tot0.jpg

Bemutatkozik U14-es csapatunk

2019. ápr. 10.  -  Utánpótlás
Ebben a korosztályban is fontos ismereteket kell elsajátítaniuk fiatal labdarúgóinknak.
Ebben a korosztályban is fontos ismereteket kell elsajátítaniuk fiatal labdarúgóinknak.
Sorozatunk hatodik részében az U14-es együttesünket reprezentáljuk, akik nyolc fordulóval a bajnokságuk vége előtt kilenc ponttal vezetik második vonalbeli korcsoportjuk dél-nyugati pontvadászatát. 15 fordulón vannak már túl, amelyek alkalmával 15-ször ünnepelhettek is, tehát még egyetlen egy pontot sem hullajtottak. A 45 megszerzett egységük mellett +205-ös(!) gólkülönbséggel büszkélkedhetnek, 216 találatuk mellett mindösszesen 11-et kaptak. 
 
A teljes tabella és a fordulónkénti eredmények IDE kattintva érhetőek el. 
 
A csapat koordinátorra és vezetőedzője, akárcsak az eggyel idősebbeknél, Péter Norbert (aki egy személyben a felnőtt csapatunk egyik másodedzője is - a szerk.), az edzője Mácsik Attila, és mivel szinte minden edzés közös az U15-tel, Jenei Ferenc is segíti a munkát. Hornyák László a kapusedző, Karszt József  pedig a technikai vezető.
 
tot1.jpg
 
A 2018/19-es szezon kezdete előtt klubunk és a Tolna VFC partnerkapcsolatot kötött, aminek eredményeképpen közel húsz tehetséges tolnai játékossal gyarapodott ezen korosztályunk kerete. „Az U14-es csapathoz hat játékos érkezett, valamint jómagam, mint edző” - kezdte Mácsik. Ezek ismeretében nem meglepő tehát, hogy gárdánkban összesen tizenegy vidéki játékos rúgja a bőrt. „Fiatal labdarúgóinknak a nagypályás bajnokság egy következő ugrás a Bozsik-tornák után. Idén azonban nagy előnyünk, hogy tavaly több játékosunk is játszott már „rendes” méretek között.” Ahogy beszélgetésünk során trénerünk elmondta, ebben a korcsoportban teljesül ki az eddig megtanult játékrendszerek alkalmazása, amit csoportos játékok gyakorlásával tökéletesítenek tovább. „Korosztályunk a 4-3-3-as felállás sajátosságait lépésről lépésre sajátítja el.”
 
Látva és rendszeresen figyelemmel kísérve a hétvégi utánpótlásfordulók eredményeit, észrevehetjük, hogy csapatunk elég sűrűn ér el kétszámjegyű gólmennyiséget a találkozók alkalmával, erről edzőnk így nyilatkozott. „A másodosztályú bajnokságban a 3-4 kiemelkedő csapat jó mérkőzéseket vív egymással, a többi gárda ellen viszont potyognak a gólok, nem ritka a 10-20 találat sem.” 
 
tot2.jpg
 
A csapat keret 19 főt számlál. Név szerint: Herman Richard (kapus) Ledneczki Dominik (kapus), Adorján Dániel (kapus), Perger Zsolt, Mácsik Márk, Binder Zsombor, Nagy Dániel, Kugler Kristóf, Lépő Kristóf, Ádám Dominik (csapatkapitány) Nagy Dávid, Pesti Zoltán, Szívós Tamás, Arnold Olivér, Péter Ákos, Fehér László, Horváth Adrián, Benkó Ádám, Mogyorósi Erik.
 
U14-es csapatunk koordinátora, vezetőedzője, Péter Norbert komoly edzésprogramot állít össze, ami tartalmazza Mácsik Attila edző több edzésvázlatát is, így egy pozitív hangulatú, alkotói légkör alakult ki a trénerek között, aminek természetesen a fiatal labdarúgónövendékek a legnagyobb nyertesei. „Az edzések során nagyon sok célunk van” - folytatta a 2005-ös születésű játékosainkat trenírozó mesterünk, majd egy hosszas felsorolásba kezdett: „A taktikai csapatjáték alapjainak lerakása, a támadójáték, a 4-3-3-as rendszer begyakorlása, a posztra nevelés, a posztspecifikus képességfejlesztés, a közösségi összetartás, valamint a pozitív mentalitás.” 
 
tot3.jpg
 
Ami a tehetségeket illeti, természetesen ebben a korosztályban is maximálisan érvényesül klubunk utánpótlásfilozófiája, miszerint, aki megelőzi a korát, fejlődjön tovább az idősebbek között. Az U13-as korosztályból három igen tehetséges játékosunk, Babos Bence, Pupp Zétény és Szabó Attila - korukat megelőzve - heti három alkalommal a 14-es gárdánk tréningjeit látogatják. Azonban nemcsak  „lentről” érkeznek extra teljesítmények. Lépő Kristóf, Ádám Dominik, Pesti Zoltán és Herman Richárd már az eggyel idősebbeknél is helytálltak.
 
Látogatásunk végén, a megannyi hasznos információn túl, Mácsik Attila edzőnk filozófiájára is kíváncsiak voltunk. „Én is követem a mai trendet, miszerint a labda legyen nálunk. Ezáltal irányítani tudjuk a játékot, tehát a támadójátékot részesítem előnyben” - zárta gondolatait mesterünk, mi pedig a szemlénket. 
 
Ahogy azt szoktuk, U14-es gárdánknak is minden jót kívánunk a jövőre nézve, és reméljük, minden fiatal labdarúgónk előtt paksi eredményekben gazdag pályafutás áll. Hajrá, Srácok!
 
Ha olvasóink lemaradtak volna U19-es együttesünk bemutatkozásról, akkor azt ITT, az U17-est ITT, az U16-ost ITT, az U15-öst ITT és U12-es ITT érhetik el.
 
tot4.jpg
Nincs

PFC TV

KEZDŐRÚGÁS

BOLT

Aktuális tabella

OTP Bank Liga 2023/2024
Hely   Csapat Mérk. P
1 Ferencvárosi TC 24 52
2 PAKSI FC 25 50
3 Fehérvár FC 25 42
4 DVSC 25 36
5 Puskás Akadémia FC 25 36
6 DVTK 24 35
7 MTK Budapest 25 35
8 Kecskeméti TE 25 33
9 Újpest FC 25 31
10 ZTE FC 25 29
11 Kisvárda Master Good 25 20
12 Mezőkövesd ZSÓRY FC 25 20
25. forduló erdeményei
  -   5:1
  -   1:1
  -   2:1
  -   2:1
  -   2:2
  -   0:1

Kapcsolat információk

Paksi Futball Club

7030 Paks, Fehérvári út 29.
+36-75-510-618
iroda@paksifc.hu
Szerkesztő:Méhes Tamás, sajtófőnök