lepotabor2.jpg

Lépő Kristóf: A tábor minden percét élvezem

2024. jan. 22.  -  NB I.
Fiatal, első táborozó tehetségünkkel beszélgettünk. 

Banner Magy2

Lépő Kristóf Tolnán kezdett futballozni, majd az U10-es korosztálynál igazolt klubunkhoz. Három évet leszámítva, mikor az MTK-hoz igazolt (U16-tól U19-ig), végig nálunk nevelkedett. A tizennyolc éves belső védő és védekező középpályás nyáron tért vissza Paksra, januárban pedig már NBI-es csapatunk edzőtáborába utazhatott egy kiválóra sikerült NBIII-as őszt követően. 

Kezdjük a legmeghatározóbbal, hogy tudtad meg, hogy előbb az NBI-es csapatunk edzéseire várnak, majd pedig a Törökországba utazó keret tagja lettél? 

Az indulás előtt nem sokkal Pámer Krisztián NBIII-as edzőnk hívott, miszerint holnaptól az NBI-es csapatnál várnak edzésen, és ha úgy teljesítek, a törökországi táborba is mehetek. Pupp Zétény csapattársam váltottam, aki sajnos megsérült, így helyette kaphattam meg ezt a lehetőséget. Ezúton is még egyszer jobbulást kívánok neki. Visszatérve az ominózus hívásra, utána kimentem a szüleimhez, akik elsőre el se akarták hinni, aztán persze mindenki nagyon örült. 

Kindl István, tartalékcsapatunk vezetőedzője milyen tanácsokkal engedett aztán el?  

Elsőként azt mondta, ne barátkozásra használjam a kinti időt (nevet). Tegyem oda magam, mutassam meg, mit tudok, használjam ki a kapott lehetőségeket, amennyire csak tudom. 

Hogy érzed magad? Ez minden tekintetben az első edzőtáborod? 

Ugyan az utánpótlásban az MTK-val minden évben Lipóton táboroztunk, de nyilván az meg sem közelítette a mostani dolgokat. Külföldön vagyunk, repülővel jöttünk, és hát egy NBI-es csapat tagjaként készülhetek. Nagyon jól érzem magam, úgy gondolom, a társak is maximálisan befogadtak, kiválóak a pályák és az edzések is. A kemény munka ellenére a tábor minden percét élvezem.

Lepotabor1

Ha már keménység, hogy bírod? Mik a különbségek számodra az eddigiekhez képest?

Igazán kemény edzéseink vannak, élen a mai tréningekkel. Sprinteltünk, egy-egyes, kettő-kettes szituációkat gyakoroltunk délelőtt, valamint a délutáni edzés is komolyra sikeredett. A különbségek egyértelműek, sokkal gyorsabban kell gondolkodni, szinte már mindent előre tudni kell, ha feléd jön a labda. Fizikálisan is toppon kell lenni, hiszen sokkal párharcerősebb a játék. 

Egy NBI-es törökországi edzőtábor után mi lett a következő célod?

Nyáron úgy tértem vissza az MTK-tól, hogy szeretném beverekedni magam a felnőtt csapat keretébe, aztán bemutatkozni az NBI-ben. Ha ez már tavasszal sikerülne, nagyon boldog lennék, de, ha csak az év második felében, a következő szezon őszén, akkor sem lennék egy cseppet sem szomorúbb. Ehhez továbbra is keményen kell dolgoznom, és persze biztos szerencse is szükséges majd. 

Végül: NBIII-as csapatunk mind a tizenhét őszi mérkőzésén kezdőként kaptál szerepet. Hogy láttad a szezon első felét?

Nagyon jó ősz van mögöttünk, jobban sikerült, mint azt személy szerint előzetesen vártam. Belső védőként és védekező középpályásként is játszottam, és három gólt szereztem, ami számomra plusz volt. Örülök továbbá, hogy Kindl István vezetőedzőnk minden találkozónk alkalmával a kezdőben számolt velem, természetesen ezt a bizalmat, ahogy csak tudtam, próbáltam meghálálni. 

PFC TV

KEZDŐRÚGÁS

BOLT

Aktuális tabella

OTP Bank Liga 2023/2024
Hely   Csapat Mérk. P
1 Ferencvárosi TC 30 68
2 PAKSI FC 30 53
3 Fehérvár FC 30 50
4 Puskás Akadémia FC 30 46
5 DVSC 30 45
6 MTK Budapest 30 43
7 DVTK 30 41
8 ZTE FC 30 39
9 Kecskeméti TE 30 38
10 Újpest FC 30 34
11 Kisvárda Master Good 30 28
12 Mezőkövesd ZSÓRY FC 30 20
30. forduló erdeményei
  -   1:0
  -   1:2
  -   2:1
  -   0:0
  -   1:0
  -   1:0

Kapcsolat információk

Paksi Futball Club

7030 Paks, Fehérvári út 29.
+36-75-510-618
iroda@paksifc.hu
Szerkesztő:Méhes Tamás, sajtófőnök