noifejlos2.jpg

A legbüszkébbek arra vagyunk, hogy nem küzdünk létszámgondokkal

2021. szept. 11.  -  Női labdarúgás
Női UP-szakágvezetőnkkel beszélgettünk új posztjáról, klubunk női labdarúgás szekciójáról, és közeli bővítési terveikről.
Női UP-szakágvezetőnkkel beszélgettünk új posztjáról, klubunk női labdarúgás szekciójáról, és közeli bővítési terveikről.
banner_pse.jpg
 
Eddig lány U14-es csapatunknál találkozhattunk neveddel, a nyáron azonban a Paksi SE labdarúgó szakosztályának női utánpótlás szakágvezetője lettél. Hogy kell elképzelni új munkaköröd? 
 
A titulus feladatköre legfőképp a három korosztályunk, az U14-es, az U16-os és az U19-es gárdánk szakmai felügyeletét öleli fel. Ezen felül Karszt Józseffel karöltve a csapatok versenyeztetését és versenynaptárját alakítjuk folyamatos egyeztetés mellett, valamint már zajlanak a leendő felnőtt csapatunk előkészületi munkái, mellyel neveltjeink számára végre egy teljes spektrumot tudunk biztosítani majd. Napról napra keményen dolgozunk tehát, hogy a női futballszekciónk is egyre fejlettebb legyen. 

Honlapunkon rendszeresen beszámolunk női csapataink mérkőzéseiről, eredményeiről. A 21/22-es szezon előtt a fiúknál nagy volt az átalakulás, nálatok változott a lebonyolítás? Ugye nem rég indultatok... 
 
Lényegében nálunk minden megy tovább úgy, ahogy eddig, tehát csapataink a dél-nyugati, illetve a közép-magyarországi bajnoki csoportokban vesznek részt. A legbonyolítások sem igen módosultak, őszi és tavaszi idények, fordulók vannak. 
 
 noifejlos3.jpg

Mit emelnél ki női szakosztályunk életéből? 
 
A legbüszkébbek arra vagyunk, hogy mindhárom korosztályban egymástól független csapatot tudtunk építeni. Nem kell nézegetünk tehát a nagyobb vagy kisebb gárdáink mérkőzéseit, ha egy korcsoporttal ki szeretnénk állni egy adott napon. Mindenhol megvan a megfelelő létszám, így mérkőzést azért egészen biztosan sosem kell halasztanunk, mert nem tudunk kiállni. Ezt a tényt nagyon kevés ellenfelünk mondhatja el magáról. Közel hatvan labdarúgónk van a három korosztályban, ami egy jó számnak mondható. 

Idény- vagy szezonzáráskor női csapataink évről évre rendre szállítják az érmeket. Hogy alakulnak a jövőbeli elvárások? 
 
Eredményekben a legfőbb célkitűzésünk, hogy játékosaink az elmúlt években tapasztalt szakmai fejlődésüket tovább folytassák. A bajnoki tabellán szeretnénk minél előbb végezni. Régiónkban szezonról szezonra sorra dobogós helyeket elérni reális elvárás lehet. 

Ha jól veszem ki a szavaidból, nálatok sem elsődleges az eredménykényszer, sokkal inkább a játékosok fejlődése kerül előtérbe? 
 
Nálunk - ellentétben a máshol, zártabb rendszerekben tapasztalt eredményközpontú szemlélettel - a fő csapásirány, hogy folyamatosan a saját nevelésű játékosainkból táplálkozzunk. Labdarúgóinkat tehát mindig a következő korosztály felé fejlesztjük, „lökjük”, egészen az immáron körvonalazódni látszó leendő felnőtt csapatunkig. 
 
 noifejlos4.jpg

Nem először említed a felnőtt csapatot, és szinte már tényleg csak az hiányzik a sorból. Hogy álltok ezzel? 
 
Az idei évben első lépésként a megyei, kispályás bajnokságban versenyeztetünk egy felnőtt csapatot, aztán jövőre szeretnénk egy NBII-es gárdát is faragni, melyben, filozófiánkhoz híven, túlnyomó részben saját nevelésű játékosaink kapnának szerepet, alkotnák az együttes gerincét. 

Szurkolóink honlapunkon nemcsak női csapataink bajnoki eredményeiről olvashatnak, időről időre érkezik korosztályos válogatott behívó is a lányokhoz… 
 
Bizony, és ez nagyon jó, de még egyszer mondom, az a legzseniálisabb, hogy U14-től U19-ig rendelkezünk elegendő női labdarúgóval, akik elhivatottak, elszántak és tehetségesek is. Egységes csapatképeket tudunk tehát formálni, fejleszteni, mutatni magunkról, és örömteli, hogy nálunk tényleg mindenki jól érzi magát. Persze nagyon örülök, hogy jelenleg Kiss Gréta személyében van válogatott játékosunk is, de rajta kívül is van jó pár tehetséges növendékünk. 

A női labdarúgás egyre nagyobb teret és figyelmet nyer, nemcsak hazánkban, az egész világon. Ti is ezt tapasztaljátok? 
 
Igen, hála Istennek egyre több szülő érdeklődik, mi pedig folyamatosan arra törekszünk, hogy fejlődjünk, és a létszámunk is nőjön.
 
noifejlos1.jpg 
Nincs

PFC TV

KEZDŐRÚGÁS

SHOP

Aktuális tabella

OTP Bank Liga 2023/2024
Hely   Csapat Mérk. P
1 MTK Budapest 7 14
2 DVTK 7 13
3 DVSC 6 12
4 PAKSI FC 6 11
5 Puskás Akadémia FC 7 11
6 Újpest FC 7 11
7 Ferencvárosi TC 4 9
8 Kecskeméti TE 6 9
9 Fehérvár FC 6 4
10 Mezőkövesd ZSÓRY FC 6 4
11 Kisvárda Master Good 6 4
12 ZTE FC 6 3
7. forduló erdeményei
  -   ?:?
  -   ?:?
  -   0:2
  -   3:1
  -   0:2
  -   0:2

Kapcsolat információk

Paksi Futball Club

7030 Paks, Fehérvári út 29.
+36-75-510-618
iroda@paksifc.hu
Szerkesztő:Méhes Tamás, sajtófőnök