vargkiraly1.jpg

Így Simon, Hahn és Ádám Varga teljesítményéről

2023. márc. 24.  -  NB I.
Érik az újabb gólkirály, elődöket kérdeztünk.

Banner Magy2

Varga Barnabás huszonnégy játéknap után tizenhét találattal, magabiztos előnnyel vezeti az NBI-es góllövőlistát. Kiváló formában lévő csatárunkat Ryan Mmaee (FTC) és Traore Adama (FTC) követi jelenleg hat góllal lemaradva. Külön érdekesség, ha a mezőnyben a következő honfitársat keressük, Katona Bálint (KTE) az első magyar Barni után, aki eddig hétszer volt eredményes. Mindösszesen kilenc forduló maradt a 2021/22-es évadból, az előny elvileg kitarthat, és Varga aktuális formáját elnézve talán az sem lenne meglepő, ha tovább nőne. 

Simon Attila 2014-ben, Hahn János 2021-ben, Ádám Martin 2022-ben lett a legeredményesebb paksi címeres mezben. Klubunk negyedik gólkirályát ünnepelhetné tehát, ráadásul zsinórban a harmadikat, ami egészen példaértékű. Nem sokkal a szezon vége előtt pedig az elődök meglátásaira és megérzésükre voltunk kíváncsiak. 

Simon Attila: Nagyon szívmelengető dolog, ami ismét történik, abszolút igazolja a klubbot, és azt a nyugodt környezetet, ahol maximálisan kiteljesedhet egy labdarúgó. Jó látni, mennyire kiválóan működik a PAKSI FC, továbbá Bognár György nagyszerű, szerethető filozófiája is egészen zseniális. Én már most biztos vagyok benne, hogy Barni lesz a gólkirály. Úgy gondolom, végül húsz találat fölött fog megállni, igazi vetélytárs nélkül. Szép teljesítményt nyújt, agilis, illetve olyan ösztönös gólokat szerez, amit szinte lehetetlen tanítani. Érzi a vérszagot, látszik, mindig tudja, hova fog érkezni a labda. Tiszta szívemből kívánom neki, hogy hasonló utat járjon be, mint mi, és egy ilyen szezon után kipróbálhassa magát külföldön, egy erősebb bajnokságban. Örömteli számomra, hogy a magyar első osztályban újra magyar gólkirályt köszönthetünk majd, ez mindenkit kifejezetten jó érzéssel kell eltöltsön. Remélem, a jövőben sem áll majd meg a sorminta, persze paksi kötődésekkel.

Hahn János: Én is úgy érzem, a gólkirályi cím már eldőlt. Barni nagyon megérdemli, azon túl, hogy a pályán hétről hétre milyen teljesítményt nyújt, az öltözőn kívül is egy rettentően szerethető személyiség, jó ember. Kívánom neki, minél több gólt szerezzen a hátralévő fordulókban, továbbá, hogy mihamarabb bemutatkozhasson a válogatottban, mert azt is megérdemelné. Nála jobban fejelő játékossal még nem találkoztam, jó ütemben ugrik, pontosan bólint, és ezeken felül kiválóan megtartja a labdát, agresszív, gólerős, nagyszerű mentalitással futballozik. Úgy számolom, húsz fölé fog érni, de akár a huszonöt is meglehet neki. 

Ádám Martin: Nagy szó, hogy a klub már a negyedik gólkirályt adhatja, az meg pláne, hogy zsinórban a harmadikat. Boldog vagyok, tetszik, és bízom benne, hogy a továbbiakban még rugdos párat. Ahogy Jancsi mondta, szerintem is körülbelül huszonöt környékén végezhet. Kintről is mindig figyelemmel követem a csapat eredményeit, így Barni teljesítményét is folyamatosan látom. Rettentő jól fejel, én is fejeltem pár gólt, de esetében volt már egy-kettő olyan, amire nekem is tátva maradt a szám. Szurkolok neki és az egész csapatnak, jól megy most, remélem, végül összejön a harmadik hely. 

Vargkiraly2

PFC TV

KEZDŐRÚGÁS

BOLT

Aktuális tabella

OTP Bank Liga 2023/2024
Hely   Csapat Mérk. P
1 Ferencvárosi TC 29 65
2 Fehérvár FC 29 50
3 PAKSI FC 29 50
4 Puskás Akadémia FC 29 46
5 MTK Budapest 29 43
6 DVSC 29 42
7 DVTK 29 40
8 Kecskeméti TE 29 37
9 ZTE FC 29 36
10 Újpest FC 29 34
11 Kisvárda Master Good 29 25
12 Mezőkövesd ZSÓRY FC 29 20
29. forduló erdeményei
  -   2:1
  -   1:1
  -   1:2
  -   5:0
  -   0:0
  -   5:3

Kapcsolat információk

Paksi Futball Club

7030 Paks, Fehérvári út 29.
+36-75-510-618
iroda@paksifc.hu
Szerkesztő:Méhes Tamás, sajtófőnök