honvele22a.jpg

A negyvenedik Kispest elleni mérkőzésünk jön

2022. aug. 12.  -  NB I.
A jó szezonkezdethez győzelemre lenne szükségünk!
A jó szezonkezdethez győzelemre lenne szükségünk! 
banner_magy2.jpg
 
A 2022/2023-as OTP Bank Liga harmadik fordulójában csapatunk vasárnap, 20:00-kor a Budapest Honvéd együtteséhez látogat.
 
Jegyinformációk IDE kattintva érhetőek el.
 
A tavalyi szezon  

A első egymás elleni megmérettetésen 3-1-es végeredmény született Budapesten, majd a paksi visszavágón ugyan kétszer is vezettünk, de végül újfent kikaptunk a piros-feketéktől (2-3). A harmadik randevúnkra szintén a Bozsik Arénában került sor, az a mérkőzés 1-1-es végeredménnyel zárult. Innen folytatjuk! Gyerünk, srácok, hajrá, Paks! A magyar csapat!
 
Múltidéző
 
Csapatunk először 2006. november 13-án találkozott a Budapest Honvéd gárdájával. A fővárosban rendezett premieren nem esett gól. A 0-0-s nyitányon egy teljes félidőt játszottunk emberhátrányban, hiszen a negyvenhatodik percben Tamási Gábort második sárga lapja után kiállította Fábián Mihály játékvezető. A visszavágóra 2007. május 12-én, Pakson került sor. Bogdanovic Igor huszonnegyedik percben szerzett vendég találatára Csehi Tamás nyolc perccel később még válaszolni tudott, de az újvidéki csatár a második játékrészben is eredményes tudott lenni. A második gólra már nem volt ellenszerünk, így a Honvéd elvitte otthonunkból a három pontot.   
 
A 2007/08-as szezonban a harmadik összecsapást Pakson, a negyediket Kispesten rendezték, sajnos mindkétszer vereséget szenvedtünk. Itthon Hercegfalvi Zoltán és Abraham Guié Gneki két találatára nem tudtunk válaszolni. Ezen a meccsen Tököli Attila szedett össze két figyelmeztetést a harminchetedik percig, így már az első félidő hajrájára hátrányba kerültünk. Budapesten Zsolnai Róbert találatát Éger László még egalizálta, de tizenkét perccel a hármas sípszó előtt Genito volt eredményes a piros-feketéktől.   
 
Az ezt követő két szezonban egymás után három 1-1-es döntetlent játszottunk a Honvéd ellen, a csupa egyes sorozatot egy 2-1-es győzelemmel törtük meg. A négyes széria első összecsapásán, Pakson, fél óra elteltével Tököli Attila büntetőből szerezett vezetést, amit Herczegfalvi Zoltán szintén tizenegyesből egalizált a hetvenharmadik játékrészben. Ezt követően kétszer a Kispest fogadott minket: 2009. március 14-én Hidi Patrik találatára Tököli Attila válaszolt a mérkőzés hosszabbításának utolsó perceiben, ismét 1-1. 2009. november 7-én Kiss Tamás révén nálunk volt az előny, de Palásthy Norbert kiegyenlítette azt, így alakult ki a harmadik 1-1-es végeredmény.    
 
Első sikerünket 2010. május 19-én Kiss Tamás ötödik és Böde Dániel negyvennegyedik percben szerzett góljai után arattuk. Ellenfelünktől Vaccaro Angelo tizenegyesből talált a kapunkba, így alakult ki a 2-1-es végeredmény.   
 
A 2010/11-es szezonban lejátszott mindkét egymás elleni meccsünk alakalmával alulmaradtunk a piros-feketékkel szemben (0-1 és 1-0).   
 
Ahogy mondani szokás, minden rosszat valami jó követ, a 2011/12-es szezonban ugyanis mindkétszer mi hagyhattuk el a pályát győztesen a Budapest Honvéd ellen.   
 
Az első meccsre játékosaink utaztak. A szünet előtt két perccel Böde Dániel szerzett vezetést, majd a még fennmaradó egy percben Akassou Jean-Baptiste szedte össze a hazaiaktól a második sárga lapját, ami így pirosra színeződött. A hatvankettedik percben Botis Sorin egyenlített, de tőlünk Vayer Gábor a hatvangatodik és a hetvenhatodik játékrészben is a hálóba juttatta a játékszert. Két találata között, a hetvenedik percben, Torghelle Sándor is eredményes volt, így alakult ki a 2-3-as végeredmény, amellyel elhoztuk a három pontot Kispestről. A visszavágón szintén Böde Dániel kezdte a gólgyártást, a vendégeinktől Horváth Adrián egalizált, de Kiss Tamás találatára nem jött válasz. 2-1-gyel tartottuk itthon az értékes pontokat.
 
 
A 2012/13-as szezonban első randevúnk a piros-feketékkel igazán gólgazdag meccsre sikeredett. A 3-3-as végeredmény Kiss Tamás (0-1 ide), Zivanovic Boris (1-1), Simon Attila (1-2 ide), Sipeki István (1-3 ide), Vernes Richárd (2-3) és Délczeg Gergely (3-3) góljaival alakult ki.     
 
 
A paksi visszavágón a Honvéd tudta tartani a három találatot, tőlünk azonban senki sem volt eredményes, így 0-3-s végeredményt követően dőlt el a három pont sorsa.
 
A 2013/14-es és a 2014/15-ös szezon négy találkozása négy pontosztozkodást hozott.    
 
2013. augusztus 25-én Simon Attila szerzett gólt legkorábban csapatunk számára. Vendégeinktől Hidi Patrik egyenlített az ötvenegyedik percben. Több találat nem született, a hármas sípszót követően is 1-1 állt az eredményjelzőn.      
 
 
2014. március 17-én utaztunk Budapestre, ahol Délczeg Gergely büntetőből szerzett találatára Daud Ayub szintén tizenegyesből válaszolt.
 
 
A következő szezonban a két 1-1-es mérkőzésünket két gólnélküli döntetlen követte.    
 
A 2015/16-os évadban már három bajnoki kört rendezett a szövetség. A sorsolás úgy hozta, hogy egyet Pakson, kettőt a főváros tizenkilencedik kerületében játszottunk. Itthon Szabó János és Balázs Zsolt két találatára a túloldalról csak Ignjatovic Aleksandar válaszolt, így 3-1-es győzelmet arattunk a Honvéd ellen.     
 
 
Budapesten előbb 0-0-s döntetlennel csíptünk el egy pontot, majd 2-0-val zártunk, amiért egyetlen egységet sem osztanak.    
 
A következő szezonban Kispest - Paks - Kispest volt a sorminta 3-1-es, 1-1-es és 2-0-s végeredménnyel.    
 
A 2017/18-as pontvadászatban a piros-feketék ellen 2-2-vel nyitottunk itthon. Vendégünknek Lanzafame Davide a negyvenedik percben, büntetőt követően szerzett vezetést. Mindösszesen tíz perccel az összecsapás vége előtt Lovric Ivan öngóljának köszönhetően egalizáltuk helyzetünket, de az események még csak ekkor pörögtek fel. Lenzsér Bence második sárga lapja begyűjtése után, a nyolcvanhatodik percben indulhatott elsőként zuhanyozni az öltözőbe. Ennek ellenére Papp Kristóf a kilencvenedik játékrészben gólt szerzett. Ekkor úgy nézett ki, meglesz a három egység, azonban Kabangu Kadima a ráadás második percében egyenlített, így 2-2 lett a vége.     
 
 
A visszavágón Gazdag Dániel góljával 1-0-ra nyert a Kispest, akiknek a harmadik találkozáshoz ismét utazniuk kellett.    
 
2018. május 12-én Lanzafame Davide már a harmadik percben betalált a kapunkba, igaz büntetőből. A negyvenkilencedik percben Szakály Dénes egyenlített, de vendégünk olasz csatára duplázott, amire mi már nem tudtunk reagálni, 1-2 lett a vége.   
 
A 18/19-es szezonban a fővárosban kezdtünk, ahol 1-0-s végeredmény után tértünk haza, majd Pakson 0-0-s döntetlent harcoltunk ki, a harmadik meccsen pedig 3-0-ra nyertek a piros-feketék ideiglenes otthonukban, az MTK stadionjában.   
 
A 19/20-as bajnokság második fordulójában, 2019. augusztus 11-én Remili Mohamed egy és Hahn János kettő találatával 3-1-re győztük le aktuális ellenfelünket gyönyörű játékot mutatva hazai közönségünknek. Budapesten bár vezettünk, végül sajnos 2-1-re kikaptunk november 23-án. A harmadik találkozásunkra 2020. március 7-én került sor Pakson, az az összecsapás 0-0-s döntetlennel pontosztozkodást hozott.
 
 
A 2020/21-es évad: A piros-feketék elleni első találkozásunk ugyan egy igazán harcos meccset hozott, viszont gól nem született, így 0-0-s végeredmény után osztoztunk meg a pontokon. A második, Budapesten rendezett mérkőzés szintén döntetlennel ért véget, ám ekkor már mindkét hálóban kikötött egyszer-egyszer a labda. A negyvenkilencedik percben Ádám Martin juttatott előnyhöz bennünket, ám a hazaiak Balogh Norbert révén hét perccel később egalizáltak. Az utolsó bő fél órát emberhátrányban kellett lejátszanunk, miután Papp Kristóf két sárgával sajnos idő előtt mehetett zuhanyozni. Harmadszorra Pakson vívtunk, mikor is már az első félidőben kialakult a számunkra kedvező végeredmény. A harmincnegyedik percben Hahn János lőtt bombagólt éles szögből, majd öt perccel később Balogh Balázs követte példáját jó húsz méterről, 2-0-s végeredménnyel tartottuk itthon a pontokat. 
 
 
 
Nincs

PFC TV

KEZDŐRÚGÁS

BOLT

Aktuális tabella

OTP Bank Liga 2023/2024
Hely   Csapat Mérk. P
1 Ferencvárosi TC 33 74
2 PAKSI FC 33 58
3 Puskás Akadémia FC 33 55
4 Fehérvár FC 33 54
5 DVSC 33 48
6 Kecskeméti TE 33 45
7 DVTK 33 45
8 MTK Budapest 33 44
9 ZTE FC 33 43
10 Újpest FC 33 37
11 Kisvárda Master Good 33 31
12 Mezőkövesd ZSÓRY FC 33 21
33. forduló erdeményei
  -   2:0
  -   2:1
  -   2:1
  -   4:1
  -   0:0
  -   1:1

Kapcsolat információk

Paksi Futball Club

7030 Paks, Fehérvári út 29.
+36-75-510-618
iroda@paksifc.hu
Szerkesztő:Méhes Tamás, sajtófőnök