bog21osz1.jpg

Bognár: Kreativitás, kreativitás, kreativitás

2021. dec. 23.  -  NB I.
Hat-hét pontot hagytunk benn, ezeket tavasszal visszaszereznénk!
Hat-hét pontot hagytunk benn, ezeket tavasszal visszaszereznénk!
banner_magy1.jpg

Rögtön vágjunk is bele! Hogy látta a 2021/22-es évad első felét? 
 
Felemásra sikeredett az ősz, hisz’ igen rapszodikus eredményeket hoztunk. Játék szempontjából néha hiányzott a kreativitás, hogy a támadófutball elképzelésünk tartani tudjuk. Sokszor egyesélyes volt a játékunk, ami rányomta a bélyegét erre a félszezonunkra. Ugyan ott voltunk az ellenfelek térfelén, de nem sikerült markánsan megnyilvánulnunk, minőségben voltunk tehát picit kevesek.   

Miben kell javítanunk, változtatnunk, hogy gyakrabban jöjjenek a jó eredmények? 
 
Nem hordozunk nagy titkot magunkkal, amit ellenfeleink ne tudnának. Elöl és a középpályán a játékfelfogásunk ősszel is megvolt, viszont nem mindig tudtuk tartalommal megtölteni, hiányzott a minőség és a kreativitás. Ezeken felül muszáj lesz védőink egyéni teljesítményén javítanunk, mert igazából minket sosem kontráznak meg, egyéni bakik csúsztak be hol ennek, hol annak, hol itt, hol ott. Hiányzik egy vezéregyéniség, aki a hátsó alakzatot irányítani tudja. 
 
Fizikálisan és képességekben kiváló játékosaink vannak minden poszton, de egy igazi kommunikátornak elő kell lépnie hátul, hogy ezáltal a helyezkedési hibáink csökkentsük, továbbá együtt mozogjunk és minél több tiszta szerelésünk legyen. 

Huszonegy egységünk lett, mennyi lehetett volna? Mennyi maradt benn? 
 
Úgy vélem, hat-hét ponttal kevesebb jött össze, mint amennyi lehetett volna. Szinte mindegyik találkozónkban hagytunk, ahol nem nyertünk. Kreativitásunk hiányából adódóan nem tudtunk mindig minőségi nyomást gyakorolni, ahol ezek kiütköztek, ott hiányérzetem maradt. 
 
bog21osz3.jpg

És mely találkozónk sikeredett kiválóra? 
 
Azon mérkőzéseink - akár idehaza, akár idegenben -, ahol rá tudtuk erőltetni a saját akaratunk az ellenfélre, és nyomást tudtunk gyakorolni a védelmükre, mindegyike jól sikerült, konkrét találkozó megemlítése nélkül. 

Ádám Martin személyében ismét gólkirályjelöltünk van. Mit szól erőcsatárunk őszi teljesítményéhez? 
 
Már rögtön a szezon elején - mikor Hahn eligazolt - jeleztem, Martin is képes húsz gólt termelni. Ebben a támadófutballban, amit mi képviselünk, egy centernek rendre megvannak a lehetőségei. Ezt figyelembe véve, és hogy tizenhét találkozó után már tizenötnél tart, az általam jósolt hússzal semmiképpen sem mondtam nagyot anno. 

Végül, mit vár a szezon második felétől? 
 
Tavasszal szeretnénk kompenzálni azt az ősszel elhagyott hat-hét pontot. Nyilván ehhez a csapat és a középpálya kreativitását tovább kell javítanunk, rendbe kell tenni a védekezésünk, és ha ezek meglesznek, idén az ötödik pozíció lehet a realitás.
 
bog21osz2.jpg
Nincs

PFC TV

KEZDŐRÚGÁS

BOLT

Aktuális tabella

OTP Bank Liga 2024/2025
Hely   Csapat Mérk. P
1 Puskás Akadémia FC 6 15
2 Ferencvárosi TC 5 15
3 Újpest FC 7 10
4 PAKSI FC 6 10
5 MTK Budapest 6 9
6 DVTK 7 9
7 Fehérvár FC 7 9
8 DVSC 6 7
9 ZTE FC 6 7
10 Nyíregyháza 7 7
11 Kecskeméti TE 7 5
12 ETO FC Győr 6 4
7. forduló erdeményei
  -   3:0
  -   2:1
  -   2:1
  -   0:0
  -   3:2
  -   1:3

Kapcsolat információk

Paksi Futball Club

7030 Paks, Fehérvári út 29.
+36-75-510-618
iroda@paksifc.hu
Szerkesztő:Méhes Tamás, sajtófőnök