mez2122live7.jpg

Hiába álltunk fel kétgólos hátrányból…

2021. júl. 30.  -  NB I.
Elvitte a három pontot otthonunkból a Mezőkövesd.
Elvitte a három pontot otthonunkból a Mezőkövesd.
banner_magy2.jpg

Jegyzőkönyv ITT. 
 
Csapatunk kezdte a mérkőzést. Az első kapu elé ívelt labda a Mezőkövesdé volt két és fél perc elteltével, a bal oldalról középre érkező labdát Lenzsér Bence magabiztosan, fejjel hatástalanította. A hetedik percben veszélyeztettünk először, a jobb oldalról Ádám Martintól és Papp Kristóftól induló labda végül Szabó Jánosnál kötött ki a bal szélen, akinek a beadását középen Haraszti Zsolt csúsztatta a kapu mellé. A nyolcadik percben Farkas Dániel kapott sárga lapos figyelmeztetést egy csúnya becsúszásért. A szabálytalanság után Haraszti Zsolt ívelte középre a labdát a bal oldalvonaltól, ahol szorongatott helyzetben Papp Kristóf fejelte nemsokkal a kapu mellé azt. A tizenegyedik percben Nagy Gergelynek akadt dolga, miután egy balról érkező szabadrúgást Jurina Marin fejelt kapura tíz méterről, a túlságosan lelassuló labda kapusunknak csemege volt. Bő negyedóra elteltével Haraszti Zsolt szöglete érkezett veszélyesen vendégünk kapuja elé, amit Antal Botond öklözött ki a tizenhatoson kívül, de a labda kiválóan jött kapáslövésre Lorentz Mártonnak, védőnk próbálkozása nem sokkal ment fölé. 
 
A huszonegyedik percben nem tudtuk megakadályozni a jobb oldalon előre nyomuló Nagy Dánielt, aki sajnos pontosan tette középre a labdát, amit Dino Besirovic fejelt a kapunkba, 0-1. 
 
mez2122live9.jpg
 
Haraszti Zsolt a huszonhetedik percben sárga lapos figyelmeztetést kapott egy elkésett belépőért, ami talán elkerülhető lett volna, hiszen a ’kövesdiek alapvonalánál történt mindez. Félóra elteltével jól forgattunk Szabó Jánoshoz a bal oldalra, aki lágyan középre emelte a labdát, ahol az érkező Balogh Balázst és Ádám Martint Antal Botond csak centikkel előzött meg. A harmincnegyedik percben Nagy Dániel is besárgult a Mezőkövesdtől, miután hátulról csúszott oda Kesztyűs Barnának. Öt perccel később Kesztyűs Barna is összeszedte sárga színű kártyáját. Két perccel a szünet előtt Ádám Martin veszélyeztetett, miután nem sokkal csúsztatta Lorentz Márton jobbról érkező labdáját a ’kövesdi kapu mellé. Meghúztuk a végét, a negyvenötödik minutumban Szabó János készített le egy labdát Papp Kristófnak, aki tizenhatméterről lőtt centikkel a felső kapufa fölé. 
 
Az első félidő végén a VAR is bemutatkozott, miután Sajbán Mátét Katanec Matija rántotta le a tizenhatoson belül, a visszanézést követően pedig a játékvezető büntetőt ítélt. A tizenegyest Haraszti Zsolt a kapufára lőtte, majd a kipattanót Szabó János rúgta fölé, így a szünetre maradt a 0-1-es vendég vezetés. 
 
mez2122live10.jpg
 
A félidőben módosításokat eszközölt vezetőedzőnk: Balogh Balázst, Kesztyűs Barnabást és Haraszti Zsoltot Böde Dániel, Nagy Richárd és Bognár István váltotta. Pintér Attila is változtatott Nagy Dániel és Karnitski Aliaksandr helyett Cseke Benjámin és Madarász Márk lépett a pályára. 
 
A Mezőkövesd kezdte a második játékrészt, mi pedig jól bealudtunk. Alig egy perce zajlott a játék, mikor egy tiszta labda érkezett a kapunk elé a jobb oldalról, amibe Jurina Marin pöckölt bele, így védhetetlen lett, 0-2. Öt perc elteltével Lorentz Márton kapott sárga lapos figyelmeztetést érthetetlen módon, hiszen teljesen tisztán lopta el a labdát az oldalvonal mellett Vajda Sándortól. Vajda a földreérkezéskor megsérült, és cserét is kért, Szépe János váltotta. 
 
Az ötvennegyedik percben Ádám Martin ugratta ki szenzációsan Sajbán Mátét a pálya tengelyében, csatárunk pedig a tizenhatoson belül nem hibázott, 1-2. 
 
A hatvannegyedik perben Ádám Martint Hahn János váltotta nálunk, a ’kövesdnél Chrien Martin - Drazic Stefan csere volt. A hatvanhatodik percben Nagy Richárd ívelt lágyan a kapu elé a pálya tengelyéből, az érkező Sajbán Máté pedig csak centikkel maradt le a labdáról, nagy helyzet volt az egyenlítéshez. Két perccel később Böde Dániel fejelt a kapu fölé egy balról érkező labdát. Szépítő gólunk és cseréink nagy lendületet hoztak játékunkba. 
 
mez2122live8.jpg
 
A hetvenhatodik percben pedig megvillant gólkirályunk és kétszeres válogatottunk, Hahn János, aki egy balról érkező lapos labdát kezelt le középen, tizennégy méterre a kaputól, majd védhetetlenül a hálóba vágta, 2-2. 
 
Egyenlítésünk után cseréltek vendégeink: Jurina Marin helyett Calcan Andreias lépett a pályára, akire aztán nem figyeltünk eléggé, és egy perccel később ismét vezetéshez juttatta csapatát, hetvenkilencedik perc: 2-3. 
 
Az utolsó tíz és a ráadás hat percben nyomtunk, szinte a kapujához szegeztük a Mezőkövesdet, de az utolsó passzokba sajnos mindig hiba csúszott. Nagy Richárd a kilencvenharmadik percben a tizenhatos vonalától tekert kapura egy labdát gyönyörűen, de Antal Botond nagyot nyújtózott, és hárította a hálóba tartó labdát. Több lehetőségünk sajnos már nem akadt, így fájó vereséggel nyitottuk a 2021/22-es évadot.
 
mez2122live6.jpg
Nincs

PFC TV

KEZDŐRÚGÁS

BOLT

Aktuális tabella

OTP Bank Liga 2024/2025
Hely   Csapat Mérk. P
1 Puskás Akadémia FC 6 15
2 Ferencvárosi TC 5 15
3 Újpest FC 7 10
4 PAKSI FC 6 10
5 MTK Budapest 6 9
6 DVTK 7 9
7 Fehérvár FC 7 9
8 DVSC 6 7
9 ZTE FC 6 7
10 Nyíregyháza 7 7
11 Kecskeméti TE 7 5
12 ETO FC Győr 6 4
7. forduló erdeményei
  -   3:0
  -   2:1
  -   2:1
  -   0:0
  -   3:2
  -   1:3

Kapcsolat információk

Paksi Futball Club

7030 Paks, Fehérvári út 29.
+36-75-510-618
iroda@paksifc.hu
Szerkesztő:Méhes Tamás, sajtófőnök