kupcikk.jpg

Mezőörsön kezdünk címvédőként!

2024. szept. 11.  -  MOL Magyar Kupa
Újra elindul a sorozat, melyben tavaly nem volt nálunk jobb.

Banner Molkup

Augusztus 3-án és 4-én megkezdődtek a MOL Magyar Kupa 2024/25-ös kiírásának küzdelmei. Az első két kanyarban azonban még csak az NBIII-as és a harmadosztály alatti versenysorozatban szereplő gárdák vettek részt, az NBI-es és NBII-es mezőny most, a harmadik fordulóban csatlakozik. 

VÁLTOZATLAN LEBONYOLÍTÁS

A kupasorozatban továbbra is minden párharc egy meccsen dől el. Értelemszerűen, ha a mérkőzés kilencven perce után az állás döntetlen, hosszabbításra, majd, ha továbbra sincs győztes, tizenegyesrúgásokra kerül sor. A találkozókat mindig az alacsonyabban rangsorolt együttes otthonában rendezik, vagy, ha mindkét csapat ugyanabban a bajnokságban viaskodik, az addig kevesebbet otthon játszó, végül az előbb kihúzott csapat lesz a pályaválasztó.    

SORSOLÁS

A harmadik forduló párosításait augusztus 26-án sorsolták az M4 Sport stúdiójában. Ellenfelünk a megye I-es Mezőörs KSE csapata lett. Ebben a szakaszban az NBI-es csapatok még kiemeltek voltak, így egymással nem kerülhettek össze. A számunkra első kanyar játéknapja szeptember 15-e, kezdés: 15:00, tehát vasárnap délután indítjuk a honi labdarúgás második legértékesebb versenysorozatát.

EZ TÖRTÉNT TAVALY

Egy éve a BKV Előre volt az első ellenfelünk, 7-0 után a Budapest Honvéd következhetett, akiken büntetőkkel, 5-4-es összesítéssel léptünk túl. Újpesten túlórázni kényszerültünk, mely végén 2-1-re nyertünk, majd a Vasas ellen is belecsúsztunk a hosszabbításba, de végül 5-2 lett ide. Az elődöntőben, először - és egyben utoljára - hazai pályán játszva a sorozatban a Kisvárdát fogadtuk, és győztük le 2-1-re. A finálé pedig minden paksi érzelmű futballszurkolónak egy életre emlékezetes marad. A hosszabbításban két gólt is vágtunk a rekordgyőztes Ferencvárosnak, és elhódítottuk fennállásunk első kupasikerét ötvenötezer ember előtt a Puskás Arénában.

Gólszerzőink: Beke Péter (3), Hahn János (3), Papp Kristóf (3), Könyves Norbert (2), Skribek Alen (2), Windecker József (2), Böde Dániel (1), Földi Dominik (1), Haraszti Zsolt (1), Kovács Krisztián (1), Tóth Barna (1)

Az Mezőörs tavaly öt kanyart is ment. Bőnyben 6-1-gyel végzett, majd otthon verte a VÉP VSE-t 5-0-ra. Ezután a Nagykanizsa és a Kaposvári Rákóczi következett, ez utóbbi párharcot a tizenegyesekig húzták, végül 5-3 lett. A negyeddöntőben a Vasasnak is meggyűlt a baja Mezőörsön, 1-1 után büntetőkkel jutottak tovább az angyalföldiek. Jó szereplésüknek köszönhetően az Amatőr Kupa döntőjét is a mezőörsiek vívhatták, ahol szintén a tizenegyespárbajokig küzdöttek, de végül 7-6-ra az Unione FC bizonyult jobbnak.

ELLENFELÜNK MÁR JÁTÉKBAN A SOROZATBAN

A Mezőörs idén Szakonyfaluban kezdett, és 22-0-ig meg sem állt, az előző fordulóban pedig otthon győzött 2-0-ra az Abda együttese ellen, innen várja a folytatást.

A kupában is: Hajrá, Paks! A magyar csapat.

Kupcikk2

PFC TV

KEZDŐRÚGÁS

BOLT

Aktuális tabella

OTP Bank Liga 2024/2025
Hely   Csapat Mérk. P
1 Ferencvárosi TC 4 12
2 Puskás Akadémia FC 5 12
3 PAKSI FC 5 10
4 Újpest FC 6 9
5 MTK Budapest 5 9
6 Fehérvár FC 6 9
7 DVTK 6 8
8 DVSC 5 7
9 Kecskeméti TE 6 5
10 ZTE FC 5 4
11 Nyíregyháza 6 4
12 ETO FC Győr 5 1
6. forduló erdeményei
  -   2:1
  -   1:3
  -   2:1
  -   3:1
  -   0:0
  -   1:0

Kapcsolat információk

Paksi Futball Club

7030 Paks, Fehérvári út 29.
+36-75-510-618
iroda@paksifc.hu
Szerkesztő:Méhes Tamás, sajtófőnök