kadarint23marc1.jpg

Kádár: Időben meg kell nyugodni, hogy aztán csak előre koncentrálhassunk!

2023. márc. 11.  -  NB I.
Betonbiztos védőnk elmondta, gyorsan újra adaptálták a Bognár-filozófiát, valamint fáradhatatlan játékosunk szép célokat is megfogalmazott.

Banner Magy1

Három kiváló bajnokin vagyunk túl, Te hogy láttad az elmúlt fordulókat?

Tudtuk, kikkel játszunk, és tudtuk, mit akarunk játszani, ami nagyon fontos volt. Próbáltuk vezetőedzőnk kérését maximálisan átvenni. Folyamatosan nyomást gyakoroltunk ellenfeleinkre, így nekik kellett hozzánk alkalmazkodni, ez a szemlélet pedig működött. Más stílust játszunk, mint a szezon elején, amihez teljes mértékben alkalmazkodott a társaság, így eredményesek tudunk lenni.

Számodra mennyire volt nehéz átállni Bognár György vezetőedzőnk futballról alkotott filozófiájára?

Maga a formáció nem különösképpen volt újdonság számomra, játszottam már korábban ezt a szisztémát. Általában nyilván visszább állva, nem pedig az első perctől letámadva az ellenfelet, de most az utóbbihoz kell alkalmazkodnom. Mindig beálltam a sorba, most is beállok. Csak azt nézem, mi a legjobb a csapatnak, és a lényeg, hogy minél több találkozót sikerrel vívjunk meg. A Mezőkövesd ellen még kicsit akadozott a gépezet, bár már ott is mutattunk jó periódusokat. Szerencsére a csapat magja már dolgozott korábban Gyurival, így a következő találkozónkra, Felcsúton minden klappolt, valamint a Zalaegerszeg és a Vidi ellen szintén.

Ismerted korábbról Bognár Györgyöt?

Személyesen eddig még nem, így teljesen nulláról indultunk. Nem foglalkoztatott semmi, úgy voltam vele, a közös munka mindent megmutat majd. Nagyon pozitív a véleményem, mióta velünk van, remélem, továbbra is ezen az úton megyünk előre.

Két teljes kör - és egy meccs - ment le a szezonból, hogy látod az eddigieket?

Sajnos sok gólt kaptunk! Védő vagyok, nekem tehát az a feladatom, hogy a csapat védekezése rendben legyen, és ez számokban is tükröződjön. Sajnos ezek a számok most bosszantóak. Sokféle meccset játszottunk, volt, hogy az ellenfél, volt, hogy mi hoztuk vissza a legvégén a találkozót…, vegyes érzelmek vannak bennem. Próbálunk javítani mind védekezésben, mind támadásban. Azon leszünk, hogy a tabellán innentől csak felfelé nézegessünk.

Kadarint23marc3

Rengeteget vagy a pályán, mind a huszonhárom mérkőzésünkön játszottál, és csak négy alkalommal nem töltötted ki mind a kilencven percet. Hogy bírod?

Jól! Hála Istennek nincs fizikális problémám, mióta Paksra igazoltam, sokat változtattam az erőnlétemen, amihez a mentalitást is hozzá kellett illesztenem. Fő célommá vált, hogy minden meccsen a pályán legyek, és azért, mert az edző úgy gondolja, én vagyok a legjobb választás a posztra. Külföldön sokat játszottam a szerda-szombat ritmust, így hozzászoktam a kemény, sorozatos meccsterhelésekhez. Persze én is fáradok, nekem is kellenek azok a napok, amikor le tudok ülni, de ezek nem a meccsnapok. Az öltözőn kívül is mindent megteszek, hogy a lehető leggyorsabban regenerálódjak egy-egy bajnoki után, és a következőre újra a legjobbamat nyújtsam.

Majd' teljes kör van vissza a 22/23-as szezonból. Mit vársz az utolsó felvonástól?

Az én motivációm, hogy a csapat odaérjen az első négybe, és semmiképpen se az legyen, hogy az utolsó fordulókban más gárdákat kell nézegetni, ki hogyan szerez pontokat. Időben meg kell nyugodni, hogy aztán csak előre koncentrálhassunk, és elérhessük a céljainkat. Sajnos az egyik cél, a Magyar Kupa döntője már elúszott idén, így maradt a bajnokság, most minden erőt ide kell összpontosítani. Próbálunk kijutni az európai porondra.

Végül: otthon mi a helyzet?

Minden a legnagyobb rendben! A picinek kijött az első két foga, örülünk, mostanra rendeződött a család menetrendje. Kiegyensúlyozottak vagyunk, mindenki jól van, köszönöm a kérdést.

Hajrá, Kádár! Hajrá, Paks! A magyar csapat.

Kadarint23marc2

PFC TV

KEZDŐRÚGÁS

BOLT

Aktuális tabella

OTP Bank Liga 2023/2024
Hely   Csapat Mérk. P
1 Ferencvárosi TC 29 65
2 Fehérvár FC 29 50
3 PAKSI FC 29 50
4 Puskás Akadémia FC 29 46
5 MTK Budapest 29 43
6 DVSC 29 42
7 DVTK 29 40
8 Kecskeméti TE 29 37
9 ZTE FC 29 36
10 Újpest FC 29 34
11 Kisvárda Master Good 29 25
12 Mezőkövesd ZSÓRY FC 29 20
29. forduló erdeményei
  -   2:1
  -   1:1
  -   1:2
  -   5:0
  -   0:0
  -   5:3

Kapcsolat információk

Paksi Futball Club

7030 Paks, Fehérvári út 29.
+36-75-510-618
iroda@paksifc.hu
Szerkesztő:Méhes Tamás, sajtófőnök