inttomi1.jpg

Szivics: Még több van a csapatban

2019. szept. 10.  -  NB I.
Mesterünket arra kértük, kérdéseinket megválaszolva mondja el, hogy látja eddig a szezont.
Mesterünket arra kértük, kérdéseinket megválaszolva mondja el, hogy látja eddig a szezont.
Mindenekelőtt, a játékosok sorra dicsérték a felkészülést, és a meccseinken is látszik, jó erőnlétben a csapat, de hosszú még az ősz. Ön hogy látja, megvannak a kellő alapok a téli pihenőig?
 
Mikor elkezdtük a közös munkát, sok mindent nem tudtunk, de ez ilyenkor természetes, így mélyről kezdtünk építkezni. Ez egy rizikós folyamat, hogy megtaláljuk-e, mi kell a játékosoknak, és annak eltaláljuk-e a kellő mennyiségét. Úgy gondolom, végül ebben sikeresek lettünk, hiszen a kemény munka megvan a csapatban. Még szükségünk van egy kis időre, mire az önbizalom is utoléri az erőt, és ehhez majd a játékunkban a finomság is párosul. Bízom benne, hogy ezek már a következő etapban észrevehetőek, láthatóak lesznek.

Öt forduló, hét pont. Átfogóan hogy látja, hogy értékeli a rajtot?
 
Arról mindig lehet beszélni, van-e hiányérzet vagy sem, de reálisnak kell lennünk. Nagyjából ott tartunk, amire számítani lehetett. Sok újdonság történt a csapattal mindösszesen két hónap alatt, lehetne egy két ponttal több, de akár kevesebb is.

Hol várt volna többet?
 
Az első meccsen, de ahogy akkor is mondtam, a szezonnyitó mindig „fekete ló”. Ott van egy kis hiányérzetem, mivel nem tudtuk hozni a felkészülés alatt mutatottakat.

És melyik mérkőzésünkből lehet a legtöbbet táplálkozni? 
 
Az összes többi találkozónkon a csapat az aktuális formája maximumát hozta.  Összességében eddig rendben vagyunk. 
 
fehed1.jpg

A válogatott szünet előtt mi tudtuk megállítani a szezon eddigi meglepetéscsapatát, a Mezőkövesdet, ráadásul idegenben arattunk kétgólos győzelmet. Adódik a kérdés, jókor jött a „pihenő” vagy sem? 
 
Valóban egy jó mérkőzést játszottunk a szünet előtt, de nem szabad elfelejteni, hogy csapatunk február legelején, tehát több mint fél éve nyert utoljára idegenben, így ez a siker még értékesebb. Az, hogy legyőztük a Mezőkövesdet, azt bizonyítja, jobb csapat vagyunk náluk. Hogy jókor jötte-e a szünet vagy sem, majd az idő és a következő meccsek eredményei megmutatják. Az biztos, hogy ugyanúgy kell dolgoznunk tovább, mint idáig, mintha nem lett volna szünet. Hosszú szezon elé nézünk, amiben nem lehet egy deka’ lazítás sem.

Min kell csiszolni a legtöbbet ebben az időszakban, hogy a későbbiekben tovább fejlődjünk, még jobbak legyünk? 
 
Érdekes, hogy mindannyian úgy véljük, hogy sokkal több van a csapatban, mint ami eddig kijött, ezt felszínre kell hozni. Továbbá, kicsit bosszantóak a technikai hibák, erre nem számítottam, viszont ez összefüggésben van az önbizalommal, ami egyre erősödni fog, ha ilyen sikeres meccseket vívunk idegenben, mint legutóbb.

Mennyire elégedett játékosaink eddigi teljesítményével? 
 
Van itt egy dolog, ami megkerülhetetlen: a kezdőcsapat fele az elmúlt időszakban, mielőtt hozzánk került volna, nem játszott, így természetes, hogy jönnek a hullámvölgyek. Ezt tudomásul vettem, és közösen kezeljük, de a játékhiány pótlásához több idő kell. Nem kérdés, sok jó játékosunk van, csak ki kell várnunk, hogy az előbb említett hibák javításra kerüljenek, mikor ez megtörténik, még erősebb csapattá válunk.
 
inttomi2.jpg
Nincs

PFC TV

KEZDŐRÚGÁS

BOLT

Aktuális tabella

OTP Bank Liga 2024/2025
Hely   Csapat Mérk. P
1 PAKSI FC 0 0
2 Nyíregyháza 0 0
3 Győri ETO FC 0 0
4 ZTE FC 0 0
5 MTK Budapest 0 0
6 UTE 0 0
7 Puskás Akadémia FC 0 0
8 DVTK 0 0
9 Kecskeméti TE 0 0
10 Fehérvár FC 0 0
11 DVSC 0 0
12 Ferencvárosi TC 0 0
. forduló erdeményei

Kapcsolat információk

Paksi Futball Club

7030 Paks, Fehérvári út 29.
+36-75-510-618
iroda@paksifc.hu
Szerkesztő:Méhes Tamás, sajtófőnök