servissza22dec2.jpg

Fizikális edzések időszakát éljük

2022. dec. 09.  -  NB I.
A kemény munka jó hangulattal párosul.
A kemény munka jó hangulattal párosul.
banner_magy2.jpg
 
NBI-es csapatunk november 30-ától edz újra, egészen a karácsonyi ünnepekig. Minden szekcióból egy játékosunknál érdeklődtünk, milyen a munka, a hangulat, és hogy látják a vb miatt kialakult szokatlan helyzetet.

Rácz Gergő: Sajnos én még nem végzek teljes edzésmunkát, hiszen a szünet előtt összeszedtem egy kis vállsérülést, amire injekciót kaptam a múlt héten. Óvatosabban kezdtem tehát a többieknél, de a futásokat persze végig megcsináltam. Kemény alapozás folyik egyébként nálunk is, sok a lábmunka és abban az ismétlésszámok. Gerivel és Simivel hárman nagyon jól kiegészítjük egymást, jó hangulatban zajlik a munka, és erre a kapusedzőnk is nagyon figyel. Az extra hosszú szünetből jól is kijöhetünk, többet tudunk készülni az újraindításra. Nem volt még ilyen, meglátjuk, hogy jön ki, de szerintem pozitív lesz.

Szabó János: Jó hangulatban edzünk, de keményen! Elsősorban futóprogramokat csinálunk, de azért labdázunk is. Bármennyire is nehéz a felkészülés ezen része, meg kell csinálni. Előnye a világbajnokság miatti korai zárásnak, hogy januárban már nem a száraz erőnléttel kezdünk, így több idő marad a taktikát finomhangolni. Most a nehezebb részt éljük, de az ünnepek után, a célegyenesben az edzőmeccsekkel már egyre könnyebb lesz minden a bajnokság rajtjáig.

Balogh Balázs: A jelenlegi időszak elég fizikális sok futással, konditermes erősítéssel. Szeretnénk felépíteni magunkat, hogy minél jobb erőben várjuk a tavaszt, és benne a mérkőzéseket, azok végeit. Úgy gondolom, sokat fog számítani, ha találkozóink utolsó etapjait rendre mi bírjuk majd jobban. Mindenki becsülettel dolgozik, a középpályán pedig sokszor elővesszük a védekezési teendőket. Az ősz végén már kifejezetten kompaktak voltunk, jól működött minden, jól indultunk meg a labdaszerzésekből, ezeken a technikákon csiszolunk most tovább. Az ünnepek éppen időben fognak jönni, januártól pedig koncentrálhatunk a taktikára. Véleményem szerint jól haladunk, persze a fáradtság benne van a lábakban, de ez ilyenkor természetes, viszont ebből csak profitálhatunk tavasszal.

Sajbán Máté: Teljes mértékben felkészülés jellege van a mostani edzéseinknek. Inkább a fizikai rész van előtérben. Futást, konditermes edzéseket csinálunk, de a csatárok már gyakorolják a befejezéseket, játékszituációkat. Ezeket még nem taktikába ágyazva, csak a labdás edzések elemeiként végezzük. Fárasztó időszakot élünk, kevesen vagyunk, hiszen sokan sérülésből térnek vissza, Ők még nem tudnak teljesen együttműködni. A hangulat - mint mindig - kiváló, de mellette csináljuk, amit kell. Ez az egyedi időszak számomra leginkább a nyárhoz hasonlít. Ott is hasonló ritmust szoktunk csinálni, és a hossza is nagyjából megegyezik, a különbség talán csak annyi, hogy ezúttal az elején nincsenek még edzőmeccsek, de januártól majd azok is újra érkeznek.
 
servissza22dec1a.jpg 
Nincs

PFC TV

KEZDŐRÚGÁS

BOLT

Aktuális tabella

OTP Bank Liga 2023/2024
Hely   Csapat Mérk. P
1 Ferencvárosi TC 24 52
2 PAKSI FC 25 50
3 Fehérvár FC 25 42
4 DVSC 25 36
5 Puskás Akadémia FC 25 36
6 DVTK 24 35
7 MTK Budapest 25 35
8 Kecskeméti TE 25 33
9 Újpest FC 25 31
10 ZTE FC 25 29
11 Kisvárda Master Good 25 20
12 Mezőkövesd ZSÓRY FC 25 20
25. forduló erdeményei
  -   5:1
  -   1:1
  -   2:1
  -   2:1
  -   2:2
  -   0:1

Kapcsolat információk

Paksi Futball Club

7030 Paks, Fehérvári út 29.
+36-75-510-618
iroda@paksifc.hu
Szerkesztő:Méhes Tamás, sajtófőnök