dvscheti23osz2.jpg

Negyvenedszerre a Debrecen ellen

2023. szept. 26.  -  NB I.
Előzhetünk és nagyot ugorhatunk a tabellán.

Banner Magy2

Csapatunk a 2023/2024-es szezonban a harmadik hazai mérkőzését játssza hazai környezetben szerda délután. Ellenfelünk a Debrecen lesz, akiket eredetileg augusztus elején fogadtunk volna, a második fordulóból halasztott találkozónkat pótoljuk tehát. Kezdés: 17:45, jegyinformációk szerdára ITT.

Ami a statisztikánkat illeti, van min javítanunk a DVSC-vel szemben. Az utóbbi tíz egymás elleni találkozónkon például két sikerünkre négy pontosztozkodás és négy bosszankodás jutott. Ha csak a paksi meccseket nézzük, a huszonegyedikre kerül majd sor, a statisztika: négy győzelem, tíz döntetlen, hat vereség.

Az előző kiírásban az első találkozásunkra városunkban került sor. Balogh Balázs tizenkilencedik percben szerzett góljával kezünkbe került az előny, és mi mehettünk nyugodtabban a szünetre. A második játékrészben mindkét oldalon alakultak ki veszélyes helyzetek, ám a gólvonalon többször már nem került át a labda, így mindhárom egységet otthonunkban tartottuk. A debreceni visszavágó első félideje nem hozott gólt, azonban a második játékrész elején, Varga Barnabás révén megszereztük a vezetést, és úgy nézett ki, újra meglesz a három pont is. A hidegzuhany a hosszabbításban jött sajnos, amikor is előbb Dreskovic Meldin egalizált, majd a hármas sípszó előtt Babunski Dorian a hazaiak oldalára billentette a mérkőzés végkimenetelét... Végül újra városunkban feszültünk egymásnak, ahol a bajnoki véghajrában mindkettőnknek nagyon jól jött volna a győzelem a dobogóért folytatott harcban, ami rá is nyomta a bélyegét a találkozóra, 0-0-s döntetlen született…
Múltidéző:

A két csapat először 2006. augusztus 6-án találkozott egymással. A Pakson rendezett találkozóra 4000(!) ember előtt került sor, ám gólt sajnos nem láthatott a népes közönség, 0-0-s végeredményt hozott a premier. Sokáig a decemberben játszott visszavágó is úgy nézett ki, hogy teljesen hasonló eredménnyel zárul, ám öt perccel a hármas sípszó előtt Leandro de Almeida betalált a kapunkba, ezzel a piros-fehérek otthon tartották mind a három egységet.   

A következő szezonban Debrecenben és Pakson is pontosztozkodásra került sor. Az első találkozón Kouemaha Dorge Rostand ötvennegyedik percben szerzett hazai góljára csapatunkból Éger László felelt húsz perccel később, 1-1 lett a vége. Fél évvel később, Pakson kétszer is vezettünk, de vendégeink minden találatunkat egalizálták. Báló Tamás harminchatodik percben lőtt a kapuba, a negyvenkilencedik percben Leandro de Almeidától jött a válasz, majd Belényesi Miklós hatvankilencedik percben szerzett góljára négy perccel később Bogdanovic Igor felelt, 2-2-nél telt le a kilencven perc.   

Az ezt követő két szezonban nem ment jól csapatunknak a Hajdú-Bihar megyei gárda ellen, a lejátszott négy meccsből sajnos négy vereség csúszott be.

A 2010/11-es szezonban augusztusban fogadtuk szombati ellenfelünket. Kabát Péter negyedik percben szerzett góljára mindösszesen egy perccel később Montvai Tibor válaszolt tőlünk. A huszonegyedik percben a DVSC tíz emberre fogyatkozott, de Simac Dajan gólja után ismét náluk volt az előny. Heffler Tibor büntetőből egyenlített, 2-2-vel osztoztunk a pontokon. A visszavágón Éger László szerezte meg a vezetést számunkra az ötbenhetedik percben, majd két perccel később öngólt jegyezhetett a másik oldalon. A hét perccel a vége előtt megítélt hazai büntető után 2-1-gyel zárult az összecsapás.     

A 2011/12-es szezonban az Oláh Gábor utcai Stadionban 4-2-es hazai győzelem született, majd itthon 0-0-s döntetlennel ért véget a találkozónk.   

A 2012/13-as kiírásban először november 3-án találkoztunk a DVSC-vel, akkor mi utaztunk. Az első játékrész nem hozott gólt. A második félidő felénél Tököli Attila szerezte meg számunkra a vezetést, amit már nem adtunk ki a kezünkből, így ekkor ünnepelhettük az első győzelmünket a Debrecen ellen.    


A visszavágó alkalmával 
Bartha László révén Pakson is megszereztük a vezetést. Előnyünket a második játékrész közepéig tartottuk, majd Korhut Mihály egalizált, és négy perccel a vége előtt Mészáros Norbert is betalált a vendégektől, így májusban visszavették a novemberben elcsípett három pontunkat.

A következő évad első meccsén Sidibe Ibrahima a hatodik percben volt eredményes, amire a tizedikben Simon Attila válaszolt. A hatvanadik játékrészben Simon Attila fordított büntetőből, de három pont helyett Brkovic Dusannak hetvenkilencedik percben szerzett találatának köszönhetően csak egy egységnek „örülhettünk”.    


A visszavágón 0-0-s döntetlennel ismét megosztoztunk a pontokon piros-fehér ellenfelünkkel.   

A 2014/15-ös szezonban Pakson csaptunk össze először a Hajdú-Bihar megyeiekkel, akik számára a tizenhatodik percben Kulcsár Tamás szerezte meg a vezető találatot, amit még az első félidőben Bartha László egalizált. Sokáig úgy nézett ki, döntetlen lesz a vége, de Báló Tamás a hosszabbítás második percében győztes gólt szerzett.    


A visszavágón 2-0-s végeredménnyel vágott vissza a Debrecen.   

A 2015/16-os szezontól már egy évadban háromszor találkoztak egymással a csapatok. A paksi 1-1-es eredményt két vereség követte.   


A 2016/17-es pontvadászatban az első alkalommal egy pontot hoztunk haza Debrecenből. 
Takács Tamás hazai gólját Bartha László egyenlítette ki, 1-1 lett a végeredmény.  


A második találkozónk alkalmával teljesen lemásoltuk az első párharc eredményét. Tőlünk ismét 
Bartha László volt eredményes, a DVSC gólját Vittek Róbert szerezte.   


A harmadik szezonbéli összecsapásunkra Debrecenben került sor. 
Haraszti Zsolt góljára Tőzsér Dániel válaszolt, azonban Kulcsár Dávid és Bartha László góljaira már nem érkezett ellenszer a hazaiaktól, így elhoztuk a három egységet.    


A következő szezon nem sikerült ilyen fényesen a piros-fehérek ellen, hiszen a három találkozásunk közül csak a legelső alkalmával tudtunk pontot gyűjteni. Akkor Pakson fogadtuk a Debrecent, akik a negyvenötödik percben 
Sós Bence révén betaláltak a kapunkba. Bertus Lajos büntetőből egyenlített a hatvannyolcadik játékrészben, 1-1 lett a vége.     


A visszavágón 
Papp Kristóf kétszer is egalizált, de végül 3-2-re elvesztettük a mérkőzést.  

A harmadik szezonbéli egymás elleni mérkőzésünk érdekessége, hogy Könyves Norbert akkor még piros-fehér szerelésben futballozott, legnagyobb bánatunkra mesterhármast szerzett ellenünk Pakson, 2-5 lett a végeredmény.

Ami a 18/19-es szezont illeti, mindhárom találkozásunk alkalmával az aktuális hazai gárda örülhetett.   

A huszonkettedik fordulóban mi fogadtuk a DVSC-t. Az első félidő nem hozott sikeres találatot, így a kivetítő a szünetben 0-0-át mutatott. Az ötvennegyedik percben Varga Kevin szerzett vezetést a Debrecennek, de tíz perccel később, egy sarokrúgást követően a vendégek kapusáról, Nagy Sándorról pattant a hálóba a játékszer, 1-1. öt perccel később Pintér Csaba játékvezető büntetőt ítélt számunkra, amit Hahn János magabiztosan és kíméletlenül értékesített, ezzel beállította a 2-1-es végeredményt.


A 19/20-as szezonban a piros-fehér gárdával először Debrecenben, majd Pakson és végül ismét Debrecenben mérkőztünk meg. Az első találkozót 3-1-re elvesztetük. viszont itthon 2020. február 22-én szép játékkal, 4-2-re sikerült győznünk. Tőlünk azon a meccsen Kulcsár DávidBöde DánielSajbán Máté és Windecker József is bevette a DVSC kapuját. Az utolsó körében mi utaztunk vasárnapi vendégeinkhez, és a többi pálya eredményének függvényében az a mérkőzés döntött a következő évi NBI-es tagságról. Számunkra a döntetlen is elegendő volt, a Debrecen viszont csak győzelem esetén tudott volna bentmaradni az első osztályban. Mint jól emlékszünk, az összecsapás 1-1-gyel végződött...


A múlt szezonban először a harmadik fordulóban mérkőztünk meg a DVSC-vel. A városunkban rendezett összecsapás igen fordulatosra sikeredett. Álmoskás kezdésünket a Loki jól használta ki, és 
Ferenczi János huszonhetedik, valamint Dzsudzsák Balázs negyvenegyedik percben szerzett találatával kétgólos előnyt építettek, melyből a szünetig Ádám Martin révén tudtunk faragni egyet. A második játákrész elején Hahn János egalizált, majd a hatvanharmadik percben Bognár István is bevette vendégeink kapuját, így már nálunk volt az előny, és játékunk is biztató volt, hogy meg is tartsuk azt.  Tíz perc elteltével azonban Ugrai Roland szerzett gólt, az eredményjelző pedig 3-3-ra váltott, ami a hármas sípszóig már nem változott. Egy gyönyörű fordítást engedtünk tehát ki a kezünkből. A debreceni visszavágón csak az első félidőben esett egy-egy gól: Ugrai Roland huszadik percben szerzett találatát az első játékrész hosszabbításában Ádám Martin egyenlítette ki. A harmadik párharcot ismét városunkban vívtuk. A végig kiegyenlített mérkőzés után sajnos a vendégek örülhettek, Babunski Dávid ötvenkettedik percben szerzett találatára nem tudtuk reagálni, 0-1 lett.PFC TV

KEZDŐRÚGÁS

BOLT

Aktuális tabella

OTP Bank Liga 2023/2024
Hely   Csapat Mérk. P
1 Ferencvárosi TC 29 65
2 Fehérvár FC 29 50
3 PAKSI FC 29 50
4 Puskás Akadémia FC 29 46
5 MTK Budapest 29 43
6 DVSC 29 42
7 DVTK 29 40
8 Kecskeméti TE 29 37
9 ZTE FC 29 36
10 Újpest FC 29 34
11 Kisvárda Master Good 29 25
12 Mezőkövesd ZSÓRY FC 29 20
29. forduló erdeményei
  -   2:1
  -   1:1
  -   1:2
  -   5:0
  -   0:0
  -   5:3

Kapcsolat információk

Paksi Futball Club

7030 Paks, Fehérvári út 29.
+36-75-510-618
iroda@paksifc.hu
Szerkesztő:Méhes Tamás, sajtófőnök