. Zalaegerszegen egyértelműen éreztem, kell még a meló, ha többet szeretnék a pályán tölteni, a Vasas ellen viszont már bírtam volna többet is, kezdek belerázódni tehát.

Ne menjünk el szó nélkül a kupameccsünk mellett, amit végigjátszottál…
 
Igen, bár NBIII-as ellenfelünk révén az a mérkőzésünk teljesen más volt, viszont egy-két dologban nehezebb. A kis csapatok ilyenkor mindig felszívják magukat, extrán motiváltak, ez történt Balatonfüreden is. A végére aztán csak sikerült megtörnünk Őket, így az elvárt továbbjutás is meglett, és ez a lényeg. Ami engem illet, akkor is csak azon voltam, hogy a lehető legtöbbet kihozzak magamból, és a kapott lehetőségből.

A növekvő NBI-es játékpercek hoztak változást a hétköznapokban?
 
Nem mondanám. Olyan jó a közeg, hogy már az első perctől kezdve mindenki maximálisan befogadó volt. Csapattársaim segítenek, támogatnak a pályán és a pályán kívül egyaránt, én pedig ugyanúgy edzek, keményen dolgozok, mint eddig. Talán a bizalmi faktor nőtt kicsit, ami a játékon belül az összeszokottságban nagyon fontos lehet.

Végül: két bajnoki mérkőzés maradt ebből a naptári évből, hogy tekintesz rájuk?
 
Természetesen mindegyiken játszanék, amihez nyilván továbbra is minden edzésen extrán oda kell tennem magam. Fiatalon főleg nekem kell többet dolgozni, hogy megmutassam magam, és azt, hogy számolhatnak velem a mérkőzéseken is.
 
debnovekvoidok1.jpg
Nincs

PFC TV

KEZDŐRÚGÁS

BOLT

Aktuális tabella

OTP Bank Liga 2023/2024
Hely   Csapat Mérk. P
1 Ferencvárosi TC 30 68
2 PAKSI FC 30 53
3 Fehérvár FC 30 50
4 Puskás Akadémia FC 30 46
5 DVSC 30 45
6 MTK Budapest 30 43
7 DVTK 30 41
8 ZTE FC 30 39
9 Kecskeméti TE 30 38
10 Újpest FC 30 34
11 Kisvárda Master Good 30 28
12 Mezőkövesd ZSÓRY FC 30 20
30. forduló erdeményei
  -   1:0
  -   1:2
  -   2:1
  -   0:0
  -   1:0
  -   1:0

Kapcsolat információk

Paksi Futball Club

7030 Paks, Fehérvári út 29.
+36-75-510-618
iroda@paksifc.hu
Szerkesztő:Méhes Tamás, sajtófőnök