u15boszniagalambos.jpg

UP: Galambos feledhetetlen élményeket szerzett

2022. szept. 20.  -  Utánpótlás
Fiatal középpályásunk első válogatott összetartásán három nemzetközi mérkőzésen bizonyított.
Fiatal középpályásunk első válogatott összetartásán három nemzetközi mérkőzésen bizonyított.
banner_magy1.jpg
 
Az U15-ös válogatott Bosznia-Hercegovinába volt hivatalos a múlt héten, ahol az UEFA Development Tornáján előbb a házigazdákkal, majd Lengyelországgal, végül pedig Andorrával vívtak nemzetközi mérkőzést. A csapat szerves tagjaként pedig ott volt fiatal labdarúgónk, Galambos János is, aki talán mindenki számára igazán emlékezetessé tetté antréját. Játékosunk rögtön az első mérkőzésen kezdőként lépett pályára és első gólját is megszerezte, a másodikon bő harminc percet töltött a pályán, az utolsó találkozón újfent kezdőként negyvenegy minutum jutott számára. 

„Mikor mondták, sokáig fel sem fogtam” - emlékezett vissza Galambos még azokra a pillanatokra, mikor pályafutása első válogatott meghívójáról tudomást szerzett. „Felettébb jól érintett, hiszen ezért is dolgozom minden nap az edzéseken és hétvégente, a bajnokikon. Bíztam benne, hogy előbb-utóbb meglesz a foganatja.” 
 
Tehetséges középpályásunk tehát folyamatos játéklehetőséget kapott az Oross Márton által vezetett szakmai stábtól az UEFA-tornán. „Célom volt, hogy minél több időt harcoljak ki magamnak a pályán, illetve - mivel támadó szellemű játékosnak tartam magam - szerettem volna gólt is szerezni. Még a mai napig sem tudom felfogni, hogy rögtön az első válogatott mérkőzésemen sikerült betalálnom. Nagyon boldog vagyok” - mesélte honlapunknak Jani. 
 
A bosnyákok elleni 2-0-s győzelmet a lengyelek elleni 4-0-s vereség követte, végül az andorraiak elleni 0-0-val, összesen négy ponttal a második helyen zárt a magyar csapat. Mint játékosunktól hazaérkezve megtudtuk, örök emlékein és a találkozók eredményein túl a csapatkohézió is nagyszerűre sikeredett. „A csapattársakkal már az első pillanattól kezdve olyan volt, mintha több hónapja ismertük volna egymást. Mindenkivel nagyon jó barátság szövődött, kiválóan éreztük magunkat. Feledhetetlen érzésekkel vagyok tele, a Himnusz közben a hideg is rázott. Szintén nagyszerű érzés volt, mikor az egyéni beszélgetések során dicsértek az edzők, de persze további észrevételeket, javító szándékú megjegyzéseiket is elmondták, amiken a jövőben igyekszem csiszolni. Úgy érzem, sikerült megmutatni magam, ám semmiképpen sem tervem itt megállni.” 
 
Egy ilyen bemutatkozás után végül természetesen Galambos jövőbeni céljaira is kíváncsiak voltunk. „Egyértelmű, hogy szeretnék a következő alakalommal is válogatott tag lenni, de ezért folyamatosan tenni kell, magától nem fog jönni a behívó. Minden porcikámmal azon leszek, hogy rendre a legjobbamat mutassam, csapatunkkal a legjobb eredményeket érjük el a bajnokságban, és rendre válogatott kerettag legyek” - így minden elszántsággal hangjában tizennégy esztendős technikás középpályásunk. 

Hajrá, Gala! Hajrá, Paks!

Képek: mlsz.hu
 
u15boszniaand.jpg 
Nincs

PFC TV

KEZDŐRÚGÁS

BOLT

Aktuális tabella

OTP Bank Liga 2023/2024
Hely   Csapat Mérk. P
1 Ferencvárosi TC 28 64
2 PAKSI FC 28 50
3 Fehérvár FC 28 49
4 Puskás Akadémia FC 28 43
5 DVSC 28 42
6 MTK Budapest 28 40
7 DVTK 28 37
8 ZTE FC 28 35
9 Kecskeméti TE 28 34
10 Újpest FC 28 34
11 Kisvárda Master Good 28 24
12 Mezőkövesd ZSÓRY FC 28 20
28. forduló erdeményei
  -   1:1
  -   2:3
  -   0:4
  -   1:2
  -   4:1
  -   1:0

Kapcsolat információk

Paksi Futball Club

7030 Paks, Fehérvári út 29.
+36-75-510-618
iroda@paksifc.hu
Szerkesztő:Méhes Tamás, sajtófőnök