hahnbu3.jpg

Hahn János eligazolt

2021. szept. 03.  -  NB I.
Saját nevelésű gólvágónk karrierjében új fejezet kezdődik.
Saját nevelésű gólvágónk karrierjében új fejezet kezdődik.
 banner_magy2.jpg
 
Sajnos eljött a nap, melyet talán egy város nem várt, nem remélt… Hahn Jánostól majd’ kilenc NBI-ben töltött év és kétszázharminckettő paksi zöld-fehér szereplést követően búcsúzunk. A huszonhat esztendős, saját nevelésű és immáron kétszeres magyar válogatott játékos a DAC együttesében (Dunaszerdahelyen) folytatja pályafutását. 
 
Hahn, miután végigjárta utánpótlásunk összes lépcsőfokát, tehetségének és elszántságának köszönhetően tizenhét évesen mutatkozhatott be először a legmagasabb szinten, 2012. november 30-át írtunk ekkor. A Pápa elleni találkozónkat idehaza 2-0-ra hoztuk, Janó pedig a nyolcvanhetedik minutumban Eppel Mártont váltotta a pályán, és kezdte el ezzel NBI-es menetelését. A 12/13-as szezonban három, a 14/15-ösben már huszonkettő, a 15/16-osban huszonkilenc, a 16/17-esben harminc, a 17/18-asban szintén harminc, a 18/19-esben harmincegy, a 19/20-asban újra harminc és a 20/21-es évadban huszonnyolc meccsen lépett pályára az első osztályban. A jelen kiírásban lejátszott öt bajnokinkon négy szereplést könyvelhetett el, négy góllal megtoldva azokat. 
 
hahnbu5.jpg
Mesternégyes a Puskás Akadémiának 2020. november 7-én. 
 
Apropó gólok! 
 
Hahn játékideje mellett gólmutatója is évről évre szépen gyarapodott. Érdekesség, első találata szintén a Pápához fűződik, 2015. május 23-án idehaza 4-0-ra győztük le a sárga-kékeket. Csatárunk a nyolcvannegyedik percben a negyedik gólt vágta a vendég kapuba. Az első kiugró szezonja a 18/19-es volt, melyben kilenc találatig jutott. Ekkor határozta el, minden szezonban legalább eggyel többet szeretne lőni, sajnos ez a következő évadban nem jött össze, nem úgy azonban a tavalyiban. Huszonkét találatával toronymagasan a 20/21-es OTP Bank Liga gólkirálya lett, sőt, tíz évre visszamenőleg minden gólkirályt felülmúlt ezzel a találatmennyiséggel. Nem kérdés, mára igazi gólvágó lett tehát. 
 

Az első Hahn-gól az NBI-ben. 
 
Nem csoda az sem, hogy ilyen teljesítménnyel felkeltette szövetségi kapitányunk, Marco Rossi figyelmét is, aki a csatárt a nyári Eb-n résztvevő nemzeti csapatunk keretébe is nevezte. A kontinensviadal előtti felkészülési mérkőzések alkalmával pedig kétszer szavazott bizalmat számára. Ciprus ellen kezdőként egy órát, az Írek ellen csereként bő negyedórát töltött a pályán piros-fehér-zöld trikolor színeinkben. Jelenleg is jelen van a válogatott szeptemberi vb-selejtezős együttesében. 
 
Nem csoda, ilyen tavalyi szezon után, melybe saját nevelésű labdarúgónk kiváló játéka mellett gólkirályi címet és válogatott bemutatkozást is bezsúfolt, a nyári átigazolási időben a sajtóban csak úgy repkedtek a külföldi csapatok nevei vele kapcsolatosan. Végül a DAC tett lépéseket… 

„Az egyik szemem sír, a másik nevet. Hahn János még szerződéshosszabbításánál kérte a klubot, ha külföldi ajánlat érkezik érte, engedjük el. Az egész nyári felkészülés alatt nem kaptunk ajánlatot Janiért, azonban a szlovák piac zárása előtt pár nappal a DAC jelezte vételi szándékát. Ezt követően kétszer tettünk ajánlatot gólvágónknak maradásra biztatva, Jani ugyanakkor menni szeretett volna. Mivel kontraktusában szerepelt kivásárlási opció, amit a DAC maradéktalanul teljesített, így nem sok lehetőségünk maradt. Büszkék vagyunk rá, hogy mi neveltük fel, nálunk lett gólkirály és válogatott játékos. Életébe egy új lehetőség érkezett, kívánunk számára minden jót. Természetesen Őt is, mint minden paksi játékost, aki eligazolt tőlünk, várjuk haza” - fogalmazott a transzferrel kapcsolatosan ügyvezetőnk, Haraszti Zsolt
 
hahnbu6.jpg
Nincs kérdés, a címeres mez is jól áll neki.

„Sosem volt titok, és talán mindenki érezte is, ha nyáron jön egy újfajta lehetőség, élni kell vele. Nyitott voltam a DAC megkeresésére, hiszen tisztában vagyok a klubbal, így nehéz szívvel, de talán a későbbi álmok szempontjából fontos döntés született. Örülök az új lehetőségnek, viszont elmondhatatlanul hiányozni fognak a paksi szurkolók, a városom és a klub” - fogalmazott Hahn honlapunknak átigazolásával kapcsolatosan. 
 
Minden jót, Janó, és további sok sikert kívánunk karriered építésében, valamint köszönjük személyes szerepvállalásaid csapatunknál. Visszavárunk! 
 
hahnbu4.jpg
Nincs

PFC TV

KEZDŐRÚGÁS

SHOP

Aktuális tabella

OTP Bank Liga 2023/2024
Hely   Csapat Mérk. P
1 PAKSI FC 15 31
2 Ferencvárosi TC 14 27
3 Fehérvár FC 15 24
4 DVSC 15 24
5 Puskás Akadémia FC 15 24
6 MTK Budapest 15 21
7 Kecskeméti TE 15 20
8 DVTK 15 20
9 Újpest FC 15 20
10 Mezőkövesd ZSÓRY FC 14 14
11 ZTE FC 15 14
12 Kisvárda Master Good 15 11
15. forduló erdeményei
  -   1:2
  -   0:3
  -   0:0
  -   1:2
  -   3:1
  -   0:0

Kapcsolat információk

Paksi Futball Club

7030 Paks, Fehérvári út 29.
+36-75-510-618
iroda@paksifc.hu
Szerkesztő:Méhes Tamás, sajtófőnök