nagyr21novval1.jpg

Nagy Richárd: Érzem, hamar megfordítjuk ezt a szériát

2021. nov. 11.  -  NB I.
Cselgépünk elmondta, a válogatott szünet minden percét kihasználják, hogy újra sikeresek legyünk.
Cselgépünk elmondta, a válogatott szünet minden percét kihasználják, hogy újra sikeresek legyünk.
banner_magy1.jpg

Beszélgetésünk sajnos nem kezdhetjük mással, minthogy Te hogy láttad belülről az októberi hónapunk?
 
Az elmúlt hetek valóban nem úgy sikerültek, ahogy azt szerettük volna, különös tekintettel a gyirmóti mérkőzésünkre. Persze a többi meccset sem úgy terveztük, ahogy alakult, viszont a mutatott játék annyira mégsem volt rossznak mondható.  A Kisvárda ellen jól futballoztunk, megvoltak a lehetőségeink, nyerhettünk is volna, Fehérváron úgyszintén, Mezőkövesden pedig az első félidőben eldönthettük volna a találkozó végkimenetelét. Nem hiszem tehát, hogy az alsó vonaltól pánikolnunk kellene. Ez a csapat - ahogy már megmutattuk - tud a dobogóért harcolni. Jó keretünk van, jó felfogásban és nagyszerű taktikával futballozunk. Reálisan nézve tehát feljebb érzem a csapatot annál, mint ahol most vagyunk. 

Ha a zalaegerszegi mérkőzésünk utáni végeredményeinket nézzük, egyértelmű: a rúgott gólok estek vissza 3,14-ről 1,2-re…
 
Igen! Hiába ugyanannyi a kapott mennyiség - persze nem jó két-három kapott góllal számolni mérkőzésenként -, eddig rúgtunk négyet-ötöt. Ami öröm az ürömben, hogy a helyzeteink ugyanúgy megvannak most is, tehát nem azzal van a gond, hogy nem tudunk lehetőséget teremteni. Jelenleg olyan passzban vagyunk, hogy a kapu előtt rossz döntéseket hozunk. Biztos vagyok benne ugyanakkor, ez rövid idő alatt fordulni fog. A héten például nagyon keményen dolgozunk, maximálisan kihasználjuk a válogatott szünet adta lehetőségeket. Szokták mondani, a Fortunát addig kell gyötörni, míg a javunkra nem fordul, azon vagyunk, hogy ez megtörténjen. Egy ilyen hullámvölgybe bármelyik csapat bármikor belekerülhet, a feladat most az, hogy kihúzzuk magunkat belőle, alkalmasint egy PAFC elleni győzelemmel.
 
nagyr21novval2.jpg

Egy győzelem kell tehát a jövő héten?
 
Persze! Ugyan nincs önbizalomhiányunk, viszont a siker íze sok mindenen változtatni tud.
 
Természetesen mindent átbeszéltünk a hét elején, és elhatároztuk, hogy ezt a hetet most mindenki meghúzza. Keményen tréningezünk a napokban, de ez fog átsegíteni minket ezen a szakaszon.

Öt mérkőzésünk van még a nagyobb, téli szünetig. Tömbben vagy meccsről meccsre haladva gondolkoztok?
 
A Puskás Akadémia elleni mérkőzésben gondolkozunk elsősorban, de talán mondani sem kell, az öt mérkőzésből mind az ötöt nyernénk. Ez persze roppant nehéz lesz, hiszen a tizenkét csapatos bajnokságban nincs könnyű ellenfél. Jó lenne úgy téli szünetre menni, hogy az első négyhez-öthöz tartozzunk, ehhez, véleményem szerint, minimum további tíz pont kell az ünnepekig.

Hogy látod magad?
 
Úgy érzem, jó formában vagyok, mikor pályára küldenek, tudok hozzátenni a csapat teljesítményéhez. Kiváló állapotban vagyok, így mindig várom a lehetőséget, hogy a pályára lépjek. Nyilván szeretnék még többet játszani, viszont addig is a kapott időben próbálom a maximumot kihozni. 
 
Mivel a támadó szekcióhoz tartozom, azt szeretem, ha valami esemény történik, ha nálam a labda, gólt szerzek, gólpasszt adok, büntetőt harcolok ki… Fontos, hogy mindig profitáljon a csapat abból, ha hozzám kerül a labda.
 
banner_pse.jpg
Nincs

PFC TV

KEZDŐRÚGÁS

BOLT

Aktuális tabella

OTP Bank Liga 2023/2024
Hely   Csapat Mérk. P
1 Ferencvárosi TC 29 65
2 PAKSI FC 30 53
3 Fehérvár FC 30 50
4 Puskás Akadémia FC 30 46
5 DVSC 30 45
6 MTK Budapest 29 43
7 DVTK 30 41
8 ZTE FC 30 39
9 Kecskeméti TE 30 38
10 Újpest FC 30 34
11 Kisvárda Master Good 30 28
12 Mezőkövesd ZSÓRY FC 30 20
30. forduló erdeményei
  -   1:0
  -   ?:?
  -   2:1
  -   0:0
  -   1:0
  -   1:0

Kapcsolat információk

Paksi Futball Club

7030 Paks, Fehérvári út 29.
+36-75-510-618
iroda@paksifc.hu
Szerkesztő:Méhes Tamás, sajtófőnök