ujp43paks.jpg

Negyvenharmadszorra az Újpest ellen

2023. aug. 18.  -  NB I.
Pakson a nyolc győzelmünkre hét döntetlen és hat vereség jut - immáron huszonkettedszer fogadjuk a budapesti lilákat zöld-fehér városunkban.

Banner Magy2

Akárcsak a hazai, a teljes egymás elleni mutatónk is a számunkra kedvező képet mutatja. Idáig összesen tizennégyszer győztük le az Újpestet, tizenötször megosztoztunk a pontokon, tizenháromszor nekünk kellett gratulálni a mérkőzés végén. A gólarány 65:61 ide, ami hármas meccsenkénti gólátlagot mutat. 2019 márciusa óta Pakson mindig minimum három találat született aktuális ellenfelünk elleni összecsapásainkon.

Windecker József előzetes várakozása ITT.

Jegyinformációk ITT.

Az Újpest felemás formával indította az új idényt, az első fordulóban otthon 2-1-re legyőzték a Fehérvárt, a második kanyarban ikszeltek Felcsúton (3-3), majd otthon újra döntetlent játszottak a Mezőkövesd ellen (1-1). Mi az MTK stadionjában elért 1-1-es döntetlen után Diósgyőrben szintén 1-1-et játszottunk.

Az előző szezonban először a Megyeri úton randevúztunk egymással, ahol Windecker József már a hetedik percben vezetést szerzett számunkra, amit a szünetig meg is tartottunk. A második játékrészből is éppen hét perc telt el, mikor Varga Barnabás sikeresen értékesített büntetőjével megdupláztuk vezetésünket, sőt, öt minutumra rá Papp Kristóf is bevette a lilák kapuját. Ekkor úgy nézett ki, sima, nagyarányú győzelmet aratunk, de a végén mégis volt min izgulnunk. Dibay Abdoulaye hatvanhatodik és Goure Fernand hetvenhatodik percben szerzett találatával felébredtek a hazaiak, és nagy nyomás alá helyeztek bennünket. Csapatunk azonban bírta az újpesti rohamokat, így elsőre miénk lett a három pont. A visszavágón Papp Kristóf találatával előnnyel mehettünk a szünetre, a pihenő után szinte azonnal Hahn János is bevette a vendégkaput. Húsz perccel később Ambrose Peter szépített, de a hetvenhetedik játékpercben Varga Barnabás zárta le a mi javunkra a mérkőzés végkimenetelét. Harmadjára újra Újpesten mérkőztünk meg. Gouré Fernand a hetedik percben talált a kapunkba, majd Varga Barnabás fél óra elteltével egyenlített. Az első félidő hosszabbításában Mörschel Heinz góljával az Újpest tölthette nyugodtabban a félidőt. Varga az ötvenkettedik percben újra egalizált, ám Antonov Nemanja végül a lilák oldalára billentette a találkozó végkimenetelét...

Innen jön a folytatás. Hajrá, Paks! A magyar csapat.

Múltidéző:

Csapatunk először 2006. szeptember 30-án találkozott a budapesti lila-fehérek együttesével. A városunkban rendezett premierre 5000(!) szurkoló volt kíváncsi a helyszínen, és láthatta, hogy Rajczi Péter huszonhetedik percben szerzett góljára csapatunkból Varga László válaszolt négy perccel a hármas sípszó előtt. Több gól nem esett, így a nyitányon 1-1-es döntetlen végeredmény született. A visszavágóra 2007. április 9-én, Újpesten került sor. Vaskó Tamás szerezte a találkozó első gólját, amire tőlünk Heffler Tibor válaszolt, azonban a hazaiaktól Vaskó újbóli találatán felül Tisza Tibor is a hálónkba juttatta a játékszert. Heffler is tudott még egy találatot szerezni a hosszabbítás első percében (érdekesség, hogy mindkét gólját büntetőből lőtte), de ez már sajnos csak a szépítésre volt elég. Vasárnapi ellenfelünk így 3-2-vel tartotta otthon a három pontot.

A 2007/08-as szezonban a harmadik összecsapást szintén a fővárosban rendezték, ahol Dourandi DennisKovács Zoltán és Sándor György góljára tőlünk csak Kiss Tamás tudott válaszolni a nyolcvanadik játékrészben, 3-1-lett a vége. A negyedik egymás elleni meccs után azonban már örülhettünk, 2008. május 12-én, Pakson szereztük meg első győzelmünket az Újpest ellen. Tököli Attila a 44-ben, míg Heffler Tibor a 60. percben volt eredményes, amire a túloldalról nem érkezett válasz, 2-0.

Az ezt követő két szezonban a hazai pálya dominált, hiszen a legjátszott négy összecsapásból minden alkalommal az otthon focizó csapat örülhetett a három pontnak.

A 2008/09-es évadban mindkét találkozónak 3-1-lett a végeredménye. A fővárosi negyedik kerületben Kis Tamás révén szereztünk vezetést a második játékrész elején, azonban gólunkra Kabát Péter két, Korcsmár Zsolt egy találattal válaszolt. A Pakson játszott visszavágó kísértetiesen hasonlóan alakult: Tisza Tibor szerzett vezetést az Újpestnek, amire Éger LászlóHorváth Levente és Vári Barnabás reagált sikeresen. 3-1 után mi is 3-1-gyel vettük vissza a Budapesten hagyott pontokat. 

2009. szeptember 27-én Kiss Tamás hatvankettedik percben szerzett góljával itthon 1-0-ra győztünk. A visszavágón Rajczi Péter és Barczi Dávid tizenharmadik és tizennyolcadik percben szerzett találatával hamar kétgólos hátrányba kerültünk. Az első félidő végén Tököli Attila szépített, majd 10 perccel a meccs vége előtt még egyszer betalált. Ekkor úgy nézett ki, hogy másodszor ér majd véget döntetlennel a találkozásunk, sajnos azonban Simek Péter 6 perccel a vége előtt eredményes tudott lenni, amire válaszolni már nem volt időnk, és 3-2-es hazai győzelem született.

A 2010/11-es szezonnal egy gyönyörű sorozat vette kezdetét az Újpest elleni parharcainkban. Egymás után négyszer tudtuk legyőzni a lila-fehéreket, majd egy pontosztozkodást követően ismét további két meccsen gyűjtöttük be a három pontot velük szemben.

Banner Pse

2010. október 31-én, idegenben Éger László és Böde Dániel góljaival húztunk el az első félidőben, de Tisza Tibor még a szünet előtt faragni tudta vendéglátónk hátrányát. A második játékrészben Böőr Zoltán egyenlített öt perccel a kezdés után. tíz perccel az egyenlítő találat után Bartha László szerzett ismét vezetést számunkra, amit a meccs végéig már nem adtunk ki a kezünkből.

2011. május 7-én Vayer Gábor vezető találatát vendégeinktől Lázár Bence egalizálta. A három pont sorsáról Böde Dániel döntött, a nyolcvanadik percben juttatta a hálóba a játékszert, itthon tartva ezzel a három egységet.

A következő évad menetrendje hasonló volt, előbb Újpestre látogattunk, ahol Éger László és Vayer Gábor góljait követően 0-2 lett a vége. Pakson Hrepka Ádám már a negyedik játékpercben vezetést szerzett számunkra, majd a huszonhatodikban duplázott, a túloldalnak a fennmaradó hatvannégy perc sem volt elegendő a gólszerzéshez, így ismét 2-0-s győzelmet arattunk.

A 2012/13-as szezonban augusztus 12-én fogadtuk az Újpestet. Zarus Yadin találatára tőlünk Simon Attila válaszolt, majd Éger László góljával már mi vezettünk, de a mérkőzés végén csak egy ponttal lettünk gazdagabbak, hiszen Remili Mohamed az ötvenötödik percben egalizált. Több gól nem esett, 2-2-lett a vége.

A március 2-án, a Megyeri úton(!) rendezett visszavágó azonban csapatunk számára örökké emlékezetessé sikerült. Negyed órát követően a hazai gárda megfogyatkozott, miután Antón Chema azonnali piros lapot kapott Becséri Dániel játékvezetőtől. Egy perccel később Lázok János értékesítette a szabálytalanságért megítélt büntetőt, majd fél óra elteltével ismét betalált. Előnyünket a szünetig Tököli Attila növelte. 0-3-as vezetéssel mehettünk a pihenőre. A gólgyártásunk a második játékrészben sem állt meg: Lázok János hetvenedik és nyolcvanadik percben szerzett találata között a hetvennyolcadikban Tököli Attila is újból betalált. Se válasz, se szépítés nem érkezett a hazaiaktól, így kilencven percet követően 0-6-ot mutatott a lila-fehér stadion eredményjelzője.


A következő idényt is jól indítottuk a budapesti csapat ellen. Kabát Péter gólját Báló Tamás egyenlítette ki, majd a mérkőzés hosszabbításában, a kilencvenharmadik percben büntetőhöz jutottunk, amit Simon Attila vágott a kapuba, ismét 1-2-es eredménnyel hoztuk haza a három pontot. A paksi visszavágón ellenfelünknek sikerült visszavágnia, tőlünk Könyves Norbert és Bartha László volt eredményes, míg a túloldalról Tshibuabua Bavon, Nego LoicVasiljevic Dusan és Lázár Bence is betalált zöld-fehér hálónkba. 2-4-es győzelmével az Újpest három és fél év után tudott nyerni ellenünk.


A 2014/15-ös szezonban az első egymás elleni megmérettetésünkön egyik oldalon sem esett találat, így gólnélküli pontosztozkodásra került sor. A visszavágón ismét idegenből csentük el a három egységet. Haraszti Zsolt és Bertus Lajos találatára csak Enis Bardhi válaszolt a túloldalról. Mindegyik gól az első félidőben esett, a másodikban csak a sárga lapok gyűltek. Tamási Zsolt öt perc alatt kettőt is begyűjtött, így idő előtt mehetett zuhanyozni. 


A 2015/16-os évadban már három fordulót rendeztek az OTP Bank Ligában. Egymás elleni randevúsorozatunk Újpest - Paks - Újpest helyszíneken folytatódott. Az első meccs úgy végződött, ahogy kezdődött, 0-0-lett. Pakson Bertus Lajos hetvenedik percben szerzett találatával 1-0-ra nyertünk és gyarapodtunk három ponttal. A harmadik meccsnek ismét van egy kis pikantériája. Hahn János góljával korán, a tizennyolcadik játékpercben megszereztük a vezetést, majd úgy nézett ki, a hármas sípszóig meg is tudjuk tartani azt. Ám a hosszabbításban az akkor még Újpesten futballozó Windecker József osztotta szét a pontokat 1:1 arányban.


A 2016/17-es szezonnal kettőnk párviadalában egy, a sportág történetében ritkán látott sorozat vette kezdetét.

2016. július 30-án az Újpest 1-0-ra nyert odahaza ellenünk, viszont a következő hét(!) mérkőzés kivétel nélkül mind döntetlen eredménnyel zárult. A széria 2016. október 29-én egy paksi 1-1-gyel vette kezdetét. Akkor Balázs Benjámin korai találatára Szakály Dénes válaszolt a lefújást megelőző percekben. A szezonbéli harmadik párharcra Budapest negyedik kerületében került sor. Bartha László a huszonharmadik percben tizenegyest értékesített, amit Heris Jonathan egalizált. A 2017/18-as évad egy 2-2-es döntetlennel indult Pakson. A mi oldalunkról Szakály Dénes és Papp Kristóf, míg ellenfelünktől Pauljevic Branko, valamint Windecker József volt eredményes. A további két találkozó egyikén sem született egyetlen gól sem.
A 2018/19-es szezonban az első két alkalmat követően 1-1 lett a végeredmény, beállítva ezzel a sorozatban hatodik és hetedik pontosztozkodást, majd újra Pakson léptünk pályára. A 0-2-es végeredményhez, egy öngól és egy téves játékvezetői ítélet kellett. 
Bobál Dávid a hatvanadik percben talált a saját kapunkba, majd hét perccel később a mérkőzés főbírója, Farkas Ádám hibázott, hiszen Bobál egyértelműen a tizenhatoson kívül rántotta le Traoré Lacinát, amiért büntetőt ítélt. Sajnos innen már nem tudtunk felpörögni. Ezt követően először 2019. augusztus 17-én mérkőztünk meg aktuális ellenfelünkkel, akkor, Budapesten mi alakítottunk ki több ziccert, és Könyves Norbert révén a vezetést is megszereztük. Előnyünket sajnos nem tudtuk megőrizni a hármas sípszóig, a liláktól Bojan Sankovic egalizált, és állította be az 1-1-es végeredményt. A paksi visszavágó 4-2-vel lett a fővárosi negyedik kerületieké, a harmadik találkozóra közvetlenül a koronavírus-járvány kitörése előtt, 2020 márciusában került sor, Litauszki Róbert és Könyves Norbert góljával újfent 1-1-gyel zártuk az egymás elleni viaskodásunk.
A 2020/21-es szezonban a bajnoki nyitányon játszottunk először egymással, méghozzá városunkban, az a meccs egyben a stadionavatónk is volt. Sajnos azonban túl nagy előnyt adtunk vendégeinknek, és 0-2 után már hiába szegeztük a kapuhoz az újpesti védelmet, a hármas sípszóig csak szépíteni sikerült. A második bajnoki kör kezdésekor a Szusza Ferenc Stadionban játszottunk egymás ellen 2020. november 27-én. Az első félidőben egyik oldalon sem esett találat, viszont a második játékrészben Beridze Giorgi szerzett vezetést a hazaiaknak bő húsz perccel a hármas sípszó előtt. Csapatunk azonban az utolsó pillanatig küzdött, és ennek meg is lett az eredménye, Ádám Martin egalizált a 90+1. játékminutumban. A harmadik randevúnk ismét Pakson volt. A február utolsó napján rendezett találkozónkon, a huszonötödik percben Gévay Zsolt szerzett vezetést számunkra. A mi oldalunkról nézve azonban nem indult jól a második játékrész, hiszen két perccel a kezdést követően Antonov Nemanja egalizált, majd egy óránál Beridze Giorgi meg is fordította a párharc állását. Az utolsó harminc percet végignyomtuk, de a pontosztozkodás helyett egy kontrából sajnos még egy gólt kaptunk, Szakály Péter volt eredményes...

A 21/22-es első randevúnkon mi örülhettünk Pakson. Gólvágónk, Ádám Martin már a harmadik percben vezetést szerzett számunkra, amit Stieber Zoltán egalizált a tizennyolcadik játékminutumban. Tíz perccel a második játékrész kezdését követően Hahn János révén újfent nálunk volt az előny, amit már nem adtunk ki a kezünkből, 2-1 lett a vége. A visszavágót 4-3-ra vesztettük el a Szusza Ferenc Stadionban, majd az újbóli paksi találkozónkon, bár korán vezetést szereztünk, végül 1-3-at mutatott az eredményjelző kilencven percet követően... Érdekesség, hogy az akkori bajnoki kiírás három mérkőzésén felül a MOL Magyar Kupa elődöntőjében is megmérkőztünk a lilákkal. A kiváló áprilisi összecsapáson pedig már ismét mi bizonyultunk jobbnak. Egy újpesti öngól után Windecker József és Sajbán Máté találatával 3-0-ra győztük le aktuális ellenfelünket. 

PFC TV

KEZDŐRÚGÁS

SHOP

Aktuális tabella

OTP Bank Liga 2023/2024
Hely   Csapat Mérk. P
1 PAKSI FC 15 31
2 Ferencvárosi TC 14 27
3 Fehérvár FC 15 24
4 DVSC 15 24
5 Puskás Akadémia FC 15 24
6 MTK Budapest 15 21
7 Kecskeméti TE 15 20
8 DVTK 15 20
9 Újpest FC 15 20
10 Mezőkövesd ZSÓRY FC 14 14
11 ZTE FC 15 14
12 Kisvárda Master Good 15 11
15. forduló erdeményei
  -   1:2
  -   0:3
  -   0:0
  -   1:2
  -   3:1
  -   0:0

Kapcsolat információk

Paksi Futball Club

7030 Paks, Fehérvári út 29.
+36-75-510-618
iroda@paksifc.hu
Szerkesztő:Méhes Tamás, sajtófőnök