szab300c.jpg

Szabó 300

2021. okt. 27.  -  NB I.
Indulás, meccsek sokasága, válogatottság, jövő - jubilálása kapcsán ikonunkkal beszélgettünk.
Indulás, meccsek sokasága, válogatottság, jövő - jubilálása kapcsán ikonunkkal beszélgettünk.
banner_magy1.jpg

A Kisvárda ellen a háromszázadik bajnokid is kipipáltad. Milyen érzés?
 
Igazából én nem vagyok az a számolgatós fajta, de persze örülök, hogy már ilyen sok meccs van a hátam mögött. Nem a számok vagy a kerek jubilálások hajtanak, szeretem a futballt, szeretek játszani, és remélem, még hosszú ideig a pályán lehetek, valamint segíthetem a paksi labdarúgást.

25234 percnyi NBI-es meccsnél jársz, ha ezt mind végig szeretnénk nézni, vagy esetleg Te újra végig játszanád, majd 18 napig tartana megállás nélkül…
 
Hát, igen, ezek szép számok… Gyorsan elment ez az idő, és őszintén, élveztem minden percét. Örülök, hogy ilyen nagyra nőtt a karrierem, de tényleg nem a számok foglalkoztatnak, csinálom tovább a dolgom.

Könnyű kérdés: az elsőre emlékszel?
 
Persze! Hazai pályán fogadtuk a Kaposvárt, 0-0 lett a vége.
 
szab300b.jpg

Jó-jó, de bővebben is megy 2009 márciusa?
 
Nyilván izgatott voltam, még akkor is, ha már a hét közepén tudtam, játszani fogok, hiszen mindenki megsérült, aki a posztomon játszani tudott. Így kerültem tehát be először Gellei Imre csapatába. Ja, és hatalmas szél volt aznap.
 
Pozitív élményekkel zártam a találkozót, főleg, miután megtudtam, Egervári Sanyi bácsiék is eljöttek megnézni, majd később az U20-as vb-keretbe is behívtak.

Egyiptomból pedig egy bronzéremmel tértél haza!
 
Így van! Az első meccsen nem léptem pályára, viszont aztán az összes többin igen. Fantasztikus és feledhetetlen élmény volt. Komoly eredményt értünk el, ami elindította a pályafutásom, úgy gondolom.

Remek pályafutásodból nem hagyható ki az utánpótlás utáni felnőtt válogatott szereplés sem. Hogy emlékszel 2014-re, ’17-re vagy éppen a ’18-as szereplésedre a trikolor színekben?
 
Egyértelműen egy hatalmas dolog. Szerintem, mikor elkezd valaki futballozni, rögtön a válogatottság lebeg a szeme előtt. Feledhetetlen dolgokat ad a piros-fehér-zöld címeres mez. Tisztán emlékszem, mikor először játszottam Pintér Attilánál Debrecenben, telt ház előtt. Csereként álltam be, hatalmas élmény volt. De így tovább a többi is, én csak kiváló hangulatú mérkőzésekre emlékszem, büszke vagyok az összesre, meleg szívvel gondolok vissza azokra az időkre.

Vissza a bajnokikhoz, Te ki tudsz emelni ennyi mérkőzésből pár emlékezeteset?
 
Huh…, most hirtelen a Vasasnak lőtt két gólom ugrik be elsőnek 2017 decemberéből, de említhetném a 19/20-as szezon utolsó meccsét is, mikor Debrecenben végül mi maradtunk bent az NBI-ben…   
 
hetifeh21a.jpg

A háromszáz első osztályú bajnokid alkalmával mindössze tízszer nem paksi mezben láthattunk a pályán, ’11 őszén Siófokon játszottál kölcsönben, és egészen biztos, akadtak további kérők is. Hogy álltál, állsz más csapatokhoz, esetleg egy külföldi kalandhoz?
 
Persze, voltak megkeresések, melyekből aztán semmi nem lett, de egy cseppet sem bánom. Oké, nyilván kipróbáltam volna magam külföldön, viszont olyan lehetőség nem kopogtatott, ami számomra és a klubnak is megfelelő lett volna, viszont egy percig sem csüggedek. Így legalább itthon voltam, vagyok, folyamatosan játszok, nincs törés a pályafutásomban, ami egy esetleges kaland miatt keletkezhetett volna.

Melyik volt eddig a kedvenc szezonod?
 
Több is akad! Mikor másodikak lettünk például, bár akkor én kevesebb szerephez jutottam. Aztán Auréllal volt olyan évadunk, mikor közel voltunk a harmadik helyhez, sokáig kergettük akkor a dobogót, végül sajnos nem jött össze. De itt van a tavalyi szezon is, mikor Gyuri bá’-val is majdnem érmesek lettünk, és indulhattunk volna a nemzetközi porondon.

Hogy látod a jelenlegit, felérhet majd az előbb említettekhez?
 
Ezt még korai lenne megmondani, hiszen éppen tíz mérkőzésen vagyunk még csak túl. Ahogy mondani szokás: este számolják a tyúkokat, majd meglátjuk. Az indulás nem sikerült rosszul, volt benne egy jó periódus is, viszont az utolsó pár találkozónkból nem úgy jöttünk ki, ahogy azt igazán szerettük volna. A következőkben azért egy kicsit mindenképpen javítanunk kell!

Jóbarátod és csapattársad, Böde Dániel elérte a négyszázat. Mit érzel, esetedben is készülhetünk erre?
 
Ahhoz azért további három évig minden mérkőzésen pályára kellene lépnem, így a sérüléseknek messze el kellene kerülniük. Harmincöt esztendős leszek addigra, meglátjuk, örülnék neki, kevesen érték el a négyszázat, de mint mondtam már, ezek számok. Ha esetleg nem lesz annyi, akkor sem leszek csalódott, voltam válogatott, és már most rengeteg tapasztalattal rendelkezem. A legfontosabb, hogy továbbra is jó formát hozzak, segítsek a csapatnak és sok-sok örömöt hozzunk az egyre népesebb szurkolótáborunknak.   
 
szab300a.jpg
Nincs

PFC TV

KEZDŐRÚGÁS

BOLT

Aktuális tabella

OTP Bank Liga 2024/2025
Hely   Csapat Mérk. P
1 PAKSI FC 0 0
2 Nyíregyháza 0 0
3 Győri ETO FC 0 0
4 ZTE FC 0 0
5 MTK Budapest 0 0
6 UTE 0 0
7 Puskás Akadémia FC 0 0
8 DVTK 0 0
9 Kecskeméti TE 0 0
10 Fehérvár FC 0 0
11 DVSC 0 0
12 Ferencvárosi TC 0 0
. forduló erdeményei

Kapcsolat információk

Paksi Futball Club

7030 Paks, Fehérvári út 29.
+36-75-510-618
iroda@paksifc.hu
Szerkesztő:Méhes Tamás, sajtófőnök