legert1daaaaaa.jpg

Éger László: A kupadöntős gólörömünkben minden benne van

2024. jún. 06.  -  Klub
Emberfeletti, ahogy rendre eltüntetjük a költségvetési különbségeket, véli Simon Attila - Legendás játékosaink az eddigi legsikeresebb szezonunkról, I. rész

Kupgybann3aaa

Kupagyőzelmünk és bajnoki második helyünk megunhatatlan téma. Hogy is ne lenne az, mikor fennállásunk legsikeresebb szezonjaként zártuk a 2023/2024-es kiírást. Sok szemszögből firtattuk már az évadot, és a nyár folyamán még megannyiból fogjuk, ezúttal azonban legendás egykori játékosainkat kértük, mondják el, hogy élték meg, számukra mit jelentettek klubunk sikerei.

Montvai Tibor: Volt paksiként természetesen nagyon boldog és büszke vagyok. Sokakkal tartom a kapcsolatot, így a szezon után sokakat hívtam gratulálni. A kupadöntőt egy baráti társaságban néztem, és mikor Szappanos kivédte a tizenegyest, meg is jegyeztem, azon az estén csak a Paks nyerhet. Három nappal később, mikor a bajnoki ezüstért ment a csapat, nem féltettem senkit, a kupasiker után olyan lendületben volt a csapat, nem lehetett más kimenetel, csakhogy azt is behúzzák. Bognár Györgyöt rendkívüli szakembernek tartom, jól forgatta a keretet és jól meccselt a szezonban. Úgy gondolom, együtt tudok érezni sok mai paksi játékossal, nekem is a 2011-es ezüstérmes volt a legmaradandóbb szezonom. Ők ezt még egy kupagyőzelemmel is megtoldották, a jövőben pedig legyen még magasabban a léc számukra. 

Éger László: Talán nem lövök mellé azzal, ha azt mondom, az egész országban nem volt olyan ember, aki előre gondolta volt, hogy a szezon végén bajnoki ezüsttel és kupagyőztesként zárunk. Persze minden vezető, munkatárs, labdarúgó azért dolgozik, hogy minél eredményesebb legyen a klub, és már régen szerettünk volna újra kijutni a nemzetközi porondra, de hogy ez egy ilyen tökéletes évad után jött össze, lenyűgöző. Hihetetlenül büszke vagyok az egész klubra. Úgy gondolom, a paksi közegről mindent megmutatott a kupadöntőben szerzett második gólunk utáni örömünk, az a tizenöt-húsz másodperc hűen tükrözi öltözőnk varázsát. És kiráz a hideg, amikor belegondolok, hogy úgy éreztük, akkor még több tízezer ember ugrott volna oda közénk. 




Kovács Attila: Én elsőre visszagondoltam a régi kezdetekre, és onnan néztem, milyen magasságokba sikerült eljutnia a csapatnak. Véleményem szerint a jelen kor sikerei a régi játékosok karrierjét is felértékelik. Büszke voltam az egész szezonra, melyben folyamatosan szurkoltam a srácoknak. A második bajnoki ezüst fantasztikus, viszont egy kupagyőzelemre talán senki sem gondolt mindeddig, és mégis sikerült! A lassan két évtized alatt, mióta folyamatos az NBI-es tagság Pakson, hihetetlen fejlődésen ment keresztül a klub, mely mára kupagyőzelmet ért. Így tovább! 

Simon Attila:
Elmondhatatlanul büszke vagyok, hiszen Paks örökké egy a szívemhez közeli hely. Döbbeneteset mentek a srácok ebben a szezonban. A klubtörténet második bajnoki ezüstjét megszerezni nem semmi, de mindezt megfűszerezni egy kupagyőzelemmel, zsenialitás. Emberfeletti, ahogy az egész klub folyamatosan eltüntetni a költségvetési különbségeket a pályán, ráadásul csak magyar játékosokkal. Úgy gondolom, mára az egész ország tiszteletét kivívta a PAKSI FC. 

Tököli Attila:
Ez a kupagyőzelem a klubvezetés húsz éves megfeszített munkájának egyik megkoronázása. Olyan sikert ért el a klub, ami a teljes magyar labdarúgásban egy megsüvegelendő eredmény. Sok nagyobb múlttal rendelkező klub nem tudott ilyen sikereket elkönyvelni, most ez a csúcs itt, Pakson! Hogy hogyan sikerült mindezt elérni? Úgy gondolom, egyszerű a recept, sikerre éhes játékosok alkotják a keretet, akik egy összetartó közeget alkotnak mind a pályán, mind azon kívül. Csak szuperlatívuszokban lehet beszélni, és kalapot kell emelni a klub előtt.

Folytatjuk!

Legert1c

PFC TV

KEZDŐRÚGÁS

BOLT

Aktuális tabella

OTP Bank Liga 2024/2025
Hely   Csapat Mérk. P
1 PAKSI FC 0 0
2 Nyíregyháza 0 0
3 Győri ETO FC 0 0
4 ZTE FC 0 0
5 MTK Budapest 0 0
6 UTE 0 0
7 Puskás Akadémia FC 0 0
8 DVTK 0 0
9 Kecskeméti TE 0 0
10 Fehérvár FC 0 0
11 DVSC 0 0
12 Ferencvárosi TC 0 0
. forduló erdeményei

Kapcsolat információk

Paksi Futball Club

7030 Paks, Fehérvári út 29.
+36-75-510-618
iroda@paksifc.hu
Szerkesztő:Méhes Tamás, sajtófőnök