nagygerg1.jpg

Nagy Gergelyt, ha nem nyer a csapat, nem érdeklik bravúros védései

2021. okt. 25.  -  NB I.
Kapusunk sokat fejlődött Görögországban, és idén több pontot szerezne, mint tettük azt a tavalyi évadban.
Kapusunk sokat fejlődött Görögországban, és idén több pontot szerezne, mint tettük azt a tavalyi évadban.
banner_magy1.jpg

A görögországi kitérőd után július 13-án tértél vissza, azóta három hónap telt el. Milyen érzés volt, illetve volt-e újdonság érzeted? 
 
Paksra visszatérni olyan volt, mintha el sem mentem volna, tehát ilyenről, hogy visszarázódás, nem is beszélhetünk. Bejöttem az első nap, és úgy beszélgettem emberekkel, mint mielőtt elmentem, ez felemelő volt, emellett tudtam, hogyan működik a klub, a város… Újdonság mindösszesen annyi volt, hogy klubot életemben már váltottam párat, de eddig vissza még nem tértem egyhez sem, ilyen szempontból a Paks volt az első. 

Mit hoztál magaddal? 
 
Nagy tapasztalatszerzés volt elmenni külföldre, egy olyan világba, ahol senki nem volt közvetlen mellettem. Mind a labdarúgás, mind pedig az élet szempontjából sokat tanultam. Úgy érzem, mindenképpen többként jöttem vissza, és többet tudok nyújtani a Paks számára a pályán és azon kívül is. 

Hiányzik Larisszából valami? 
 
Két dolgot említenék. Az egyik a nagyon laza, stresszmentes élet és gondolkodás, a másik az időjárás. Nyolc-kilenc foknál sosem volt hidegebb, még a december vagy január végi mérkőzéseink alkalmával sem. Mindkettő egy nagyon kényelmes és szerethető életformát eredményez. 

Repüljünk vissza Paksra és az OTP Bank Ligába! Hogy értékeled az eddigieket? 
 
A Gyirmót elleni mérkőzésünk előtt talán egy kicsit máshogy fogalmaztam volna, hiszen legutóbb nagyon nem nyújtottunk jó formát… E rövid időszakban is voltak hullámvölgyeink, de volt zsinórban három győzelmünk is a Ferencváros elleni találkozónk előtt. A Honvéd elleni vereségünk után kicsit összekaptuk magunkat, most viszont két vereség után vagyunk. Ha a pontokat nézzük, ezzel a csapattal, ezzel a kerettel ennyi a minimum, amit ennyi idő alatt el kellett érnünk. Ami engem illet, én is tehettem volna hozzá többet, hogy vereség helyett döntetlen, vagy döntetlen helyett győzelem legyen, főleg a szezon elején. 
 
Minőségi csapatunk van, és elvesztegetett pontjainkat - a Fradi elleni összecsapásunkon kívül - csak magunknak köszönhetjük. Ezért kicsit bosszús vagyok, de ugyanakkor nyugodt is, hiszen ebből következően a jövőnk is saját magunkon fog múlni. Mindenünk adott, hogy év végén a tabella első felében végezzünk, így csalódásként élném meg, ha ugyanannyi vagy netán kevesebb pontot szereznénk, mint a tavalyi szezonban. 
 
nagygerg2.jpg

Egy meccsen egy félidőt biztos, hogy a szurkolótáborunk előtt töltesz. Mit látsz rajtuk, mit hallasz tőlük? 
 
Nah, Ők egy új dolog számomra. Nyilván három éve is támogattak bennünket, de nem ennyien. Úgy érezzük, most megindult valami, és a kapcsolatunk is sokkal közvetlenebb, mint régen. Nagyszerű volt, hogy annak ellenére, hogy rosszul játszottunk Gyirmóton, végig buzdítottak minket, mögöttünk álltak. Fantasztikusak, és külön öröm, hogy egyre többen vannak! 

Bravúr témakör! Nevedhez hű, nagy védésekből eddig jó nagy csokrot lehetne összeállítani… 
 
Az eredményesség a legfontosabb! Nem számolgathatjuk csak a bravúrokat és a nagy védéseket, mögéjük eredményeket is kell tenni, különben ki lehet dobni az egészet a kukába. A végeredmény és a csapat által megszerezett pontok számítanak, persze, ha ezek jók, azok az egyéni megítéléseket is feljebb tornázzák. 

Úgy tűnik, jól érzed magad gólvonalunkon… 
 
Nagyon élezem a játékot, a bizalmat, továbbá azt, hogy Bognár György az előrefelé történő taktikája mellett elvárja, hogy hátul is felelősséggel álljak, én is adja hozzá a sikerekhez. Tetszik ez a fajta mentalitás. Persze az eddigi kilenc forduló alatt ez maradéktalanul sajnos nem sikerült, de mindig azon vagyok, hogy minél jobb formát hozzak, segítsek a csapatnak. 

Hamarosan vége a 2021-es naptári évnek, számodra mi a cél a 2021/22-es szezonban? 
 
Nem foglalkozom egyéni tervekkel, hiszen azok megítélését úgyis a csapat eredményessége fogja meghatározni. Gárdánk teljes mértékben alkalmas arra, amit már említettem, miszerint több pontot gyűjtsünk, mint az előző kiírásban. Hogy ez mire lehet elég, mindenki tudja. Az előző hetekben megmutattuk, tudunk parádézni, de sajnos lekettyenni is, az előbbit kell megszilárdítanunk.
 
nagygerg3.jpg 
Nincs

PFC TV

KEZDŐRÚGÁS

SHOP

Aktuális tabella

OTP Bank Liga 2023/2024
Hely   Csapat Mérk. P
1 PAKSI FC 15 31
2 Ferencvárosi TC 14 27
3 Fehérvár FC 15 24
4 DVSC 15 24
5 Puskás Akadémia FC 15 24
6 MTK Budapest 15 21
7 Kecskeméti TE 15 20
8 DVTK 15 20
9 Újpest FC 15 20
10 Mezőkövesd ZSÓRY FC 14 14
11 ZTE FC 15 14
12 Kisvárda Master Good 15 11
15. forduló erdeményei
  -   1:2
  -   0:3
  -   0:0
  -   1:2
  -   3:1
  -   0:0

Kapcsolat információk

Paksi Futball Club

7030 Paks, Fehérvári út 29.
+36-75-510-618
iroda@paksifc.hu
Szerkesztő:Méhes Tamás, sajtófőnök