dvtkele2308aa.jpg

Harmincötödször a DVTK-val szemben

2023. aug. 11.  -  NB I.
Négymeccses győzelmi szériát növelhetünk tovább.

Banner Magy1

A 2023/24-es OTP Bank Liga harmadik fordulójában a DVTK-hoz látogatunk. A mérkőzés szombaton 20:15-kor veszi kezdetét, jegyinformációk ITT.

Az egymás elleni összevetésben nálunk az előny: a mi oldalunkról vizsgálva eddig 15 győzelem, 8 döntetlen és 11 vereség született. A gólkülönbség 49-39 ide, ez egy meccsre átlagban 2.6 találatot eredményez. A DVTK ellen egyébként jelenleg egy négymeccses győzelmi szériában vagyunk, melyből kettőt a piros-fehérek otthonában nyertünk. Utoljára 2020. február közepén vesztettünk a Diósgyőrrel szemben, aktuális ellenfelünk a 2020/21-es kiírást követően búcsúzni kényszerült az első osztálytól, ahová két évad után tért most vissza. 

Az ominózus szezonban 3/3-as, hibátlan mutatót produkáltunk a miskolciakkal szemben. A 20/21-es trilógiánkat Diósgyőrben kezdtük, akkor Windecker József szerzett vezetést, de a sikerhez a hosszabbítás utolsó perceiben Szakály Dénes nagyszerű találata is kellett. A paksi visszavágó első játékrészében kétgólos előnyre tettünk szert, Papp Kristóf találatával és Grozav Gheorghe öngóljával. Ellenfelünk Ivanovski Mirko révén csak szépíteni tudott a hármas sípszóig, így újra a mi oldalunkon lett elkönyvelve a három pont. A harmadik randevút szintén a DVTK otthonában rendezték, ahol negyed órát követően már kétgólos előnyünk volt, Hahn János duplázott gyorsan. A második játékrész derekán Sajbán Máté növelte tovább az előnyünket, majd a hazaiaktól Molnár Gábor szépített négy perccel a találkozó vége előtt. A 4-1-es végeredményt Szakály Dénes állította be a nyolcvanhetedik minutumban.  

Innen jön tehát a folytatás! Hajrá, Paks! A magyar csapat.
Anno:

Csapatunk 2006. szeptember 16-án találkozott először a piros-fehér csapattal. Az otthonunkban rendezett premiert 2-1-re behúztuk. Báló Tamás a tizenkettedik percben egalizálta Simon Attila korai vendéggólját, majd Belényesi Miklós még az első félidőben a javunkra fordította a párharcot. A fél évvel későbbi visszavágón a Diósgyőr lemásolta az első meccs eredményét, hisz’ szintén 2-1-gyel tartotta otthon a három pontot.

A következő szezonban egy 2-2-es és egy 3-3-as végeredmény alakult ki. Itthon 0-2-ről álltunk fel: Simon Attila és Sipeki István találataira tőlünk Tököli Attila és Kiss Tamás válaszolt, utóbbi az összecsapás utolsó percében. A DVTK stadionjában Böde Dániel és Tököli Attila révén mi szereztünk megnyugtatónak tűnő előnyt a szünetig. A fordulót követően Simon Attila tizenhárom perc alatt egyenlített. A hatvankilencedik percben Tököli Attila ismét vezetést szerzett számunkra, bízva benne, hogy ez már kitart a végéig, ám nyolc perccel a hármas sípszó előtt Simon Attila büntetőt értékesítve egalizált.

A 2008/09-es évadban az egymás elleni versengés 1-1-gyel indult Pakson. A végeredmény már az első játékrészben kialakult. Tököli Attila góljára Kamber Dorde válaszolt. A visszavágó 1-0-val lett a Diósgyőré.

2009/10: A piros-fehér stadionból egy pontot hoztunk haza egy gól nélküli találkozót követően. Itthon azonban Lisztes Krisztián révén nem adtuk ki a kezünk közül a három egységet.

A 2011/12-es szezonban, a saját szemszögünkből szintén egy pontosztozkodás és egy győzelem született. A paksi 1-1 Montvai Tibor büntetője és Budovinszky Krisztián találata után alakult ki. Érdekesség, hogy mindkét gólt egy, az ellenféltől történő kiállítás előzte meg. A DVTK otthonában Éger László és Hrepka Ádám sikerére a hazaiaktól csak Seyi I. ’Imam tudott reagálni. 1-2- lett ide.

2012/13: Mindkét randevúnk során az aktuális házigazda nyert 1-0-ra. Városunkban Tököli Attila volt eredményes.A következő évadban a DVTK 0-2-vel vitte el a három pontot a Fehérvári úti pályánkról, amiért a visszavágón 0-4-gyel büntettünk. Gólszerzőink: Szabó János, Bartha László, Simon Attila (büntetőből) és Könyves Norbert. Ezzel a sikerünkkel egy két és fél éven át tartó veretlenségi periódust indítottunk el. Ebben a szakaszban az egymás ellen játszott hét meccsből ötöt nyertünk két döntetlen mellett.
2014. október 22-én Bacsa Patrik gólja miatt elsőként vendégeink örülhettek, de az utolsó öt perc három paksi gólt is hozott. Gévay Zsolt és Bartha László talált a kapuba a lefújás előtt, utóbbi kétszer is eredményes tudott lenni, így 3-1-et mutatott az eredményjelző a meccs végeztével. Diósgyőrben ismét a DVTK szerzett előnyt, Griffiths Georges volt eredményes a második játékrész derekán, de a lefújás előtt érkezett Könyves Norbert, és a javunkra billentette az összecsapást.


A 2015/16-os szezonban két 1-1-gyel jött a két döntetlen. Idehaza Hahn János gólját Nikházi Márk egalizálta. A piros-fehér stadionban sokáig úgy nézett ki, hogy Balázs Zsolt találata elég lesz a három pont megszerzéséhez, de három perccel a lefújás előtt Griffiths Georges juttatta a játékszert a kapunkba, pontosztozkodásra ítélve ezzel a csapatokat. A harmadik meccsen (ekkor már három fordulót rendeztek egy bajnoki szezonban) Bartha Lászlónak köszönhetően csapatunk vonulhatott nyugodtabban az öltözőbe. A második játékrészben, húsz perccel az összecsapás vége előtt Erdős József játékvezető kiállította Bertus Lajost, így megfogyatkoztunk a hajrára. A kínálkozó lehetőséggel a hazaiak nem tudtak élni, sőt, a hosszabbításban Kecskés Tamás is betalált. 0-2-val hoztuk haza a pontokat.
A következő évad is jól indult számunkra, hiszen itthon Nikházi Márk góljára Bartha László és Bertus Lajos találatával tudtunk válaszolni. 2-1 lett a vége ide. Sikersorozatunkat 2016. november 26-án, egy diósgyőri 2-0-val állította mag szombati ellenfelünk, majd fél évvel később, otthonunkban 1-0-ra tudtak nyerni a piros-fehérek.
A 2017/18-as idényben, ami a párosítást illeti, Diósgyőr - Paks - Diósgyőr volt a menetrend. Az első egymás elleni összecsapásunk alakalmával hat gól is esett. Tőlünk Bartha László, Bertus Lajos, Daru Bence és Kulcsár Dávid volt eredményes, míg a hazaiaktól Ugrai Roland és Ioannidis Nikolaos tudott csak gólt szerezni, a vége: 2-4 lett ide. Idehaza Szakály Dénes és Haraszti Zsolt juttatta a játékszert a kapuba, a túloldalról Szarka Ákos, 2-1-es végeredményt követően gyarapodtunk három ponttal. A harmadik párharcot 2-0-val vitte a DVTK.
PFC TV

KEZDŐRÚGÁS

SHOP

Aktuális tabella

OTP Bank Liga 2023/2024
Hely   Csapat Mérk. P
1 PAKSI FC 15 31
2 Ferencvárosi TC 14 27
3 Fehérvár FC 15 24
4 DVSC 15 24
5 Puskás Akadémia FC 15 24
6 MTK Budapest 15 21
7 Kecskeméti TE 15 20
8 DVTK 15 20
9 Újpest FC 15 20
10 Mezőkövesd ZSÓRY FC 14 14
11 ZTE FC 15 14
12 Kisvárda Master Good 15 11
15. forduló erdeményei
  -   1:2
  -   0:3
  -   0:0
  -   1:2
  -   3:1
  -   0:0

Kapcsolat információk

Paksi Futball Club

7030 Paks, Fehérvári út 29.
+36-75-510-618
iroda@paksifc.hu
Szerkesztő:Méhes Tamás, sajtófőnök