_tv_s4.jpg

Ötvös: Sikerült felvenni a paksi tempót

2024. aug. 05.  -  NB I.
Hihetetlen gyorsasággal asszimilálódó új játékosunk elmondta, beilleszkedése könnyen ment, meccsről meccsre még jobb lenne, illetve a város is kedvére van.

Banner Magy1

Alig ért véget az előző szezon, meg is érkeztél Paksra. Két hónap telt már el, a felkészülést az első pillanatoktól a csapattal végezted. Hogy ment a beilleszkedés?

Úgy gondolom, könnyen. Jól fogadtak a társak, mindenkivel gyorsan megtaláltam a közös hangot. Véleményem szerint mostanra sikerült teljesen beilleszkednem, ami talán a játékomon is látszik. Fontos, hogy az első meccset kivéve folyamatos játéklehetőséget kapok, ez mindenben sokat segített. Amiatt továbbá, hogy itt mindenki magyar, mindenki az anyanyelvén beszél, gyorsabban mélyebb kapcsolatok épülhetnek.

Már a második meccsünkön debütálhattál, ráadásul rögtön kezdőként léptél pályára. Gondoltad, hogy ilyem hamar bevet majd vezetőedzőnk?

Az első, Corvinul elleni mérkőzés után várható volt, hogy változás lesz a csapatban, hisz’ az a találkozó nem úgy sikerült, ahogy azt előzetesen elterveztük. Bíztam benne, hogy bekerülhetek a csapatba a romániai visszavágón, készültem rá. Úgy érzem, részemről első meccsnek nem volt rossz, kétgólos sikerünk is elismerésre méltó, még ha sajnos nem is ért továbbjutást. A Larnaca ellen aztán talán még jobban ment minden.

Olyannyira, hogy az első gólodat is megszerezted a Konferencia-liga második fordulójának első mérkőzésén…

Szerencsére elég hamar sikerült betalálnom paksi mezben, ami egyúttal az európai porondon is az első találatom volt. Nyilván nem a gólszerzés az elsődleges feladatom, de persze nagyon örültem neki. Ami a találkozót illeti, volt egy meccstervünk, és sikerült megvalósítanunk, ez pedig nem ízlett a Larnacának. Nagy erőt adott számunkra, hogy vezetéssel sikerült a szünetre mennünk. A második félidő talán még jobban sikerült, hiszen további két gólt szereztünk…

 Tv S3

És az első gól utáni penzumot teljesítetted már?

Meg kell hívjam egy étkezésre a csapatot, ez mindenhol így megy. Még sajnos nem volt időnk rá, de nem fog elmaradni, ez egészen biztos. Böde Dani gondoskodik róla, hogy ne merüljön feledésbe, intézi, én meg majd állom a cechet.

Hogy érzed, eddig mennyire tudtad elsajátítani Bognár György játékrendszerét?

Bízom benne, hogy meccsről meccsre egyre jobb leszek majd. Nyilván, ahogyan a pályán is még jobban megismerjük egymás mozzanatait, az egyre több jó megoldással párosul majd. Úgy érzem, sikerült felvennem a ritmust, megtalálni mindenkivel a közös hangot, ami a pályán is egyre inkább látszik.

Mi a saját, privát célod a szezonra?

Szeretnék minél több időt a pályán tölteni, és a lehető legtöbbet segíteni a csapatnak. Ugyan nem belső védőként készültem, de látom és tapasztalom, a középpályán hatalmas a verseny a csapaton belül. Persze, ha hátul számítanak rám, ott szeretnék mindent megmutatni képességeimből.

Hogy tetszik a város, milyennek ismerted meg a szurkolóinkat?

Sikerült a feleségemmel beköltöznünk az otthonunkba, minden remek, csak jókat tudok mondani. Paks csendes, rendezett város, ami nagyon tetszik nekünk, kedveljük, hogy minden sétatávolságra van, mondhatom, megszerettük. A szurkolóktól el vagyok ájulva, döbbenetes, hogy mindenhová elkísérnek bennünket, játsszunk Romániában vagy akár Cipruson, hihetetlen… Hazai mérkőzéseinken sokan vannak, ami nagy segítség nekünk, legyen ez így a jövőben is. Tudom, hogy rászolgálunk majd!

 Tv S2

PFC TV

KEZDŐRÚGÁS

BOLT

Aktuális tabella

OTP Bank Liga 2024/2025
Hely   Csapat Mérk. P
1 Ferencvárosi TC 4 12
2 Puskás Akadémia FC 5 12
3 PAKSI FC 5 10
4 Újpest FC 6 9
5 MTK Budapest 5 9
6 Fehérvár FC 6 9
7 DVTK 6 8
8 DVSC 5 7
9 Kecskeméti TE 6 5
10 ZTE FC 5 4
11 Nyíregyháza 6 4
12 ETO FC Győr 5 1
6. forduló erdeményei
  -   2:1
  -   1:3
  -   2:1
  -   3:1
  -   0:0
  -   1:0

Kapcsolat információk

Paksi Futball Club

7030 Paks, Fehérvári út 29.
+36-75-510-618
iroda@paksifc.hu
Szerkesztő:Méhes Tamás, sajtófőnök