mtk2122ele3.jpg

Huszonkilencedszer az MTK-val szemben

2021. szept. 10.  -  NB I.
Hazai pályán lassan hét és fél éve veretlenül.
Hazai pályán lassan hét és fél éve veretlenül.
banner_magy1.jpg
 
A 21/22-es OTP Bank Liga hatodik fordulója jön, a szombati találkozónk 17:45-kor veszi kezdetét. Jegyinfó ITT!
 
Ha csak a paksi összecsapásokat nézzük, 2014. április 5-ig kell visszatekernünk a naptárt, hogy kék-fehér győzelmet találjunk. Az össz’ hazai mérlegünk eddig hét győzelem, öt döntetlen és négy vereség. Innen jön tehát a folytatás, és bízunk benne, hogy újra sikerrel írjuk tovább nagyszerű hazai mutatónk az MTK ellen.
 
A tavalyi szezonban szeptember 26-án vívtunk meg először az MTK-val, és egy 4-0-val nyitottunk. Hahn János mesterhármasa Szakály Dénes találatával egészült ki, ellenfelünknek pedig nem volt ellenszere csapatunk nagyszerű játékára. A budapesti, második meccs első negyvenöt percében sajnos emberhátrányba kerültünk, miután a szünet előtt négy perccel Hegedüs Lajos rosszul jött ki a kapujából, megmozdulását a játékvezető piros lappal „jutalmazta”. A második játékrészben a hazaiak 3-0-s előnyt építettek fel, amit végül Nagy Richárd gólja szépített 3-1-re. A szezonban a harmadik egymás elleni találkozásunkat újra Pakson játszottuk, az összecsapást pedig már a szünetig eldönthettük volna. Pintér Ádám öngólja után Hahn János növelte előnyünket, a második játékrészt 2-0-val indíthattuk. A félidőt követően tíz perccel Schön Szabolcs szépített, majd a hetvenötödik játékminutumban Hahn ismét bevette a kék-fehérek kapuját, ezzel visszaállítva a megnyugtató kétgólos előnyünk, amit aztán a hármas sípszóig meg is őriztünk.
 
 
 
Múltidéző:

A két csapat először 2006. szeptember 10-én találkozott egymással. A Budapesten rendezett találkozón Urbán Gábor volt eredményes a hetvennyolcadik percben. A fennmaradó csekély időben csapatunk nem tudott egyenlíteni, így a legelső ütközet után az MTK örülhetett. 
 
A visszavágó alkalmával azonban szó szerint visszavágtunk. Hazai pályán egy kék-fehér öngólt követően Kiss Tamás és Belényesi Miklós is betalált az MTK kapujába. Vendégeinktől Kanta József tizenegyesből volt eredményes, így a végeredmény 3-1 lett a javunkra. 
 
Az ezt követő időszak nem sikerült jól csapatunknak. A 2007/08-as, a 2008/09-es és a 2009/10-es szezonban lejátszott hat meccs alatt két döntetlen párharcra futotta négy vereség mellett. 
 
A 2010/11-es idényben először mi láttuk vendégül az MTK-t. Böde Dániel góljával a vezetést is megszereztük, de a hetvenharmadik percben az akkor éppen kék-fehérben futballozó Könyves Norbert egyenlített. Több találat már nem esett a mérkőzésen, maradt a pontosztozkodás. 
 
A visszavágóra 2011. május 21-én került sor a bajnokság harmincadik fordulójában. A párharc gólgazdag mérkőzést hozott. A második percben Csehi Tamás révén szereztünk vezetést, de a félidő előtt még Tischler Patrik egyenlített. A szünetet követően éppen, hogy elkezdődött a második játékrész, Tischler ismét betalált. A fordító gólt követően tizenegy perccel Magasföldi József egalizálta csapatunkat, elindítva ezzel egy kétpercenkénti gólváltást. A hatvanötödik játékpercben Tischler megszerezte harmadik gólját, majd a hatvanhetedikben Böde Dániel talált a budapesti kapuba, 3-3. Tizenegy perc elteltével kiváló csatárunk döntötte el a javunkra a mérkőzést. 3-4-es végeredménnyel emlékezetes mérkőzést követően hoztuk el a három pontot az MTK stadionjából. 
 
A következő két szezonban ismét a kék-fehérek kerültek fölénybe ellenünk, hiszen egy döntetlen mellett három vereséget szenvedtünk el ez idő alatt. 
 
A 2014/15-ös szezon első mérkőzésén Bartha LászlóEppel Márton és Könyves Norbert góljaival 3-0-ra vertük most szombati ellenfelünk. 
 
A visszavágón az MTK majdnem teljesen lemásolta az első párharc eredményét, de Báló Tamás büntetőből betalált a házigazdák kapujába, így a végeredmény 3-1 lett. 
 
A 2015/16-os szezonon belül már háromszor találkoztak egymással a csapatok. 
 
Az első meccsen nem bírtunk vendégünkkel, 0-0-s döntetlennel ért véget a kilencven perc. 
 
A második találkozás alakalmával, amit ismét Pakson rendeztek, már kinyílt a gólzsák. Bertus Lajos és Szakály Dénes góljaival 2-0-ra vezettünk a huszonnegyedik percben. Az MTK-ból Strestik Marek volt eredményes a második játékrész elején. Az ötvenötödik percben Strestik ismét betalált, ám ezúttal saját kapujába. Húsz perccel később Hahn János is eredményes volt, és beállította a 4-1-es végeredményt. 
 
Sokáig úgy nézett ki, hogy a harmadik meccs, akárcsak az első, 0-0-s döntetlennel ér véget, de sajnos nem így lett. Baki Ákos a kilencvenharmadik percben szerezte meg a három pontot érő, győztes találatot ellenfelünk számára. 
 
A 2016/17-es szezonban az első 0-0-s mérkőzésünk után, a visszavágón Vernes Richárd és Szabó János góljával hazahoztuk a három pontot Budapestről. A MTK-nak Kanta József szépített, 1-2 lett a pontos végeredmény. 
 
 
A szezon harmadik egymás elleni mérkőzését 2017. május 27-én játszottuk. Bartha László a kilencvenedik percben(!) szerzett vezetést csapatunk számára, ám ez sajnos még nem a végeredményt jelentette, hiszen Hrepka Ádám a kilencvenkettedikben egalizált. Pontosztozkodás lett a vége. 
 
 
A 2018/19-es szezonban háromból hármat hoztunk, így a begyűjthető kilenc pontból mind a kilenc nálunk kötött ki. Az évadban először idehaza mérkőztünk meg a kék-fehérekkel. Hahn JánosKecskés Tamás és Simon András góljaival 3-0-s sikert arattunk.
 
 
A második randevúra az Új Hidegkuti Nándor Stadionban került sor, ahol Remili Mohamed és Szabó János találatára a hazaiaktól - az akkor még kék-fehérben futballozó - Bognár István tudott csak válaszolni. 
 
 
A harmadik találkozásunkkor pedig ismét Hahn János szerezte meg a vezető találtunkat az MTK ellen. Csatárunk a mérkőzés huszonötödik percében volt eredményes, találatát pedig a végső hármas sípszóig megőriztük.
 
 
banner_pse.jpg
Nincs

PFC TV

KEZDŐRÚGÁS

SHOP

Aktuális tabella

OTP Bank Liga 2023/2024
Hely   Csapat Mérk. P
1 PAKSI FC 15 31
2 Ferencvárosi TC 14 27
3 Fehérvár FC 15 24
4 DVSC 15 24
5 Puskás Akadémia FC 15 24
6 MTK Budapest 15 21
7 Kecskeméti TE 15 20
8 DVTK 15 20
9 Újpest FC 15 20
10 Mezőkövesd ZSÓRY FC 14 14
11 ZTE FC 15 14
12 Kisvárda Master Good 15 11
15. forduló erdeményei
  -   1:2
  -   0:3
  -   0:0
  -   1:2
  -   3:1
  -   0:0

Kapcsolat információk

Paksi Futball Club

7030 Paks, Fehérvári út 29.
+36-75-510-618
iroda@paksifc.hu
Szerkesztő:Méhes Tamás, sajtófőnök