zteele23maja.jpg

Huszonnegyedszer a ZTE ellen

2023. máj. 25.  -  NB I.
Zárjuk győzelemmel a szezont!

Banner Magy1

Csapatunk a 2022/23-as OTP Bank Liga szezont Zalaegerszegen zárja péntek este. Jegyinfromációk ITT.
 
A kék-fehérek elleni találkozásaink átlagosan 3.7 gólt hoznak mérkőzésenként, az örökmérleg pedig szinte teljesen kiegyenlített, nyolc sikerünkre hét döntetlen és nyolc vereség jut, a gólarány 44:42 oda. Ha csak az utolsó tíz randevúnkat nézzük a zalaiakkal, hat siker a mi oldalunkon, egy ZTE-győzelem, mindez három döntetlennel fűszerezve - így jól állunk tehát. Ha a zalaegerszegi pályaválasztásokat nézzük, statisztikánk azonban egyelőre nem fényes, tizenkét fellépésünkből kettőt tudtunk megnyerni és háromszor ikszeltünk... Ezen kell kozmetikáznunk az évad utolsó mérkőzésén. 
 
Az idei első, egymás elleni találkozásunk nagyon rosszul sikerült október közepén. A Zalaegerszegen rendezett találkozó 3-0-val ért véget. Pakson sikerült visszavágunk, március elején Varga Barnabás és Windecker József két góljával 3-1-re mi örülhettünk. Most újra nyerni kell, hogy megmaradjon az esélyünk a harmadik hely megszerzésére. 
 
Hajrá, Paks! A magyar csapat.
 
 
A tavalyi kiírásban az első egymás elleni találkozásunkkor gólparádét rendeztünk, hiszen ötször is bevettük a hazaiak kapuját, amire a túloldalról éppen, hogy két válasz érkezett. A paksi visszavágót pedig 3-2-re pipáltuk ki a 2022-es naptári év első mérkőzésén. A harmadik randevúnk során mi és a Zalaegerszeg is átmentette gólszámait a második találkozóról, 2-3-as végeredménnyel hoztuk haza a három pontot.
 
 
 
Ez történt a 20/21-es évadban: 
 
Október közepén, városunkban Könyves Norbert szerzett vezetést a vendégeknek a huszonötödik percben, de Balogh Balázs még a félidő előtt egalizálni tudott. A pihenő után pedig egyértelműen ellenfelünk fölé nőttünk. Előbb Gévay Zsolt talált a kapuba alig három perccel a második játékrész kezdete után, majd a hetvenötödik minutumban Hahn János állította be a 3-1-es végeredményt. Az ’egerszegi visszavágón Szépe János szerzett vezetést a hazaiaknak igen korán, már a hatodik percben. A szünetre viszont mi mehettünk előnnyel, hiszen fél óra elteltével Bognár István, majd kicsivel később Hahn János is betalált a zalaegerszegi kapuba, 1-2. A második játékrész legelején Favorov Artem egalizált. A hetvennegyedik percben Bognár újbóli találatával ismét nálunk volt az előny, amit tíz perc alatt sikerült is eladnunk, Babati Benjámin és Könyves Norbert szerzett gólt a kék-fehéreknek, 4-3. A mérkőzés hosszabbításában végül Papp Kristóf mentett egy pontot számunkra, 4-4 lett a vége. A szezon harmadik Paks - ZTE randevúját városunkban rendezték. Az 1-1-es végeredményt a mindkét félidő elején szerzett egy-egy találat alakította ki. Kálnoki-Kis Dávid a tizennyolcadik, míg Böde Dániel az ötvenedik percben szerzett gólt... 
 
 
 
A 2019/20-as idény:
 
A szezon egymás elleni összecsapásaiból - melyek színhelyei szintén Zalaegerszeg, Paks, Zalaegerszeg ritmusban következtek - számunkra az utolsó kettő sikerült említésre méltóan. 
 
Az első körben, szeptember végén a Zalaegerszeg begyűjtötte a három pontot ellenünk, holott Böde Dániel gyönyörű kapáslövésével mi szereztünk vezetést a kilencedik percben... A paksi találkozón azonban visszavágtunk, hiszen Kelemen Dávid és Böde Dániel szépségdíjas találataival 2-0-s győzelmet arattunk. A harmadik meccs pedig igazán a szív diadala volt. Az akkor még csapatunk mezében futballozó Könyves Norbert majd’ negyedóra után megszerezte számunkra a vezetést, viszont a szünetre már Bobál Gergely találatát követően sajnos egállal vonultunk. A második játékrész nem indult jól számunkra, hiszen előbb Szélpál Norbert vétett öngólt, majd Bobál volt ismét eredményes a hetvenegyedik percben. Ekkor talán mindenki úgy gondolta, eldőlt a mérkőzés, nem így volt. Tíz perccel a vége előtt Böde Dániel értékesített egy jogos büntetőt, a hosszabbítás utolsó momentumaiban pedig Balogh Balázs lőtt távolról a kapuba. 3-3 lett tehát, mellyel felettébb értékes egy egységet szereztünk az akkori bajnoki hajrában.
 
 
 
 
Egy kis történelem
 
Első találkozásunkkor 2006. október 21-ét írtunk. A Pakson rendezett premierre kellemes emlékekkel gondolunk vissza, hiszen a gólnélküli első félidőt követően az 50. percben Buzás Attila, a 69-ben pedig Kiss Tamás szerzett gólt. Válasz a túloldalról nem érkezett, így mi örülhettünk a végén. A kereken fél évvel később rendezett visszavágón sajnos mi maradtunk találatok nélkül, míg a ZTE négyszer volt eredményes. 
 
A következő szezon nem alakult jól számunkra, idegenben és hazai pályán is vereséget szenvedtünk. 
 
A 2008/2009-es évad egymás elleni párharcai Zala megyében kezdődtek, ahol az első játékrész szintén nem hozott gólt. A második negyvenöt percben viszont kettő találatot is szereztük, Tököli Attila a 61. játékperiódusban volt sikeres, viszont negyed órával később Kriston Attila vétett öngólt, mellyel egalizálta a Zalaegerszeget. 1-1 lett a vége. A paksi visszavágón már talán nem is volt meglepetés, hogy a mérkőzés első felében egyik oldal sem talált a kapuba. A második félidő elején Balázs Zsolt juttatta vezetéshez a kék-fehéreket, amit a 65. percben Tököli Attila egyenlített ki. Több gól nem esett a találkozón, így ismét megosztoztunk a pontokon. 
 
Pénteki ellenfelünk ellen vívott párharcaink a 2009/2010-es bajnoki idényben ismét számunkra feledhetőre sikeredtek. Zalaegerszegen 2-1, Pakson 1-2.
 
A kilencedik egymás elleni fellépésünk alkalmával, a 13. percben Kamber Dorde szerzett gólt városunkban, de 15 perccel később Montvai Tibor egalizált, majd Kiss Tamás találatával még az első félidőben megfordítottuk az állást. A szünet után a ZTE pörgött fel előbb, és Rajcomar Prince révén két perc elteltével ismét döntetlent mutatott az eredményjelző. A hátralévő csaknem egy teljes félidőben nem született újabb gól. 2-2-vel zártuk ezt a meccset. A visszavágót ellenfelünk 1-0-val hozta le. 
 
2011 őszén, Pakson, bár becsülettel küzdöttek a zalaiak, végül nem kegyelmeztünk nekik. Bartha László a 33-ban, majd Szatmári Lóránd a 48. percben talált a vendég hálóba. Stabil előnyünk ugyanakkor 15 perc után, 3 perc alatt elolvadt, miután Máté Péter szinte egymás után szerzett két gólt. Magasföldi József a 71. percben ismét előnyhöz juttatott bennünket, majd 9 perccel a hármas sípszó előtt Kiss Tamás állította be a 4-2-es végeredményt. Egerszegen Kocsárdi Gergely révén az első húsz perc elteltével a hazaiak vezettek, amit egészen a 82. percig tudtak őrizni. Szatmári Lóránd mentett pontot, és 1-1-gyel zárult az a viaskodásunk.
 

PFC TV

KEZDŐRÚGÁS

BOLT

Aktuális tabella

OTP Bank Liga 2023/2024
Hely   Csapat Mérk. P
1 Ferencvárosi TC 24 52
2 PAKSI FC 25 50
3 Fehérvár FC 25 42
4 DVSC 25 36
5 Puskás Akadémia FC 25 36
6 DVTK 24 35
7 MTK Budapest 25 35
8 Kecskeméti TE 25 33
9 Újpest FC 25 31
10 ZTE FC 25 29
11 Kisvárda Master Good 25 20
12 Mezőkövesd ZSÓRY FC 25 20
25. forduló erdeményei
  -   5:1
  -   1:1
  -   2:1
  -   2:1
  -   2:2
  -   0:1

Kapcsolat információk

Paksi Futball Club

7030 Paks, Fehérvári út 29.
+36-75-510-618
iroda@paksifc.hu
Szerkesztő:Méhes Tamás, sajtófőnök