u17kup16koze.jpg

U17-es továbbjutás a kupában

2023. nov. 28.  -  Utánpótlás
Fiataljaink Kecskeméten harcolták ki helyüket a legjobb tizenhat között. Az U19 és az U16 sajnos búcsúzott.

Banner Pse

U19: MLSZ Országos Kupa, 3. forduló: Főnix Gold FC - PAKSI FC 7 - 2 (0 - 1)

Kezdők: Bakodi, Babos, László, Palóka, Kiss, Répási, Holka, Szauer, Gáspár, Ignácz, Szabó

Cserék: Schrenck, Szilágyi

Góljainkat Szauer 33’, Szabó 52’ szerezte.

„Az eredmény és a második félidei játék óriási csalódás számunkra. Az első félidőben semmi nem utalt arra, hogy nem a mi a csapatunk kerül be a legjobb tizenhat gárda közé. Ellenfelünknek szinte kapura lövése sem volt, míg mi a gólunk mellett két ziccert is elhibáztunk. Aztán - ahogy az lenni szokott - egy nem várt kapott góltól mentálisan teljesen szétesett a csapatunk, és két hat-hét perces rövidzárlat alatt sikerült hét gólt kapnunk, gratulálok a Főnix csapatának, megérdemelten jutottak tovább” - így Nagy István edzőnk.

A játéknap összes eredménye IDE kattintva érhető el.

U17: MLSZ Országos Kupa, 3. forduló: Mercedes KLC - PAKSI FC 1 - 3 (1 - 0)

Kezdők: Ulbert, Májik, Takács, Jáksó, Éger, Marcsa, Turi, Tillman, Perczel, Verbulecz, Dörömböző

Cserék: Soós, Wiesner

Góljainkat Májik 56’, 72’, Soós 87’ szerezte.

„Az első félidőben lassan és körülményesen játszottunk. Ellenfelünk nagyon mélyen és szervezetten védekezett. Sok technikai hibát követtünk el, a tengelyben és a széleken sem tudtuk megbontani a hazai csapat védekezését. A kecskeméti csapat az egyetlen lehetőségét gólra váltotta, így a szünetben hátrányban voltunk. A második játékrészben már jó ritmusban futballoztunk, a három rúgott gól mellett több lehetőségünk is volt a gólszerzésre. Ebben az időszakban már több jó egyéni teljesítmény is volt. Több kiemelt csoportban szereplő akadémia is kiesett ebben a fordulóban. Nekünk a folyamatos nehézségeink ellenére is sikerült a legjobb tizenhat közé jutni, ez elsősorban a csapategységünknek köszönhető” - fogalmazott Wiesner József edzőnk.

A játéknap összes eredménye IDE kattintva érhető el.

U16: MLSZ Országos Kupa, 3. forduló: PAKSI FC - Puskás Akadémia 0 - 1 (0 - 1)

Kezdők: Szurma M., Orbán-Zaják, Burányi, Bagó, Rauf, Farkas, Tanos, Farsang, Jankó, Horváth, Grausza

Cserék: Nagy, Virág, Szurma Z., Kecskés, Somogyi

„A héten egy vírusos fertőzés ment át a csapat több tagján, ezért nem volt zökkenőmentes a felkészülésünk. A kupamérkőzésen betegség és egyéb elfoglaltság miatt három alapember sem állt a rendelkezésünkre, ez jó lehetőség volt arra, hogy az eddig kevesebb játékperccel rendelkezők is többet bizonyíthassanak. Az eddigiekkel ellentétben két hatos pozícióban játszó játékossal próbáltuk a védekezésünket stabilizálni erre a mérkőzésre. Van hiányérzetem a találkozó összképét illetően, hiszen ha bátrabbak lettünk volna, és minőségibb támadójátékot nyújtunk, lett volna esélyünk a továbbjutásra. A mérkőzés hetvenedik perce körül kellett volna ráérezzünk arra, hogy lehet esélyünk egalizálni, de ekkor senki sem lépett elő vezérként. A Puskás játszott minimális labdabirtoklási fölényben, az ő akaratuk érvényesült a találkozó bizonyos részeiben, de közel voltunk hozzájuk. Tettük mindezt úgy, hogy csak két-három jobb teljesítmény volt a csapatban, a többiek átlagos teljesítményt nyújtottak. Bizakodásra ad okot, hogy nem láttam nagy minőségi különbséget egy akadémiai csapat és köztünk. Két játékosunkat is le kellett cserélni sérülés miatt, bízom benne, hogy ez nem befolyásolja az utolsó bajnoki mérkőzésünket” - nyilatkozta Köllő Roland vezetőedzőnk.

A játéknap összes eredménye IDE kattintva érhető el.

PFC TV

KEZDŐRÚGÁS

BOLT

Aktuális tabella

OTP Bank Liga 2023/2024
Hely   Csapat Mérk. P
1 Ferencvárosi TC 29 65
2 Fehérvár FC 29 50
3 PAKSI FC 29 50
4 Puskás Akadémia FC 29 46
5 MTK Budapest 29 43
6 DVSC 29 42
7 DVTK 29 40
8 Kecskeméti TE 29 37
9 ZTE FC 29 36
10 Újpest FC 29 34
11 Kisvárda Master Good 29 25
12 Mezőkövesd ZSÓRY FC 29 20
29. forduló erdeményei
  -   2:1
  -   1:1
  -   1:2
  -   5:0
  -   0:0
  -   5:3

Kapcsolat információk

Paksi Futball Club

7030 Paks, Fehérvári út 29.
+36-75-510-618
iroda@paksifc.hu
Szerkesztő:Méhes Tamás, sajtófőnök