balwinkupelo.jpg

Windecker: szeretnénk a sikert, Balogh: a teljes klub koncentrál

2022. ápr. 18.  -  NB I.
Középpályánk két kulcsjátékosát kérdeztük a kupaelődöntőről. 
Középpályánk két kulcsjátékosát kérdeztük a kupaelődöntőről. 
banner_magy1.jpg
 
Oké, oké klubtörténelmet írtunk, hogy eljutottunk a MOL Magyar Kupa elődöntőjébe, de gondoljunk csak bele, milyen lenne döntőt játszani május 11-én az ország legnagyobb arénájában. Windecker Józsefet és Balogh Balázst, középpályánk motorjait, fogaskerekeit kérdeztük az előttünk álló feladatról és az ahhoz kapcsolódó érzelmekről. 
 
Jegyinformációk a kedd esti összecsapásunkkal kapcsolatosan IDE kattintva érhetőek el. 
 
Windecker múlt szombaton két gyönyörű fejesgóllal járult hozzá az MTK legyőzéséhez, most azonban már csapattársaival csak a kupaelődöntő lebeg a szemük előtt. „A szombati mérkőzésünk jó alaphangot adott a keddi találkozónkhoz, ugyanúgy csapatként kell gondolkozunk, mint tettük azt szombaton” - kezdte a már kétszázhat NBI-es mérkőzésnél járó, rutinos labdarúgónk. „Az Újpestnek nagyszerű és veszélyes játékosai vannak, de ha mi elővesszük közösségünk erejét, győzhetünk. Előre semmiképpen sem érzek esélyest a mérkőzés végkimenetelével kapcsolatosan, vendégeink hiába vannak jó formában a bajnokságban. A másfél héttel ezelőtti, vesztes bajnokinkból rengeteget tanulhattunk, látjuk azt is, hol a gyenge pontja az Újpestnek. Az fog a döntőbe jutni, aki kevesebbet hibázik, és jobban akarja majd a sikert, remélhetőleg ezek mi leszünk. Ami engem illet, kedden is gólra törően fogok futballozni, és érkezni a kapu elé.” 
 
balwinkupelo1.jpg
 
Jocit aztán a zöld-fehér vonatkozásról is megkérdeztük, hiszen immáron a tizenegy esztendeje íródó NBI-es pályafutása során legtöbbször csapatunk mezét (103) hordhatta. „Már az, hogy ez a klub az elmúlt tizenhat évben mit ért el a csak magyar játékosokat foglalkoztató filozófiával, kalapemelésre méltó, ugyanakkor most vagyunk egy olyan történelmi siker kapujában, ami tényleg további maradandót adhat a Ligakupa-győzelem, a bajnoki ezüst és az EL-selejtező mellé. Minden szezonban mindenki szeretne valami pluszt, ez a kupadöntő most számunkra egy olyan lehetőség, amit meg kell ragadnunk. Sokat beszélünk erről az öltözőben, extrán motiváltak vagyunk, felettébb szeretnénk ezt a sikert, ezt a döntőt kiharcolni.” 
 
Balogh szintén egy sokat tapasztalt játékosunk háromszázhét első osztályú mérkőzéssel a háta mögött, technikás középpályásunk az élességre hívta fel a figyelmet. „Egy kupaelődöntő elé nézünk, a kupa pedig mindig speciális, így az előttünk álló találkozó is speciális lesz. Az előző Újpest elleni mérkőzésből kiindulva egy biztos, minimálisra kell csökkenteni hibáink számát, sőt, nem szabad hibáznunk. Élesnek kell lennünk, és fontos, akár a kilencvenedik percben is be lehet jutni a döntőbe, mivel ez az egy meccs dönt. Úgy érzem, maximálisan felkészültünk a kedd esti feladatunkra. Tudjuk, ellenfelünknek mi az erőssége és a gyenge pontja, persze ez visszafelé is igaz, tehát senki nem árul zsákbamacskát egymásnak. Fontos számunkra ez a találkozó, hiszen a csapatunk életében még nem fordult elő, hogy kupafinálét játsszon. Nem csoda tehát, a klubnál dolgozó összes ember minden idegszálával ezt a sikert szeretné.” 
 
banner_molkup.jpg
Volt utánpótlás és felnőtt válogatott játékosunkkal kitértünk a döntő impozáns helyszínére is. „Fantasztikus dolog lenne a válogatott otthonában pályára lépni. Természetesen beszélgettünk már róla az öltözőben, de mindenki maximális óvatosággal kezelte ezt a témát, legyünk túl sikerrel az elődöntőn, aztán nyíltabban lehet beszélni a már biztosan ránk váró hatásokról. Az Újpest már megtapasztalhatta azt a miliőt tavaly, úgy érzem, most rajtunk a sor!” 
 
Társalgásunk során természetesen a kihagyhatatlan szurkolók is szóba kerültek. „Lehet érezni a városban, mi előtt állunk majd kedden este. Mindenki, főleg, aki szereti a futballt, a csapatunkat, ezt várja, erről beszél. Szurkolóink is felettébb szeretnék tehát a sikert, és azt a támogatást, amit eddig mindig megkaptunk, most megsokszorozták. Ebből kifolyólag én maximálisan pozitívan állok a mérkőzés elé.” 
 
Gyerünk, srácok, hajrá, Paks! A magyar csapat.
 
ujp22aprele1.jpg
Nincs

PFC TV

KEZDŐRÚGÁS

BOLT

Aktuális tabella

OTP Bank Liga 2023/2024
Hely   Csapat Mérk. P
1 Ferencvárosi TC 32 71
2 PAKSI FC 33 58
3 Puskás Akadémia FC 33 55
4 Fehérvár FC 33 54
5 DVSC 33 48
6 DVTK 33 45
7 MTK Budapest 33 44
8 ZTE FC 32 43
9 Kecskeméti TE 32 42
10 Újpest FC 32 37
11 Kisvárda Master Good 33 31
12 Mezőkövesd ZSÓRY FC 33 21
33. forduló erdeményei
  -   ?:?
  -   ?:?
  -   2:1
  -   4:1
  -   0:0
  -   1:1

Kapcsolat információk

Paksi Futball Club

7030 Paks, Fehérvári út 29.
+36-75-510-618
iroda@paksifc.hu
Szerkesztő:Méhes Tamás, sajtófőnök