mezint1.jpg

Mezei: Mindenki egyfelé húz

2023. nov. 06.  -  NB I.
Középpályásunk két gólnál és négy gólpassznál jár.

Banner Magy1

Mivel nyáron érkeztél, adódik a kérdés: milyen Pakson?

Nem is kérdés, nagyon jól érzem magam. Úgy gondolom, a beilleszkedéssel sem volt gondom, hiszen a társaim segítőkészek és barátságosak voltak, ezáltal hamar otthonossá vált a légkör. Mostanra már megmutatkozott, hogy a pályán is jó formában érzem magam, ami sikereket eredményez, tehát egyértelműen így szeretném folytatni. A fővárosi élet után számomra kedvező, hogy Paks egy nyugodt és pozitív város, úgy érzem, minden adott, hogy a futballra koncentráljak.

A bajnokság első körét a második helyen zártuk. Hogyan látod az eddigieket?

Bátran mondhatom, jól teljesítettünk ebben a szakaszban, hiszen egy alkalommal kaptunk ki, akkor is a Ferencváros otthonában. A jelenlegi hétmeccses veretlenségi szériánk igazán kiemelkedő, főleg egy ilyen erős első osztályú mezőnyben. Fontos megemlíteni, hogy a stabil csapategység visz minket előre, természetesen jó játékosokkal a keretben, de ez utóbbi nem minden esetben garancia a győzelemre, éppen ezért elengedhetetlen az összhang, hiszen az egyénieskedés képes elterelni a figyelmet. Itt Pakson mindenki egyfelé húz, mindenki a közös sikerért dolgozik nap mint nap, részben ennek köszönhető a jelenlegi második hely.

Vezetőedzőnktől egyre több játéklehetőséget kapsz, amit igazán jó játékkal hálálsz meg. Kialakult az összhang a többiekkel?

Igen, megtaláltam a helyem, sikerült a pályán is beilleszkedni a csapatba, ami később eredményes csapatmunkában nyilvánult meg. Természetesen mindig van lehetőség továbbfejlődni, így minden erőmmel azon vagyok, hogy egyre jobb formámat mutassam. Szerencsére már néhány góllal és gólpasszal sikerült meghálálni a bizalmat, szeretném hasonlóképp folytatni, és kitolni minél hosszabbra ezt a szériát.

Mezint2

Két gólod és négy gólpasszod van: a Fehérvárnak bombagólt lőttél, a Kisvárda ellen pedig magabiztosan értékesítetted a ziccered. Mesélnél ezekről a fontos találatokról?

A Fehérvár elleni találatom egy meghatározó pillanat volt, hiszen előtte kevesebb szerephez jutottam, így hatalmas örömmel tölt el, hogy egy szép góllal meghálálhattam a vezetőedzőnk bizalmát. Egyfajta fordulópontként tekintek rá az itteni karrierem során, ugyanis azóta még magabiztosabbnak és motiváltabbnak érzem magam minden alkalommal, amikor pályára lépek. A második gólom alkalmával pedig egy szép labdát kaptam Böde Dánieltől, a ziccerben pedig sikerült higgadtnak maradnom, és értékesíteni tudtam a helyzetet.

Négy asszisztodból hármat Zalaegerszegen jegyeztél…

Természetesen a gólpasszok is nagyon fontosak egy játékos életében, hiszen azok is magabiztossággal szolgálnak. Szerencsére olyan érkezőink vannak az ilyen pontrúgásoknál, akik nagyon jól fejelnek, így nekem, mint pontrúgónak, mondhatni könnyű dolgom van, hiszen csak jó helyre kell rúgnom a labdát. Nyilvánvalóan ez is egy komoly feladat, tehát készültünk rá, gyakoroltunk, ugyanakkor tudtuk, a Zalaegerszeg nem olyan erős ezen szituációk levédekezésében, így ez egy tudatos lépés volt a gólszerzések érdekében.

Az MTK-tól érkeztél, akikkel korábban már szerepeltél az első osztályú bajnokságban. Egyénileg szükséged volt a két évvel korábbi tapasztalataidra, hogy beverekedd magad a csapatunkba?

Mindenképp, hiszen tavaly a másodosztályban játszottam, ahol teljesen más típusú játékra van szükség, mint az első osztályban, szóval próbáltam visszagondolni azokra a periódusokra, hogy akkoriban milyen szituációkban jeleskedtem, illetve miben voltam erős. Próbáltam ezekhez visszanyúlni, és újra előhozni magamból, és úgy gondolom, az esetek többségében sikerrel jártam. A jelenlegi helyzetben azonban csak a mostani tapasztalataimra koncentrálok, és ezekből építkezem.

Minden mérkőzésünkön keményen odateszed magad a többiekkel együtt, erőnléti szempontból mennyire megterhelő ez számodra?

Nyilvánvalóan minden találkozónk során próbálom a maximumot nyújtani, a középpályásoknak sokat kell dolgoznia, főleg ebben a rendszerben, ahogyan mi játszunk. Számomra ez erőnléti szempontból sem okoz gondot, szerencsére eddig elkerültek a sérülések és a betegségek, így nem akadt olyan edzés vagy mérkőzés, amit ki kellett volna hagynom.

Mezint3

PFC TV

KEZDŐRÚGÁS

BOLT

Aktuális tabella

OTP Bank Liga 2023/2024
Hely   Csapat Mérk. P
1 Ferencvárosi TC 31 71
2 PAKSI FC 31 54
3 Fehérvár FC 31 53
4 Puskás Akadémia FC 31 49
5 DVSC 31 45
6 MTK Budapest 31 43
7 ZTE FC 31 42
8 DVTK 31 41
9 Kecskeméti TE 31 39
10 Újpest FC 31 37
11 Kisvárda Master Good 31 28
12 Mezőkövesd ZSÓRY FC 31 20
31. forduló erdeményei
  -   0:0
  -   5:1
  -   1:2
  -   4:2
  -   7:0
  -   4:0

Kapcsolat információk

Paksi Futball Club

7030 Paks, Fehérvári út 29.
+36-75-510-618
iroda@paksifc.hu
Szerkesztő:Méhes Tamás, sajtófőnök