zimonyi1.jpg

Zimonyi Dávid: Minden tökéletes számomra!

2024. aug. 19.  -  NB I.
Újdonsült csatárunkkal a beilleszkedéséről, a szabadabb pozíciójáról, valamint a meccsdömpingről is beszélgettünk. 

Banner Magy2

Bő egy hónapja érkeztél, hogy érzed magad? 

Úgy gondolom, jól megy, jól halad a beilleszkedésem, nagyszerűen érzem magam - kezdte a július végén csapatunkhoz igazolt huszonhat éves támadó, Zimonyi Dávid. Minden maximálisan olyan, mint amilyenre előzetesen számítottam. Kiváló közeg van Pakson, amiben nagyszerűen érzem magam. Falusi gyerek vagyok, így nagyon tetszik a kisvárosi hangulat, a családias légkör. Beköltöztem, minden tökéletes számomra. 

Négy éve már, hogy bemutatkozhattál az NBI-ben, nem lehetett tehát teljesen ismeretlen az öltözőnk…

Nem, persze! Többeket korábbról ismertem, például Silye Eriket és Skribek Alent, valamint szinte mindenki ellen játszottam már. Böde Dániel pedig rengeteget segített, volt, hogy nála is aludtam. Maximálisan befogadó és barátságos öltöző van itt.  

A játékperceid folyamatosan gyűlnek, elkaptad már a paksi tempót?

Véleményem szerint kell még egy kis idő és pár mérkőzés, hogy igazán formába lendüljek, ugyanakkor örülök neki, hogy egyre több bizalmat szavaz a szakmai stáb. Diósgyőrben alig pár edzés után vetettek be, aztán az Újpest ellen - szerintem - még jobban ment a játék, és talán a győzelemben is tudtam segíteni, Zalaegerszegen már kezdő voltam… Ezek boldoggá és motiválttá tesznek, de még egyszer mondom, azt érzem, kell még egy kis idő, mire rendesen felveszem a tempót. 

Zimonyi4

Fizikálisan vagy taktikailag?

Is-is! Ami a taktikát illeti, a Vasasban teljesen mást játszottunk, így nem csoda, meg kell szoknom a paksi játékrendszert. Például itt sokkal szabadabban játszhatok, aminek nagyon örülök. Véleményem szerint megkötések nélkül jobban is teljesítek majd, hisz’ szeretek cselezni, amihez így több terem van. Szeretnék ezzel élni, ebben erős lenni. Remélem, minél előbb elsajátítok mindent, és minél több góllal és gólpasszal segíthetem a klubot.

Az európai porond csábító volt az átigazoláskor? 

Természetesen! Az NBII-ből érkeztem, és már a Konferencia-ligában is bemutatkozhattam, ez számomra hatalmas dolog, de még boldogabbá tesz a csapat eredményessége. 

Végül: mi az egyéni motivációd az évadra?

Egyelőre szeretnénk minél több időt a pályán tölteni. Szeretnék eredményes lenni, és minél többször másokat helyzetbe hozni, hogy a csapat újra minél előrébb végezhessen.

Hajrá, Paks! A magyar csapat.

Zimonyi5 

PFC TV

KEZDŐRÚGÁS

BOLT

Aktuális tabella

OTP Bank Liga 2024/2025
Hely   Csapat Mérk. P
1 Ferencvárosi TC 4 12
2 Puskás Akadémia FC 5 12
3 PAKSI FC 5 10
4 Újpest FC 6 9
5 MTK Budapest 5 9
6 Fehérvár FC 6 9
7 DVTK 6 8
8 DVSC 5 7
9 Kecskeméti TE 6 5
10 ZTE FC 5 4
11 Nyíregyháza 6 4
12 ETO FC Győr 5 1
6. forduló erdeményei
  -   2:1
  -   1:3
  -   2:1
  -   3:1
  -   0:0
  -   1:0

Kapcsolat információk

Paksi Futball Club

7030 Paks, Fehérvári út 29.
+36-75-510-618
iroda@paksifc.hu
Szerkesztő:Méhes Tamás, sajtófőnök