vardaele24tav.jpg

Szombaton a bajnoki ezüst a tét a kieső ellen

2024. máj. 17.  -  NB I.
Tizennyolcadszor a Kisvárdával szemben - beharangozó

Kupgybann2

Három nappal a győztes MOL Magyar Kupa döntője után újabb nagy téttel bíró mérkőzést játszhatunk kiváló szezonunknak köszönhetően. A 2010/11-es évad után a 2023/24-es kiírásban is ezüstérmet szerezhetünk. Az OTP Bank Liga harmincharmadik, utolsó fordulójában a Kisvárda érkezik Paksra.

Jegyinformációk IDE kattintva érhetőek el.

Össz’ mérlegünk eddig hat győzelem, hat vereség és öt döntetlen. Hazai mutatónk öt sikert, két pontosztozkodást, valamint két bosszankodást jegyez. A Kisvárda 2022 augusztusában nyert utoljára városunkban.

Vendégeink a zárás után már biztos búcsúznak az NBI-től, ugyanakkor nem vehetjük félvállról a találkozót, hisz’ a piros-fehérek az utolsó öt mérkőzésükből hármat megnyertek (az Újpest, a Fehérvár és a Mezőkövesd ellen), egy döntetlen és egy vereség között (előbbi a Ferencváros ellen, utóbbi a Puskás Akadémia ellen született).

A szezonban eddig hibátlanok vagyunk a ’várdaiakkal szemben. Első paksi randevúnkon Szabó János, Windecker József és Mezei Szabolcs góljaival 3-1-re nyertünk, majd idegenből is elhoztuk mindhárom pontot Mezei Szabolcs találata után. Sőt, bő egy hónapja, a kupaelődöntőben is legyőztük a Kisvárdát, akkor Papp Kristóf és Hahn János volt eredményes idehaza. Szombati győzelmünkkel a Mezőkövesd után a Kisvárda ellen is százszázalékosan zárnánk a szezont.
Sikerünk esetén nincs miről beszélni, ezüstérmesek leszünk. A döntetlen vagy a vereség csak akkor lehet elegendő, ha a Fehérvár is pontot veszt a DVTK ellen. Ugyan két pont előnyünk van a piros-kékekkel szemben, de pontazonosság eseten először a több győztes mérkőzést veszik figyelembe, és abban jobban áll a Fehérvár. Posztriválisunkat a Debrecen ellen játszó Puskás Akadémia is fenyegeti, hiszen ott egy pont a különbség a két Fejér vármegyei alakulat között. Természetesen mindhárom mérkőzést az ilyenkor megszokottaknak megfelelően egy időben rendezik.

A TALÁLKOZÓT KÖVETŐEN A BAJNOKI ÉRMEK IS ÁTADÁSRA KERÜLNEK! A kérdés már csak annyi, ezüst- vagy bronzmedálok kerülnek játékosaink nyakába, reméljük, az előbbi. 

Hajrá, Paks! A magyar csapat. Irány az ezüstért!

Az első Kisvárda elleni összecsapásunkra 2018. október 6-án, Pakson került sor. A mérkőzés első játékrészében tőlünk Hahn János (16’), Remili Mohamed (19’) és Gévay Zsolt (42’) talált a kapuba. A három találatunkra a vendégeinktől csak Horváth Zoltán tudott válaszolni a 30. minutumban. A második játékrész legelején Gévay ismét betalált, ezzel beállítva a premier 4-1-es végeredményét. A visszavágót a piros-fehérek stadionjában rendezték, a mérkőzés gólnélküli döntetlennel ért véget.
A harmadik találkozót ismét idehaza vívhattuk. Az akkor még folyamatosan épülő és szépülő stadionunkba kilátogató majd’ 2000 szurkoló az első félidőben nem láthatta a labdát a kapuban. A második játékrészből fél óra telt el, amikor is Könyves Norbert kapott egy pontos kiugratást a bal oldalon, majd Felipe Luiz mellett a hálóba emelte a játékszert. A hátralévő negyed órában előnyünket már nem adtuk ki a kezünkből, így itthon tartottuk a három pontot.
A 2019/20-as szezon

Az első meccsen nem sikerült vasárnapi ellenfelünk fölé kerekednünk, 1-0-ra hozták a brusztolós meccset. A visszavágón sokáig úgy tűnt, gólnélküli döntetlent játszunk, azonban Papp Kristóf négy perccel a vége előtt begyűjtötte második sárga lapját, így emberhátrányba kerültünk, amit vendégeinktől Lucas két perc múlva ki is használt. Szívünk és harciasságunk viszont pontot ért, Szabó János a 91. játékminutumban egalizált. Balogh Balázs révén pedig még nyerhettünk is volta, technikás középpályásunk 22 méterről kapura tekert szabadrúgása azonban sajnos centikkel, de mellé ment. A harmadik összecsapásra ismét Kisvárdán került sor, a 2-0-s hazai győzelmet pedig felejtsük is gyorsan el…A 2020/21-es szezon

Az évadban az első egymás elleni találkozásunkkor, 2020 novemberének középen, Kisvárdán egy igazán iramtalan meccsen 3-1-re buktunk el, majd már 2021 februárjában, idehaza Hahn JánosBognár István és Nagy Richárd góljaival 3-0-ra vágtunk vissza. Végül a harmadik randevúnkra újfent 'várdán került sor, ahol a szezon utolsó meccsét vívtuk, és esetünkben az eredmény nem döntött semmiről, addigra bebiztosítottuk már a negyedik helyünk. Nem tudtunk felpörögni, vereség lett belőle, tovább hosszabbítva a kisvárdai rossz szériánkat...
A 2021/22-es szezon  

Az egymás közti összecsapásaink sora Pakson indult, ahol Asani Jasir negyedik percben szerzett gólját Ádám Martin a huszadikban egalizálta, majd két perc elteltével, Bognár István révén, már nálunk volt az előny. A második játékrész közepén vendégeinktől Navrátil Jaroslav egyenlített, és, mint később kiderült, állította be a 2-2-es végeredményt. A távoli, kisvárdai visszavágó nem indult jól. Mesanovic Jasmin és Melnyk Bogdan révén negyedóra alatt kétgólos előnyre tett szert a hazai együttes. Papp Kristóf azonban még a szünet előtt kétszer is bevette a hazai kaput, így döntetlennel fordulhattunk. Böde Dániel a hetvenegyedik játékminutumban fordított számunkra, de ezt az előnyt sajnos nem tudtuk végig megtartani. Asani Jasir állította be a 3-3-as végeredményt. Az utolsó randevút ismét városunkban tartottuk, ám a kupadöntő előtt három nappal vívott összecsapást 0-1-re elvesztettük.
A tavalyi szezonban minden lehetséges végeredmény előfordult találkozásaink alkalmával. Augusztusban Pakson vívtuk első randevúnk, amiből vendégeink jöttek ki jobban, 1-3 lett a vége. Kisvárdán jól kezdtünk, a huszonötödik percben vezetést szereztünk, ami a szünetig kitartott. A hatvannegyedik minutumban egalizáltak a hazaiak, majd negyedóra múltán fordítottak. Csapatunk azonban nem adta fel, a hosszabbításban egyenlítettünk. Harmadjára újra Pakson feszültünk egymásnak, és ismét mindkét félidőben betaláltunk, amire a túloldalról nem érkezett válasz, így 2-0 az utolsó egymás elleni eredményünk.
PFC TV

KEZDŐRÚGÁS

BOLT

Aktuális tabella

OTP Bank Liga 2023/2024
Hely   Csapat Mérk. P
1 Ferencvárosi TC 33 74
2 PAKSI FC 33 58
3 Puskás Akadémia FC 33 55
4 Fehérvár FC 33 54
5 DVSC 33 48
6 Kecskeméti TE 33 45
7 DVTK 33 45
8 MTK Budapest 33 44
9 ZTE FC 33 43
10 Újpest FC 33 37
11 Kisvárda Master Good 33 31
12 Mezőkövesd ZSÓRY FC 33 21
33. forduló erdeményei
  -   2:0
  -   2:1
  -   2:1
  -   4:1
  -   0:0
  -   1:1

Kapcsolat információk

Paksi Futball Club

7030 Paks, Fehérvári út 29.
+36-75-510-618
iroda@paksifc.hu
Szerkesztő:Méhes Tamás, sajtófőnök