kupdont22ujra2.jpg

Jön a döntő!

2024. máj. 14.  -  MOL Magyar Kupa
Történelmünk második kupafináléját játsszuk!

Kupdontofinale24

2022 után újra nagy lehetőség előtt csapatunk, hiszen ismét kupadöntőt vívunk a Puskás Arénában. Az idei kupasorozatban minden tekintetben hosszú út van mögöttünk, hiszen az eddig lejátszott öt mérkőzésünkből háromszor hosszabbításra került sor, benne egy tizenegyes párbajjal, majd az elődöntőben a Kisvárda érkezett hozzánk.  

Eddig

Az augusztus 28-án tartott első sorsoláson az NBIII-as BKV Előre gárdáját kaptuk ellenfélként. A szeptember 16-án rendezett mérkőzésen Beke Péter mesterhármasával, illetve Windecker JózsefKovács KrisztiánSkribek Alen és Földi Dominik góljaival 7-0-ra győztünk a sárga-kékek otthonában. A két nappal később tartott második sorsoláson pedig kiderült, november második napján az NBII-es Budapest Honvéddal szemben vezetett utunk a legjobb tizenhat gárda közé. A Bozsik Arénában meg kellett küzdenünk a nyolcaddöntőért, hiszen a rendes játékidő 2-2-es végeredményt hozott, gólszerzőink Könyves Norbert és Hahn János voltak. Miután a hosszabbításban sem esett több gól, tizenegyesek következtek, és végül, Szappanos Péter nagy védésének is köszönhetően, 7-6-tal mi jutottunk tovább. Összecsapásunk után már sorsoltak is, ahol kiderült, a negyeddöntőért az Újpestet kellett legyőznünk február 29-én. A Szusza Ferenc Stadionban aztán ismét túlórázni kényszerültünk, miután a rendes játékidőben 1-1-et mutatott az eredményjelző. Ezúttal azonban nem vittük el a büntetőkig, első gólunkat Skribek Alen, második találatunkat a hosszabbításban Könyves Norbert szerezte. Április 3-án az Illovszky Rudolf Stadionba voltunk hivatalosak, ahol a negyeddöntőt játszottuk. Tóth Barna révén az első félidő utolsó percében megszereztük a vezetést, ám Holender Filip az ötvenkilencedik percben egalizált, majd Tóth Milán öt perccel a rendes játékidő vége előtt a Vasas oldalára billentette a mérleg nyelvét. Csapatunk azonban soha nem adja fel, és ez a piros-kékek stadionjában sem volt máshogy, Papp Kristóf az utolsó minutumban egalizált, így jöhetett zsinórban a harmadik hosszabbításos kupamérkőzésünk. A túlórában már kijött a két csapat közti fizikális különbség, és előbb Böde Dániel, majd Hahn János és Windecker József is bevette a hazaiak kapuját. Az elődöntőben először és egyben utoljára játszottunk hazai környezetben, és a bajnoki tabella tizenegyedik helyén tanyázó Kisvárdát vártuk. Az összecsapás huszonegyedik percében Matic Bernardo vendég előnyt szerzett, ám hat perccel később Papp Kristóf egalizált. A második félidőben Hahn János gólja döntött, mellyel kivívtuk helyünk a fináléban.

Ellenfelünk

Akárcsak nekünk, a Ferencváros gárdájának is nehéz útja volt. Az első körben Nagyecseden 0-8 után léptek tovább, majd egy kemény sorozat következett. A Puskás Akadémia nagyon megnehezítette a dolgukat hazai környezetben, végül 4-3-ra nyertek. A következő körben Debrecenben 1-1-gyel a tizenegyesekig vitték, végül 3-5 lett a vége. A negyeddöntőben 0-2-vel búcsúztatták a Diósgyőrt, az elődöntőben pedig a következő szezon újoncánál jártak, ahol az utolsó percekben döntötték a maguk oldalára a találkozót, 1-2-t követően jutottak a fináléba.

Hajrá, Paks! A magyar csapat.


MOL Magyar Kupa-döntő

2024. május 15., 19:30
PAKSI FC - Ferencvárosi TC
Budapest, Puskás Aréna

Kupaas24

PFC TV

KEZDŐRÚGÁS

BOLT

Aktuális tabella

OTP Bank Liga 2024/2025
Hely   Csapat Mérk. P
1 Ferencvárosi TC 4 12
2 Puskás Akadémia FC 5 12
3 PAKSI FC 5 10
4 Újpest FC 6 9
5 MTK Budapest 5 9
6 Fehérvár FC 6 9
7 DVTK 6 8
8 DVSC 5 7
9 Kecskeméti TE 6 5
10 ZTE FC 5 4
11 Nyíregyháza 6 4
12 ETO FC Győr 5 1
6. forduló erdeményei
  -   2:1
  -   1:3
  -   2:1
  -   3:1
  -   0:0
  -   1:0

Kapcsolat információk

Paksi Futball Club

7030 Paks, Fehérvári út 29.
+36-75-510-618
iroda@paksifc.hu
Szerkesztő:Méhes Tamás, sajtófőnök