hetifeh21b.jpg

Harminchetedszerre a Fehérvár ellen

2021. okt. 28.  -  NB I.
Több mint két éve nem kaptunk ki a piros-kékektől, ezt a jó szériát kellene tovább nyújtani.
Több mint két éve nem kaptunk ki a piros-kékektől, ezt a jó szériát kellene tovább nyújtani.
banner_magy1.jpg
 
Csapatunk pénteken 19:45-kor, a 21/22-es OTP Bank Liga tizenegyedik fordulójának nyitó mérkőzését játssza Székesfehérvárott. A MOL Fehérvár ellen pedig éppen jó szériában vagyunk, ugyanis 2019 augusztus végén kaptunk ki utoljára a Fejér megyei alakulattól. Azóta három döntetlent és két győzelmet hoztunk velük szemben. Aktuális ellenfelünk, akárcsak mi, eddig tizennégy egységet gyűjtött az idei kiírásban, így igazi rangadó elé nézünk, mely végén természetesen mi örülnénk. Persze győzelmet kivívni a sóstói stadionban sosem egyszerű, de erre is van már példánk, tehát mindent bele, srácok! Hajrá, Paks! A magyar csapat! 
 
Jegyinformációk ITT!
 
Ez történt a tavalyi idényben:
 
Először Fehérvárott mérkőztünk meg egymással augusztus 22-én. A meccs első félideje nem hozott találatot, és sokáig a második játékrész sem. A hármas sípszó előtt tíz perccel Szélpál Norbert szerzett vezetést számunkra, úgy nézett tehát ki, elhozzuk a három egységet, de aztán a hosszabbítás második percében Hodzic Armin egalizált. Ezt követően jött a paksi visszavágó, ahol kiváló játékkal rukkoltunk elő a piros-kékek ellen. Végig maximális kontroll alatt tartottuk a mérkőzést, majd a nyolcvankilencedik percben Ádám Martin szerzett győztes találatot számunkra. A harmadik mérkőzésre szintén a szomszédos megyében került sor. A tizenegyedik percben Petrjak Ivan talált a kapunkba, amit aztán a hatvannegyedikben Zivzivadze Budu is bevett. 2-0 ide vagy oda, nem adtuk fel, és jól is tettük. A hetvennyolcadik minutumban Haraszti Zsolt szépített, és hét perccel később már egalizát is. Végül 2-2-vel osztoztunk meg a pontokon pénteki ellenfelünkkel.
 
 
 
  
Múltidéző:
 
Csapatunk először 2006. augusztus 27-én találkozott az akkor még FC Fehérvár névre hallgató aktuális ellenfelünkkel. A Pakson rendezett találkozóra 3000(!) ember volt kíváncsi élőben, ám a népes közönség sajnos 2-0-s vendég győzelmet láthatott a premieren. A fél évvel később, 2007 március 3-án játszott visszavágón Kiss Tamás révén a tizenegyedik percben szereztünk vezetést, amit a nyolcvanegyedik játékrészig őrizni is tudtunk, akkor a hazaiaktól Kuttor Attila vette be a kapunkat. Több gól nem esett a második egymás elleni találkozásunkkor, így pontosztozkodásra került sor. 
 
A 2007/08-as szezonban Pakson került sor a harmadik összecsapásra. Az első félidő utolsó percében Éger László vétett öngólt, így vendégeink vezetéssel mehettek a pihenőre. A második játékrész harmadik percében büntetőhöz jutottunk, amit Buzás Attila értékesített. Úgy nézett ki, ismét döntetlennel zárunk a Fehérvár ellen, de a hosszabbításban Tököli Attila megszerezte a győztes találatot csapatunk számára. 
 
A 2010/11-es szezonban a hazai meccsünkre 4000(!) szurkoló jött ki stadionunkba, és láthatta, hogy csapatunk Bartha László hatodik játékrészben szerzett góljával begyűjötte második győzelmét is székesfehérvári gárdával szemben. 
 
A 2012/13-as évadra ugorva: először a kilencedik fordulóban futottunk össze egymással. Tököli Attila már a nyolcadik percben vezetést szerzett csapatunk számára, de Kovács István a hetvenhatodik játékrészben egyenlített. Több gól nem esett a mérkőzésen, 1-1-es végeredménnyel mindkét csapat 1-1 ponttal gyarapodott. 
 
 
A következő szezon paksi meccse 2-2-es döntetlent hozott. Haraszti Zsolt szerzett vezetést a Vidinek, amire Heffler Tibor válaszolt, majd Marco Vaneira vétett öngólt. Ötven perc elteltével vezettünk, azonban tizenkét játékperccel a vége előtt Nikolics Nemanja egalizált.
 
 
A 2014/15-ös szezonban ismét a visszavágón tudtuk pontokat szerezni. A mérkőzés nyolcvanadik percében Könyves Norbert volt eredményes tőlünk, ellenfelünknek pedig már nem volt ideje válaszolni találatunkra.
 
 
Az egy évvel későbbi kiírásban 2015. szeptember 12-én fogadtuk a piros-kékeket. Vinícius Paulo öngólját követően a huszonnyolcadik percben nálunk volt az előny. A második játékrész ötödik percében Szabó János begyűjtötte a második sárga lapját is, így emberhátrányba kerültünk, de nyolc perccel később büntetőhöz jutottunk, amit Szakály Dénes sikeresen értékesített. Hiába játszottunk tíz emberrel, a túloldalról nem jött válasz, így a hármas sípszóig maradt a 2-0.
 
 
A 2016/17-es szezon július 24-én rendezett paksi meccsén Feczesin Róbert a huszonhatodik percben megszerezte a vezetést vendégeink részére. Tőlünk az ötvenkettedikben Gévay Zsolt egalizált. Több gól nem esett a mérkőzésen, egy pontot tudtunk itthon tartani.
 
 
Az egy esztendővel későbbi találkozásinkból a harmadikat kell kiemelnünk, amikor is az első félidő gól nélkül futott ki, majd a hatvanhetedik játékrészben Haraszti Zsolt talált a kapuba. Ezen a meccsen több találatot nem szereztünk, de nem is kellett, hiszen a vezető gólunkra nem érkezett válasz a túloldalról. 1-0-val zsebeltük be a három egységet.
 
 
A 2018/19-es kiírás első egymás elleni összecsapását 2018. július 28-án rendezték. Tőlünk Simon András az első fél órában kétszer is a kapuba talált, ám ebből egyszer sajnos nem a jó oldalon. Az 1-1-es állás kitartott a végéig, így pontosztozkodásra került sor.
 
 
A harmadik fordulóban csapatunk kellőképen harcosan futott ki stadionunk gyepére, aminek meg is lett az eredménye. A huszonkettedik percben Hahn János szerzett vezetést számunkra, ám a félidő előtt tíz perccel Stopira egyenlített, de Könyves Norbertnek köszönhetően a szünetre mégis mi mehettünk boldogabban. A második játékrész elején Scepovic Marko egalizált, és mint végül kiderült, beállította a 2-2-es végeredményt.
 
 
A 2019/20-as szezonban december 7-én léptünk pályára a sóstói stadionban. A roppant jó mérkőzés első félideje ugyan nem hozott gólt, de a szünet után tíz perccel már nálunk volt az előny, Szabó János talált a hazai kapuba egy mértani pontosságú beadást követően. Ugyan a piros-kékek próbálták nyomást helyezni ránk, nem hagytuk, és a hetvennyolcadik percben a csereként beálló Könyves Norbert is bevette a fehérváriak kapuját. Két gólunkra és nagyszerű játékunkra a tabella második helyezettjétől nem érkezett válasz, így először ünnepelhettünk győzelmet a Fejér megyei városban. Az évad másik két, paksi mérkőzése egy 0-2-es vereséget (augusztus 24-én) és egy értékes 0-0-s döntetlent hozott (május 30-án).
 
 
banner_pse.jpg
Nincs

PFC TV

KEZDŐRÚGÁS

BOLT

Aktuális tabella

OTP Bank Liga 2023/2024
Hely   Csapat Mérk. P
1 Ferencvárosi TC 33 74
2 PAKSI FC 33 58
3 Puskás Akadémia FC 33 55
4 Fehérvár FC 33 54
5 DVSC 33 48
6 Kecskeméti TE 33 45
7 DVTK 33 45
8 MTK Budapest 33 44
9 ZTE FC 33 43
10 Újpest FC 33 37
11 Kisvárda Master Good 33 31
12 Mezőkövesd ZSÓRY FC 33 21
33. forduló erdeményei
  -   2:0
  -   2:1
  -   2:1
  -   4:1
  -   0:0
  -   1:1

Kapcsolat információk

Paksi Futball Club

7030 Paks, Fehérvári út 29.
+36-75-510-618
iroda@paksifc.hu
Szerkesztő:Méhes Tamás, sajtófőnök